VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Marilyn Monroe pe Michigan Ave. in Chicago

Fascinatia americanilor in ceea ce priveste sex simbolul feminin al anilor '50 a ramas pana in zilele noastre. Saptamana trecuta o stratuie gigant a celebrei cantarete si actrite Merilyn Monroe, a fost dezvelita in centrul orasului Chicago, pe celebrul bulevard Michigan Avenue. Scena in care Marilyn Monroe este surprinsa cu rochia ridicata, face parte din celebrul film "The Seven Year Itch" produs in 1955 de regizorul Billy Wilder.
Partenerul actritei in film, actorul Tom Ewell a castigat pentru acel rol premiul Globul de Aur (The Golden Globe), filmul fiind considerat si unul dintre cele mai bune comedi ale secolului.

 In respectiva scena actrita se opreste pe gratarul unei guri de metrou din New York unde briza de aer, de la trecerea metroului, face ca fusta sa i se ridice in sus, dand la iveala lenjeria intima a actritei, care lasa loc liber imaginatiei
.
Lucrarea, inalta de aproximativ 8 metri, o infatiseaza pe actrita cu ochii inchisi, purtand sandale si o rochie alba, pe sub care se disting vizibil chilotii. Aceasta ii apartine artistului octogenar Seward Johnson, care a mai expus si alte lucrari celebre precum "American Gothic","God Bless America", sau statuia "Regelui Lear", expusa in aceeasi locatie acum doi ani.

Noua statuie face concurenta celebrului bob de fasole din zona centrala a orasului care este cel mai fotografiat punctele de atractie din Chicago.
Chiar daca parerile trecatorilor sunt impartite cu privire la valoarea si amplasarea ei, cert este ca statuia atrage zilnic mii de turisti dornici sa aibe ca souvenir o fotografie sub fusta fluturanda a artistei.
 
Dupa cum vedeti, la cat e de inalta,  nu i-am ajuns decat pana la genunchi.....


Comentarii