Misterioasa întâlnire a lui Victor Ponta cu Donald Trump

Parada comunistului Dracula

"By Americans, for Americas, a play about the Romanian Revolution of 1989. "
Pentru ca tot se apropie sarbatoarea de Halloween si alegerile prezidentiale, iubitorii de teatru din statul american Massachusetts au sansa sa vada in premiera mondiala o piesa de teatru extraordinara, de ispiratie 100% romaneasca informeaza situl http://www.diasporatvonline.com/ .
Intre 18 Octombrie si 9 Noiembrie 2008 la Zero Arrow Theatre din Cambridge, MA s-a pus in scena piesa The Communist Dracula Pageant (Parada comunistului Dracula).
Piesa este scrisa de Anne Washburn si regizata de Anne Kauffman .
In rolurile principale: Nicolae Ceausescu actorul Thomas Derrah , Elena Ceausescu actrita Karen MacDonald, Vlad Tepes actorul Will LeBow. Caracterizata "irationala, infioratoare si totodata comica" de catre ziarul Boston Globe, sau comparata de publicatia Edge Boston cu seria de filme a lui David Lynch, Twin Peacks, de la inceputul anilor '90, piesa este plina de mister, si satira care merge pana la extreme, ducand spectatorul intr-o lume aproape imaginara , bizara si halucinanta. Cei de la Edge Globe nu se sfiesc chiar sa faca o paralela intre povestea lui Vlad Tepes care pustia totul in calea navalirilor otomane, si actuala administratie Bush, razboiul din Irak si criza economica.
Asa cum declara insasi autoarea "in afara de umorul din piesa toate celelalte detalii sunt realitati istorice prin care a trecut poporul roman".
Scriitoarea Anne Washburn si-a inceput munca la acest proiect acum mai bine de zece ani dintr-o intamplare, cand a ajutat un prieten sa faca un proiect pentru scoala, fiind impresionata de istoria comunismului din Romania. In acest an scriitoarea s-a deplasat chiar la Scornicesti si in alte cateva locuri pentru a intelege mai bine istoria acelor evenimente.
Tema piesei, asa cum reiese din titlu, Parada comunistului Dracula, prezinta doua momente din istoria familiei Ceausescu. Primul capteaza istoria sistemul comunist ajuns la apogeul sau, in frunte cu Nicolae si Elena Ceausescu, care in 1976 organizau pe intreg cuprinsul Romaniei, celebrarea a 500 de ani de la moartea lui Vlad Tepes. O celebrare care avea mai putin de a face cu celebrul voievod si mai mult cu proslavirea propriei lor imagini de conducatori iubiti. Cel de-al doilea moment pe care autoarea a incercat sa-l zugraveasca, este spiritul Revolutiei Romane din 1989, in toata splendoarea si intensitatea sa. Cu actiunea, haosul, zvonurile, deceptiile sau onestitatea oamenilor participanti in acele evenimente.
*In zilele urmatoare o sa puteti asculta sau citi interviul acordat in exclusivitate de catre autoarea acestei piese de teatru.

Comentarii