Scrisoarea de blestem a bisericii Bethel condusa de pastorul Daniel Branzai

Juraminte si auto-blesteme in biserica baptista Bethel din California
Daniel Branzai, pastorul care in 2011 a agresat fizic si verbal un membru al bisericii pe care o conducea, si-a pus in 2009 membrii sa se jure si auto-blesteme daca nu recunosc ca au trimis niste scrisori de protest bisericii. 
Membrii bisericii Bethel din California au fost supusi unei practici destul de bizare pentru o biserica evanghelica, ce propovaduieste invataturile Bibliei. Cu toate ca ar fi trebuit sa propovaduiasca Iacov 3 vs. 9-10 sau Romani 12 vs.14 unde indemnul este sa binecuvantam si nu sa blestemam, liderii bisericii si-au  pus enoriasii sa se jure ca nu au stiut sau expediat o scrisoare de protest bisericii Bethel, iar in cazul in care nu ar fi recunoscut acestia cereau sa fie blestemati si pedepsiti de Dumnezeu cu toata asprimea, ei si familiile lor.

"Dumnezeu sa se poarte cu toata asprimea cu mine si familia mea daca nu spun adevarul"

Cititi si:

Daniel Branzai pastorul agresor din biserica Bethel, California

Comentarii

Anonim a spus…
Deci de astfel de anomalii se ocupa pastorul D.B. in 2009 cand el trecea in fata comunitatii ca "frate bun de credinta"? Oare ce-a pazit faimoasa Asociatie a Bisericilor Baptiste Romane din America de Nord in acea perioada? Oare deviatiile acestea de la normele elementare ale crestinului n-au ajuns si la urechile distinsilor pastori de la RBA? Acum se intelege mai bine de ce tin ei cu tot dinadinsul ca astfel de abateri sa ramana in continuare ascunse! Este incredibil cum pastorii din Asociatie au putut sa de-a credit unui astfel de slujitor al anvonului. No offense dar de aici reiese clar lipsa de discernamant spiritual al pastorilor baptisti, in special a celor din RBA.
Anonim a spus…
Părinţii Bisericii au propovăduit cu toţii interzicerea absolută a jurământului. Sfântul Vasile cel Mare a spus că "jurământul a fost interzis o dată pentru totdeauna", cu referire la canonul 29, iar Sfântul Grigorie Teologul, atunci când a fost întrebat cum va putea cineva să îi convingă pe ceilalţi de adevărul spuselor sale, răspunde clar: "Prin cuvântul şi purtarea care va încredinţa cuvântul lui". Adică tot ceea ce este da să fie da şi ce este nu să fie nu. Despre utilitatea jurământului o arată foarte frumos Sfântul Ioan Gură de Aur: "De crezi că omul este iubitor de adevăr, nu-l sili să se jure; şi iarăşi, de ştii că minte, nu-l sili să jure strâmb".
Anonim a spus…
Ma uit la “cazul Branzei” si nu mir atat de mult de faptele sale ci ma intreb cum arata cei care-au acceptat sa-si blesteme sotiile si copiii ca jurmant? Cum sa fii de accord cu astfel de psihopatii? A respecta un lider nu inseamna sa fii de acord cu tot ce propune el. Daca tu, ca parinte, recurgi la asemenea blesteme, prin care te juri blestemandu-ti familia (ca sa dovedesti ca nu minti) ce sa te astepti de la copiii tai, cum sa mai aiba incredere in tine, ca parinte? (daca iti pui odraselele in blestemul tau). Nu e nimic gresit sa-i spui unui lider ca nu esti de acord cu tot ce face. Daca trebuie sa fi de acord cu absolut tot ce face el iar tu, ca enorias, nu ai dreptul la nicio opinie, aia e dictatura comunista. Sa traiesti in cea mai libera tara din lume, ca rob al unui astfel de impostor, in timp ce-l critici pe Obama ca ar fi comunist (si tu pretinzi ca detesti comunismul) este cea mai mare schizofrenie pe care am vazut-o sub soare, vorba lui Solomon...
Timoteus a spus…
numai ca eu nu vad blestemele.... fiti solemni!
Lucica a spus…
"Dumnezeu sa se poarte cu toata asprimea cu mine si familia mea daca nu spun adevarul" cu alte cuvinte sa ii bata Dumnezeu cu toata asprimea....pai nu ii pune Branzai sa se blesteme?!
Anonim a spus…
@ Timoteus, Biblia spune: "da al vostru sa fie da si nu sa fie nu". In scrisoarea afisata aici exista un juramant cu un blestem aspru. Daniel Branzei le-a cerut enoriasilor sa se jure cu blestem, sa ceara asupra lor si asupra copiilor lor blestemul daca nu spun adevarul. "Sa te pedepseasca Dumnezeu cu toata asprimea" nu ti se pare un blestem? Hai sa fim solmeni!