Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Traumele razboiului

In luna martie a acestui an in timpul luptelor dintre trupele franceze si militantii talibani, in valea Tagab , in partea de nord-est a orasului Kabul, Afganistan, o bomba cu fosfor a cazut intr-o zona locuita de civili, lovind casa Raziei, o fetita de opt ani. In incident ea a suferit arsuri grave fiind desfigurata si alte doua surori ucise. Fetita a fost evacuata cu elicopterul la un spital militar, unde a primit ingrijiri, reusind in cele din urma, dupa opt luni, sa fie reabilitata, putand sa mearga din nou pe picioare.
Arsurile cu fosfor alb, provoaca rani extreme de grave. Fosforul alb nu este interzis de legile internationale dar militantii pentru drepturile omului, denunta folosirea lui in zonele populate.

Trupele Nato si cele Americane folosesc fosforul alb in principal la iluminarea tintelor pe timp de noapte si la distrugerea buncarelor.

Flacarile provocate de substanta nu pot fi stinse usor, fosforul trebuind sa arda complet. In contactul cu aerul acest fosfor este inflamatoriu, in contact cu pielea arzand efectiv totul, pana la os. Cu toate ca tatal fetitei a aruncat apa pe ea, arsurile au continuat. Din cauza faptului ca din corp ieseau pur si simplu flacari, chiar si dupa primele tratamente la spital, masca de oxigen a inceput sa se topeasca. In ciuda faptului ca doctorii nu erau siguri ca va scapa, fetita a reusit sa supravietuiasca. Drama ei este cu atat mai mare cu cat in cultura afgana sansele ca un barbat sa se mai casatoreasca cu ea sunt aproape nule.

Atentie! Imagini traumatizante.


Comentarii