Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Presedintii americani si fratii lor certati cu legea

Trebuia oare ca presedintele Traian Basescu sa isi dea demisia pentru faptele fratelui sau?!
Mare valva s-a facut in Romania dupa ce fratele presedintelui, Mircea Basescu, a fost arestat pentru 29 de zile, iar apoi pus sub acuzare, deoarece este posibil sa fi luat mita de la unul din liderii clanurilor tiganesti, Sandu Anghel, poreclit si Bercea Mondial. In ciuda faptului ca intre protejarea fratelui si independenta justitiei, presedintele Traian Basescu, a afirmat clar si raspicat ca o alege pe aceasta din urma, lasand ca fratele sa-i fie arestat, liderii actualului guvern, au vrut cu orice pret si prin orice fel de asociere posibila demisia presedintelui.
Poate fi insa cineva responsabil de actiunile altcuiva? Ce vina poate avea presedintele Romaniei fata de actiunile iresponsabile ale fratelui sau?!  Daca justitia dovedeste o implicare ilegala a presedintelui Basescu, aceasta este singura care poate sa dea verdicte sau recomandari in acest caz. Actualii lideri ai guvernului, de la Ponta la Tariceanu si pana la Voiculescu, ar fi vrut ca sa poata face ei regulile in tara romaneasca, si abuzand de pozitiile care le au sa forteze inainte de termen demisia presedintelui Traian Basescu, fara sa mai astepte ca eventual judecatorii sa se pronunte in spiritul si dupa litera legii.
Traind aici in Statele Unite am sa incerc sa fac o comparatie intre cazul familiei Basescu si rudele a cativa din fostii lideri de la Casa Alba, certati si ei cu legea.
Sam Houston Johnson frate presedintelui Lyndon B. Johnson a provocat numeroase neplaceri familiei. Sam avea probleme serioase cu bautura, fiind tratat pentru alcolism. Uneori acesta disparea saptamani la rand pentru a se imbata.  Cand era baut devenea foarte vorbaret, in special cu jurnalistii, lucru ce nu dadea bine pentru presedinte care a fost obligat sa il puna sub paza celor de la Serviciul Secret.
 In plus Sam a scris mai multe cecuri bancare fara acoperire, creditorii venind pe urmele lui sa-i ceara socoteala, ba chiar il amenintau ca il dau in judecata. In 1940, ca sa-l scape pe presedinte de problemele fratelui sau, un membru al administratiei prezidentiale a incercat sa ii gaseasca un loc de munca in Puerto Rico, pentru a-l tine departe de Casa Alba. Cand nominalizarea pentru respectiva pozitie federala a fost anuntata in presa, creditorii au reactionat pe masura, impiedicand numirea acestuia in acea functie.
 In 1948 acesta a avut o relatie ilegitima cu una din secretarele presedintelui, pe care a lasat-o insarcinata. Copilul a fost ulterior adoptat de o matusa pentru ca se apropia campania electorala si nu vroiau sa afle alegatorii de scandal. 

Presedintele Richard Nixon avea un frate pe nume Donald care a provocat un scandal in campania electorala prezidentiala. Motivul era un imprumut de 200,000 de dolari, pentru lantul de restaurante pe care fratele presedintelui il administra,  facut de la compania "Hughes Tool Co." patronata de milionarul Howard Hughes.  Acesta din urma dorea la randul sau ca Fiscului American sa renunte la a  implement o noua taxa financiara  care ar fi afecat Institutul Medical pe care il patrona. Hughes a contribuit in secret cu aproximativ 100,000 de dolari la campania lui Nixon din 1970, reusind ca pana la urma sa stopeze acea taxa fiscala sa  mai fie implementata.
    
      
Nici presedintele Jimmy Carter n-a avut un frate prea stralucit. Billy Carter era si el alcoolic ( facuse chiar reclama la o marca de bere ce ii purta numele)  si avea probleme cu Fiscul American (IRS) pentru neplata taxelor.
 In anii '80 acesta a primit peste 200,000 de dolari de la guvernul Libian pentru facilitarea vanzarilor de petrol, lucru care a dus la initierea unei investigatie de catre congresul american. Acesta si-a facut de rusine fratele si cand s-a urinat in public in fata unor reporteri si politicieni.
Picture 124.png
Cu mult inainte ca fratele sau sa ajunga presedinte la Casa Alba, Roger Clinton a avut probleme cu legea. In 1984 acesta a fost arestat si bagat la inchisoare pentru distributie de cocaina. In 1993 a avut o altercatie cu un om de afaceri in timpul unui meci de bachet. La final de mandat in 2001, Bill Clinton l-a pus pe lista gratierilor prezidentiale, ca doar cateva luni mai tarziu sa fie arestat pentru conducerea unei masini in timp ce era in stare de ebrietate. Presedintele Clinton, a avut probleme serioase nu doar cu fratele sau ci si cu cumnatii.  Fratii primei doamne Hillary Rodham Clinton, Hugh si Tony  Rodham si-au unit frateste fortele in 1999  intr-o afacere de peste 100 de milioane de dolari care urma sa importe si sa proceseze alune aduse din Republica Georgia.  Problema principala era legata nu atat de afaceri cat de politica. Omul cu care cei doi frati faceau afaceri era rivalul presedintelui georgian de la acea vreme, prieten si important aliat al Statelor Unite. A fost nevoie de interventia la nivel inalt pentru a-i convince pe cei doi sa iasa din acea afacere cu iz politic. Cand presedintele Clinton a dat armistitul de gratiere a unor persoane in 2001, unul din cei gratiati se pare ca platise lui Hugh Rodham, care era avocat de meserie,  400,0000 de dolari pentru asistenta legala.

Fratele presedintelui George W. Bush, Neil Bush chiar daca nu avea habar despre semiconductori a ocupat o functie dubioasa in bordul de conducere al unei companii chinezesti in domeniu, pozitie pentru care urma sa primeasca 2 milioane de dolari in stocuri si cate 10 mii de dolari pentru fiecare sedinta la care participa. In anii '80 cand tatal sau era vice presedinte, acesta era director la o companie de investitii financiare care a falimentat, costand statul american peste un miliard de dolari. In 2003 sotia acestuia, Sharon,  a divortat, Neill, fiind acuzat de infidelitate si de folosirea unor servicii de escorta costisitoare in calatoriile sale de afaceri din Singapore si Hong Kong. Sotia lui se pare ca ar fi recoltat totodata probe de par de la el, unele surse afirmand ca pentru a fi folosite la practici de magie, in timp ce Sharon spunea ca pentru teste care sa arate ca acesta se droga cu cocaina.

Cu toate astea niciun presedinte american nu a fost suspendat pentru ca fratii sau rudele lor au comis diferite ilegalitati. 

Comentarii