Procesul verbal de demitere pastorului Steve Boros din Arizona


Procesul verbal care atesta hotararea de demitere a pastorului Steve Boros si a dirijorullui  Cornel Ionutescu, de catre adunarea generala a biserici Elim din Arizona. Cei doi sunt acuzati de distrugerea linistii si unitatii biserici, precum si auto-intitularea lui Steve Boros in functia de pastor responsabil. Din procesul verbal mai reiese faptul ca in timpul adunarii,  Boros si Ionutescu ar fi devenit violenti, taiand sunetul la microfonul celor care vorbeau sau pur si simplu smulgand microfonul din mana lor. Exista se pare inregistrari audio si video ale acestei intalniri, care sa confirme cele intamplate.
Politisti prezenti la aceasta reuniune au facut cu greu se pare fata situatiei. Doi detectivi din cadrul politiei din Phoenix, au incercat sa convinga adunarea generala sa renunte la decizia de suspendare a celor doi, insa hotararea enoriasilor a ramas nezdruncinata. Intr-un final  se pare ca au fost desemnati sa preia conducerea spirituala a bisericii, urmatorii pastori: Simion Alexandru, Dorel Micula, Dorel Grosu, Daniel Junc, Ted Oprea, si Viorel Rusnac. Functia de pastor responsabil a ramas deocamdata vacanta.
Problemele biserici Elim nu se opresc insa aici, un conflict intern mocnea in interiorul biserici inca de acum cativa ani. La vremea respectiva mi-au fost descrise o serie de acuzatii la adresa pastorului principal, care era acuzat de instrainarea sau insusirea ilegala a unor sume de bani. Fara a putea sa mi se prezinte documente care sa probeze acuzatiile, l-a vremea respectiva nu am facut publice acele dezvaluiri. Acum insa am fost informat ca s-a efectuat un audit al situatiei financiare a bisericii pe ultimi  doi ani, si exista dovezi care sa probeze acele acuzatii. In momentul in care o sa le primesc  acele dovezi, o sa le pun la dispozitia cititorilor.



Comentarii