Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Invazia din Irak planuita pe hartie din 2001 de administratia Bush

Asa zisele "dovezi" prezentate de administratia Bush in 2003 in fata Natiunile Unite  pentru a motiva necesitatea unei invazii in Irak, s-au dovedit ulterior a fi false, si doar un pretext, pentru ca planul de inlaturare a regimului irakian era pus pe hartie din 2001.


 O remarca facuta de inspectorul Natiunilor Unite Hans Blix suna astfel: "este uimitor sa poti afirma ca sti 100% ca Irak-ul are arme de distrugere in masa (WMD) dar sa ai  0% certitudine unde sunt  ele localizate".

.

Documentele desecretizate saptamana aceasta si facute publice de Arhiva Nationala de Securitate scot la iveala si confirma faptul ca inca din noiembrie 2001 administratia Bush a inceput sa puna pe hartie un plan de  invadarea a Irakului.  Un interes marit in ceea ce priveste Irakul a existat din partea unor inalti oficiali ai administratiei Bush cu mult inainte de atacurile de la 11 septembrie, 2001. De asemenea se pare ca administratia Bush era confidenta de metodele pe care le va folosi pentru a manipula opinia publica americana si internationala.

La indemnul  presedintelui George W. Bush secretarul apararii Donald Rumsfeld a pus la cale impreuna cu generalul Tommy Frank planul de "decapitare" a guvernului Saddam si inlocuirea lui cu unul pregatit de americani. Administratia Bush trebuia sa pregateasca dinainte cine anume va inlocui guvernul lui Saddam Hussein, pentru a evita experienta negativa avuta in Afganistan, se arata in document.
Cateva dintre ideile principale care reies din aceste documente:
- la trei zile dupa instalarea lui Bush la Casa Alba, secretarul de stat Colin Powell era la curent cu faptul ca unul din principalele obiective ale noii administratii era schimbarea de regim in Irak.
- exploatarea unei false propagande cu privire la tuburile de aluminiu gasite in Irak, pe care Saddam ar fi urmat sa le foloseasca pentru a produce arme nucleare.
- nelinistea pe care administratia de la Casa Alba o avea cu privire la castigarea unor noi aliati in Europa~ pe langa britanici~ care sa-i sprijine in invadarea Irakului cu toate ca lipseau evidentele unei legaturi intre 9/11 si Saddam Hussein. 









Pe aceeasi tema:

Putea fi 11 septembrie 2001 provocat intentionat din interior?!


Comentarii