Tentativă de asasinat asupra lui Trump în Florida

Atentat armat: Donald Trump rănit ușor în urma unor împușcături la un miting electoral





Update: Atacatorul a fost identificat. Se numeste Thomas Matthew Crooks, avea 20 de ani și era registrat să voteze republican. 

Fostul președinte Donald Trump a fost ușor rănit în urma unor aparente împușcături. Evenimentul a avut loc la un miting electoral din statul american Pennsylvania. Cei de la Secret Service care se ocupă de protecția președintelui au reacționat rapid protejând pe Donald Trump care deja se lăsase jos pe scenă lângă pupitrul de la care vorbea. 



Atacatorul a fost împușcat mortal, la fel și o altă persoană aflată în audiență. Alte câteva persoane sunt rănite și spitalizate. Evenimentul este investigat ca atentat la viața fostului președinte.


Președintele Joe Biden a transmis un mesaj de compasiune pentru fostul președinte. Acesta a avut la scurt timp o intervenție televizată în care a condamnat violența și asemenea acte. Totodată au anunțat ca vor stopa pentru moment clipurile electorale. 



Fostul președinte Barack Obama a condamnat la rândul său atacul asupra lui Donald Trump .


Secret Service a făcut public un comunicat de presă în care a anunțat printre altele uciderea atacatorului și a încă unui spectator, alți doi fiind răniți. Atacul rămâne în continuare sub investigație.

Președintele Donald Trump a transmis și el un mesaj în care mulțumește Secret Service pentru protecție și explică cum a simțit glonțul care l-a atins în zona urechii.


Comentarii