Spectacol automobilistic cu masini de epoca





Este de admirat cum americanii chiar daca au o istorie relativ scurta ca popor stiu sa isi puna in valorare tot ceea ce tine istoria, cultura sau traditiile lor, reusind cu iscusinta sa transforme totul nu doar intr-o masina de facut bani dar si una care produce divertisment.
Pentru a 17-a oara consecutiv, masinile clasice, muzica rock a anilor 60 , veselia si voia buna au fost prezente, si anul acesta aici pe malurile Atlanticului in Maryland.
Probabil ca Henry Ford nu a visat nici in visele lui cele mai colorate cum o sa arate unele din masinile sale care pastrate si reconditionate au ajuns in secolul douazeci si unu, avand in vedere ca la inceputul anilor 1900 singura culoare pentru masini era cea neagra iar modelele aflate pe piata se puteau numara pe degetele de la mana.
Anul acesta vremea frumoasa a adunat peste 3,000 de masini, care mai de care mai dotate si mai viu colorate, peste 30 de mii de vizitatori, care au venit sa-si incante privirile cu acest show automobilistic, cat si reprezentanti ai producatorilor de top din industria automobilistica.
Proprietari masinilor au venit din peste 16 state Americane atat din cele invecinate dar si de la distante impresionante ca sa numim state ca Michigan, Florida, Kentucky, Minnesota sau Massachusetts.
Street Roder Magazine publicatia de specialitate pentru iubitori de automobile a fost si ea prezenta prin trei dintre editori ei Jerry Dixey, care a facut turul orasului la volanul unui Chevy Coupe din 1934, Jim Rizzo si Chuck Vranas, care au intampinat pe vizitatori cu o strangere de mana.
Pe langa acestia , la show-ul de anul acesta a mai fost prezent designer-ul de automobile George Barris din California, supranumit "King of Kustomizers" datorita faimoaselor automobilelor pe care le-a creeat pentru filmele de televiziune printre care: Batmobile, Munsters Koach, Flinstone Mobile, "Back to the Future" Dolorean sau General Lee din filmul "Dukes of Hazards". De asemenea vizitatori au avut ocazia sa intalneasca pew viu pe faimosii actori Anson Williams si Donny Most din serialul american de televiziune "Happy Days".
Masinile care au avut cea mai mare trecere la public au fost Miller Electric's 1929 Ford Roadster, din show -ul TV "Riders", "Happy Days" 1929 Ford Roadster, sau 1949 Chevy M80.
In afara de automobile, spectatori au avut parte si de un concert numit " Rock'n Rhythm" cu cea mai buna muzica rock a anilor 60-70, cu Jay Siegel si grupul Tokens, The Vogues si Jesse Garron, cu un concert in memoria lui Elvis.
Pe langa concursurile oficiale multe din restaurantele locale au organizat propriile lor concursuri cu premii si trofee, fiecare din ele incercand sa atraga cat mai multi automobilisti.
Vremea buna si explozia de turisti din oras a reconfirmat ca plaja oceanul ii asteapta cu bratele deschise nu doar pe admiratori de automobile dar si pe iubitori de nisip si soare.

Comentarii

Un spectacol extraordinar. Insusi masinile reprezinta un spectacol in sine.