- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Chiar dacă nu tot ce poartă eticheta Made în China este de proastă calitate, s-ar putea însă ca după un timp să descoperi că acel lucru este totuși un fals.
După falsificarea parțială a focurilor de artificii, prin folosirea efectelor speciale generate de computer, la festivitatea de deschidere transmisă la televizor, alte minciuni chinezești ies la suprafață.
Se pare că fetita care a cântat în deschidere, Lin Miaoke, este tot un fals. Voce ei este în realitate a unei alte chinezoaice pe nume Yang Peiyi, care din cauza că era prea grasuță și nu avea dinții perfecți, a fost înlocuită pentru a portretiza o Chină perfectă.
Este de-a dreptul grotesc. Asta nu arată decât megalomania sistemului comunist care vrea prin minciuna și falsitate să își impună imaginea în lume.
Chen Qigang, designerul muzical al ceremoniei a spus agentiei FP că au luat această decizie deoarece proiectul trebuia sa aibe “imaginea corectă”.
Cu siguranță directivele erau bine stabilite de sus, pentru ca la urma urmei dacă ceva nu era perfect, era afectată imaginea comuniștilor și a patriei chineze. Aceasta nu este doar o presupunere ci o realitate pentru că la repetiții a asistat unul din membrii veterani ai partidului comunist, care se pare a fost de acord cu înlocuirea cântăreței imperfecte cu una perfectă.
Probabil că cei care n-au avut șansa să trăiască sub comunism vor percepe și întelege mai greu ce înseamna acest lucru. Ceremonia de deschidere chiar dacă a fost în aparență grandioasă, în spatele perdelei se ascunde minciună, teroare, frică, forțare, etc… Lucruri care ne amintesc și noua românilor de megalomania lui Ceaușescu, care avea aceleași stil de preamarire personala în zilele de 23 August, 1 Mai sau ori de cate ori avea el nevoie. Să nu uităm că o mare parte din visurile sale nebunesti au apărut după o astfel de vizită în China sau Coreea, unde a rămas impresionat de mulțimea de oameni care proslavea comunismul și liderii lui.
O altă minciună scoasă la iveală de corespondenții străini, este afirmatii oficialilor chinezi, cum că toate locurile din sălile sau stadioanele unde se desfașoara concursurile sunt deja vândute, urmând să fie ocupate până la refuz. În realitate s-a constatat că la multe competiții rânduri întregi de scanune sau chiar parti bune din stadion rămân libere, în timp ce chinezii dornici să-i vadă pe sportivi lor favoriți, rămân cu buzele umflate pe la porțile de la intrare. Dezamăgirea unei tinere chinezoaice, care nu a putut intra să vadă un meci de tenis în care juca sportivul ei preferat, a fost foarte mare mai ales când a aflat că de fapt multe locuri au rămas libere. Asta în timp ce oficialitățile chineze au dat vina bineânțeles pe conditiile atmosferice precum ploaia si caldura, care ar fi impiedicat pe spectatorii să ocupe întraga capacitate a stadioanelor.
Ar trebui să ne amintim de crimele și orgoliile personale ale altor dictatori sau fiilor lor. Fiul lui Saddam Hussein, Ude era un criminal feroce care se ocupa de maltratarea și mutilarea sportivilor care nu aduceau performanțele pe care el personal și le dorea. La fel și în România, Nicu Ceaușescu era un personaj de temut când era vorba de sportivi pe care-i avea în subordine, iar lista cred că poate continua cu fiecare țară care a avut parte de un sistem comunist și de lideri pe măsură.
Comunismul este un sistem în care o greșală personală poate fi interpretată ca un defavor adus patriei și partidului, putând să îți fie chiar fatală. In mod special în China unde oamenii sunt ca și furnicile in mușiroi, omul ca și individ contează mai puțin. Ce contează este imaginea de ansamblu a regimului. Un regim care face ca oamenii care își exprima părerile în mod liber să dispară subit, ca și cum ar fi doar niște simple numere.
Ce mai contează la urma urmei dacă populația Chinei, de un miliard trei sute douăzeci și una de milioane opt sute cincizeci și una de mii opt sute optzeci și opt de persoane (estimare din 2007), are cu un om în plus sau în minus, nu-i asa ?!
14 august- Incă o minciună chinezească:
Se pare că o altă problemă ieșită la suprafață este vârsta chinezoaicelor participante in competiție. In mod normal limita este de 16 ani. Cu toate acestea gimnastele care tocmai au castigat aurul arată extrem de tinere. Cei de la Associated Press au găsit pe situl agenției de presă a guvernului chinez, Xinhua, stirea publicată cu nouă luni în urmă in care se preciza că gimnasta He Kexin are doar 13 ani. Se pare insă că după câteva ore știrea respectivă nu a mai putut fi acesată pe siteul http://www.hb.xinhuanet.com/, cei de la AP au salvat însă pagina respectivă la timp.
Comentarii