Tentativă de asasinat asupra lui Trump în Florida

Discursul istoric al președintelui Joe Biden după retragerea din cursa prezidențială


 În această seară președintele Joe Biden a susținut un discurs istoric prin care a anunțat retragerea din cursa pentru un al doilea mandat de președinte, la Casa Albă.

Anunțul inițial a fost făcut în scris, acesta fiind în izolare la reședința din Delaware, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. 

Retragerea sa vine pe fondul prestației slabe din ultimele luni, în special dezbaterea cu contracandidatul republican Donald Trump. Vârstă mai înaintată (81 de ani) și îngrijorările la ce ar putea urma în următorii 4 ani de posibil mandat a produs îngrijorarea printre liderii democrați, care au devenit tot mai vocali.

 "Respect acest birou, dar îmi iubesc țara mai mult. Apărarea democrației este mai importantă decât orice titlu", a spus Biden. „Îmi trag putere și găsesc bucurie în a lucra pentru poporul american. Dar această sarcină sacră de a perfecționa uniunea noastră nu este despre mine. Este despre voi. Familiile voastre. Viitorul voastru. Este vorba despre „Noi oamenii”.

America va trebui să aleagă între a merge înainte sau înapoi”, a spus Biden, fără să-l menționeze direct pe Trump. „Între speranță și ură. Între unitate și dezbinare. Republica noastră este acum în mâinile voastre (n.r. a alegătorilor). “
 „Am decis că cea mai bună cale de urmat este să dau torța unei noi generații. Acesta este cel mai bun mod de a ne uni națiunea”. 
 "Lucrul grozav despre America este ca aici, regii și dictatorii nu guvernează", a spus el. "Oamenii o fac. Istoria este în mâinile tale. Puterea este în mâinile tale. Ideea Americii stă în mâinile tale.”

Comentarii