Misterioasa întâlnire a lui Victor Ponta cu Donald Trump

Numarul bancilor falimentare din America a ajuns la 77


Autoritatile federale americane au luat zilele trecute controlul asupra unei noi institutii financiare: Colonial BancGroup Inc. Falimentul acestei banci este cel mai mare din acest an, ridicand numarul de banci asigurate de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation-fondul de asigurare federal), si intrate in faliment in 2009, la 77.

Alte cateva banci inchise saptamana trecuta sunt : Community Bank of Arizona, din Phoenix, Arizona; Union Bank, din Gilbert, Arizona; Community Bank of Nevada, din Las Vegas; si Dwelling House Savings and Loan Association, din Pittsburgh, PA.

Falimentul Bancii Colonial se asteapta sa coste FDIC-ul aproximativ 2,8 miliarde de dolari, Community Bank of Nevada, 781,5 milioane de dolari; Union Bank, 61 milioane de dolari; Community Bank of Arizona, 25,5 milioane de dolari; iar Dwelling House, 6,8 milioane de dolari.


In luna Iulie au fost inchise pe intreg teritorul SUA, 24 de banci dintre care: sapte in statul Illinois, alte sapte in statul Georgia, doua in California, si cate una in statele, Dakota de Sud, Wayoming, Texas, New York Oklahoma, Florida , New Jersey si Ohio.

Statul Georgia este pe primul loc cu un total de 16 banci inchise in 2009. Il urmeaza Illinois cu 13 banci, si California pe trei cu 8 banci.

Chiar daca criza pe piata imobiliara a inceput sa se mai stabilizeze putin, in continuare exista un risc ridicat in ceea ce priveste neplata imprumuturilor la imobilele detinute de companii si agentii comerciali. Daca recesiunea se mai adanceste aceste companii au sanse mari sa nu isi mai plateasca imprumuturile, iar bancile regionale care au acordat aceste imprumuturi au sanse mari sa intre la apa, declara oficiali ai FDIC. Numarul bancilor aflate pe lista neagra a FDIC sunt de aproximativ 305, cu 53 mai multe decat erau la sfarsitul lui 2008.

Inchiderea in luna mai a Bancii United FSB din Florida, a costat FDIC-ul aproape 5 miliarde de dolari, cea mai mare pierdere inregistrata dupa falimentarea in Iulie anul trecut a bancii californiene IndyMac Bank, care a costat aproximativ 10,7 miliarde de dolari.
Se estimeaza ca falimentul bancilor va costa FDIC-ul aproximativ 70 de miliarde de dolari in urmatorii 3-4 ani.

Comentarii