VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Romanii traficanti de droguri in "tara cangurilor" se inmultesc

(echipa Rapid-Sydney)





In ultimii ani vin, din ce in ce mai multe stiri dinspre Antipozi, despre numarul in crestere de romanii traficanti de droguri arestati de autoritatile australiene.


De curand Marius Rusu, 31 de ani si Zoltan Mato,34 de ani, doi romanii proprietari ai unei companii de limuzine de lux au fost arestati in Sydney, Australia, acestia fiind implicati in traficul a peste 300 kg de droguri, intre 2005 si 2006, intr-un caz numit de politie "pistolul de aur".
Conform presei australiene, curtea suprema de justitie a pus sechestru pe proprietatile acestora: o casa in valoare de 800,000 de dolari aflata in Jones Street, Ryde, detinuta de Rusu, o limuzina Hummer, doua limuzine Chrysler, doua masini Chrysler sedan, un Range Rover, un Corvette si o motocicleta Harley Davidson. De asemenea au fost confiscate 17 arme de foc printre care si un pistol placat cu aur, de unde si denumirea data acestui caz "golden gun".
(ziarul australian -The Sydney Morning Herald)
Zoltan Mato si Marius Rusu, sunt ginerele si fiului lui Petre Rusu, fostul antrenor al echipei de fotbal Rapid- Sydney.

In urma cu cativa ani, mai exact in 1998, aparea in presa australiana un caz despre furtul din banca a catorva sute de mii de dolari, ce-l avea implicat pe fratele lui Zoltan Mato, Peter Mato si romanca Monica Rusu.



In 2005 o alta retea de romanii traficanti de droguri este anihilata de politie in Australia, fiind arestate patru persoane si confiscate droguri in valoare de 300, 000 de dolari. Printre cei arestati se numara Robert Cioara, jucator la echipa Rapid-Sydney, nepotul fostului politician, contorversatul Dan Iosif, si romancele Camelia si Nicoleta Hanza, mama si fiica.


In Martie 2007, ziarul The Australian mentiona arestarea a 22 de suspecti in cea avea sa fie cea mai pura cocaina descoperita in Queensland, un stat in nord-estul Australiei. Descinderile si arestarile au fost facute dupa mai bine de un an de investigatii, in care s-au adunat evidente concrete ale unei retele de droguri foarte sofisticate intre Romania si Australia.


Romanii au o veche traditie in traficul de droguri in "tara cangurilor" iar o parte din diplomatii aflati la post in aceasta tara se pare ca au cam sustinut activitatile acestor traficanti. Din echipa de fotbal a facut parte si colonelul SIE Viorel Predosanu, fost consul in Columbia, paradisul drogurilor din America de Sud si apoi Sydney, Australia.

In scurta sa sedere in Australia, Ovidiu Grecea, fostul consul roman la Sydney, se pare ca a fost un personaj incomod traficantilor de droguri. In urma unor actiuni de protest acesta fiind rechemat de la post, la acea vreme in decizie fiind implicat si Theodor Baconski (actualul ambasador al Romaniei la Paris) care se pare ca ar fi avut o legatura amoroasa cu ambasadoarea de atunci in Australia, Manuela Vulpe, care nu-l prea agrea pe consul. Mai tarziu Manuela Vulpe este numita ambasador al Romaniei in Mexic, tara de unde, culmea, romanii arestati de curand in Australia, importau drogurile.

Actiunile de mai tarziu ale Politiei australiene au confirmat insa rapoartele facute de Ovidiu Grecea inainte de a fi rechemat din postul de consul general.

Eu unul n-am pus botul la banii lor. Interesul meu era sa stiu cum ajung drogurile din Romania. A fost o chestie pe care o asteptam. Este cu atat mai de neexplicat de ce am fost retras. Pesemne ca trebuiau protejati traficantii“, declara Grecea, anul trecut, pentru Gardianul.

Inceputurile traficantilor de droguri isi au originea de pe vremea lui Ceausescu, cand Securitatea incerca sa faca rost de bani, si sa distruga societatea occidentala din interiorul ei, lucru confirmat chiar de Ioan Mihai Pacepa, fostul general de securitate fugit din Romania in 1978, in SUA.

N-au reusit din fericire sa distruga democratiile occidentale, dar au reusit, si o fac cu succes in continuare, sa distruga imaginea romanilor si-a Romaniei in lume.

Comentarii