Mircea Ionescu Quintus despre ce iau si ce dau unii in politica romaneasca


Un interviu extrem de interesant, din Evenimentul Zilei, cu presedintele de onoare PNL despre politica si politicienii romani din prezent. N-ar fi rau daca acestia din urma ar citi si pleca urechea la aceste vorbe, mai ales cei tineri.

"Ce-am câştigat eu? Sunt de 20 de ani în recidivă politică şi am trecut prin toate funcţiile până la a doua în stat şi n-am decât casa nevestii mele şi un sfert din casa părintească. Nu altceva. Aş fi putut, dar pe mine nu m-a interesat să iau de la politică, ci să dau politicii. Si acum tinerii care vin întreabă: „Şi mie ce-mi iese?”. Ei, treaba asta pe mine mă dezamăgeşte. Am făcut închisoare politică, iar 15 ani din tinereţea mea i-am dat ţării. Şi acum m-a ridicat domnul Băsescu la gradul de general. Mulţumesc. Poate plătim încă cei 40 de ani în care s-a stricat sufletul acestui popor român. " Mircea Ionescu Quintus presedinte de onoare PNL, intr-un interviu acordat EVZ.

Comentarii

Anonim a spus…
Poate ar fi demn de remarcat ce functii a avut domnia sa, M.I. Quintus in anii blenoragiei comuniste si ce pozitii a avut sub obladuirea sovieticilor. Ca acum dupa ce a apus vremea generatiei Canalului Dunarea-Marea Neagra e usor sa afirmi lucruri de astea odorizante. Deci ce functie a avut si ce indatoriri a avut?
Romanian Museum a spus…
Da, referitor la Dl.Marius Quintus, MARE liberal..si la intrebara retorica a antevorbitorului meu :

.. "good question" .Intimplator va pot eu raspunde cu ceva ce retin din nu mai stiu care comentarii din tara (deci nu pot confirma adevarul..) : ca ar fi fost el insusi securist..

Ceea ce insa, va pot eu confirma este ca nu a fost interesat inca din 1992..ca si Dl.Tariceanu care era presedinte..

de tema promovarii economiei romanesti

Cum vine asta ? la un partid care trebuia sa sustina cel mai mult asa ceva..adica dezvoltarea economiei..Sau care trebuia sa aduca in prim plan pe cei care stiau

!!!!

si nici de legatura cu romanii din emigratie..

si nu numai ca nu a dorit-o dar chiar si fiind la putere sub Tariceanu, nu au pus in aplicare legea romanilor de pretutindeni care s-a votat in Oct.2008.. asa ca din trei moase ale ei (caci ea din fasa a fost facuta gresit/rau..cu trei moase : MAE, Prim Ministru si Presedinte..dar fara doctorul Parlament..Cred ca uni stiu de ce..) noi suntem ai nimanui... Sau inca blocati..."arestati" (cum se spunea cineva..parca la stirile de la RGN dar si in articolul dvoastra) la MAE..

Dar nici nu voiam noi sa fim "ai lor" ci sa avem si noi drepul la un loc de nastere nromal in rind cu altii..si, deci o instututie a noastra, sau macar un BIROU - dupa citi bani trimitem sau ducem in Romania, chiar daca nu platim taxe direct..
de curind, cind am vorbit cu un profesor universitar evreu-roman de la Cluj , decan la catedra de Istorie si l-am intrebat daca pe linga Programul Studiilor Ebraice (legat de care se mandrea ca a fost facut far nici un ajutor din afar , ci doar de la guvern) au, in sfirsit in grija, sa infiinteze si unul al STUDIULUI EMIGRATIEI, stiti ce mi-a spus ? "sa si-l faca singura"... Deci vedeti ca noi nu numai ca nu suntem ai guvernului , dar el poate si este OK sa finanteze studiile altora ..fara contributia lor - dar.. din banii intregului popor roman..din care, cum vedeti noi suntem exclusi..

va urma , partea a II-a..

Rodica Perciali
Anonim a spus…
tanti asta Perciali e dusa cu SORCova saraca.... ii lipsesc cateva suruburi si piulite