Misterioasa întâlnire a lui Victor Ponta cu Donald Trump

Furt de 9 milioane de dolari in mai putin de 12 ore


Unul este rus, altu-i lituanian si altul moldovean. Cam asa ar suna  varianta internationala a "mioritei"  in materie de criminalitate savarsita in domeniul financiar bancar prin spargerea frauduloasa a unor conturi bancare.
VIKTOR PLESHCHUK, de 28 de ani, din St. Petersburg, Rusia; SERGEI TŠURIKOV, de 25 de ani, din Tallinn, Estonia; si moldoveanul OLEG COVELIN, de 28 de ani, din Chişinău, Moldova sunt principalii actori in ceea ce procurorul american Sally Quillian Yates declara zilele acestea a fi cel mai sofisticat si bine organizat grup de hackeri din lume.
La comiterea infractiunilor acestia au mai fost ajutati si de IGOR GRUDIJEV, RONALD TSOI, EVELIN TSOI, si MIHHAIL JEVGENOV, cu varste cuprinse intre 20 si 33 de ani, toti cetateni estonieni.
In noiembrier, 2008, PLESHCHUK, TŠURIKOV, si COVELIN  au reusit sa sparga reteaua de computere a RBS WorldPay, o divizie de procesare a platilor electronice apartinand de Royal Bank of Scotland Group PLC,cu sediul in Atlanta, Georgia. Cei trei au folosit tehnici sofisticate de spargere a bazelor de date incriptate, care protejau sistemul de plata electronica a clientilor RBS WorldPay, care foloseau  aceste cartile de debit pentru a-si primi salariile. Dupa ce au compromis sistemul de incriptare  a cardurilor, acestia au marit liniile de credit la cardurile cu pricina, apoi au fabricat prin clonare 44 de carduri false, cu care au scos peste 9 milioane de dolari, din 2,100 de bancomate, din cel putin 280 de orase din lume, din tari precum: Statele Unite, Rusia, Ucraina, Estonia, Italia, Hong Kong, Japonia si Canada. Conform celor declarate de autoritati aceste retrageri in valoare totala de peste 9 milioane de dolari s-au facut in mai putin de 12 ore.
Cei care i-au ajutat sa scoata banii din bancomate  primeau intre 30 si 50 % din banii, restul fiind trimisi catre cei trei infractori si alti asociati ai lor, prin transferuri electronice folosind serviciile Western Union si WebMoney.
PLESHCHUK si TŠURIKOV se pare ca au monitorizat in timp real  retragerea frauduloasa de bani din bancomate, chiar din interiorul bazei de date a celor de la RBS WorldPay. Dupa ce au finalizat retragerile de bani, acestia au incercat sa isi stearga urmele din reteaua de computere, distrugand date.
Moldoveanul Oleg Covelin(foto) era cautat inca din 2007 de autoritatile americane pentru infractiuni asemanatoare savarsite intre 2001-2007 in New York.
Pe numele acestora sunt aduse 16 capete de acuzare printre care cele mai importante : conspiratie in vederea comiterii de fraude electronice si furt de identitate. In prezent acestia sunt in proces de a fi extradati in Statele Unite si daca sunt gasiti vinovati risca sa primeasca intre 2 si 20 de ani de inchisoare pentru fiecare capat de acuzare in parte.

Comentarii

OlegG a spus…
Mda, baietzii!!!! Nustiu cum ar fi putut ei scapa...
ALEXANDRE STARK a spus…
BRAVO BAIETI !!! FELICITARI !! timp record !!