Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Alcoolul si urmarile lui la tineri

Un film documentar pentru cei care isi pun banala intrebare de ce este ilegal sa consumi bauturi alcoolice in America daca nu ai 21 de ani.
Statisticile spun ca anual in campusurile americane aproximativ 700,000 de tineri sufera accidente sau traumatisme provocate de alcool, iar 1,700 de tineri mor ca rezultat al consumului excesiv de alcool, la care se adauga violuri si alte infractiuni. 
Unele imagini din film imi amintesc de cum arata un apartament acum cativa ani pe care l-am inchiriat unor elevi care abia terminasera liceul si venisera in vacanta la ocean in Maryland. Chiar daca inchiriasera apartamentul cu peste 1,500 de dolari ca sa stea o saptamana, dupa 2 zile au fost evacuati de politie. Cand am intrat in apartament mi-a fost greu sa cred ca erau abia de 2 zile inauntru si casa era plina de alcool. Zeci de sticle de bere care erau raspandite peste tot, de la masa din bucatarie, ghiuveta, cosul de gunoi era plin de sticle goale, mobilierul era incarcat si el cu sticle de bautura, in camere, in baie, inclusiv in vana erau sticle goale. Imagine aparea de-a dreptul de bar la diversitatea de bauturi care le lasasera in urma. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca stateau toata saptamana. O parte din bere se vedea ca era adusa din Pennsylvania de unde erau ei de loc. Culmea era faptul ca toate erau fete, majoritatea de 18-19 ani, insa foarte repede au gasit "parteneri de baut" care au suplimentat cu bauturi diverse petrecerea.
Cine stie ce explicatii au dat fetele la parinti cand dupa 2 zile au fost obligate sa se intoarca acasa, dupa ce platisera o suma destul de mare pentru inchirierea apartamentului, plus ca au mai pierdut si o parte din depozit pentru debandada si mizeria facuta, asta pe langa problemele cu politia si infatisarea pe care urmau sa o aibe la tribunal pentru consum de alcool de catre minori.

Comentarii