VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

De ce a fost pus sub acuzare generalul Michael Flynn?!

 



Înainte sa intre in echipa de campanie a lui Trump fostul general Michael Flynn a primit peste 45,000 de la rusi ca sa participe la gala de sarbatorire a 10 ani de televiziune Russia Today in Moscova. La masa a stat cu nimeni altul decât Vladimir Putin. 

In 2014 cand Flynn a iesit la pensie a cerut detalii cu privire la restricțiile care le are după pensionare. Cei de la Defence Intelligence Agency i-au răspuns ce restricții are, printre ele se numara si obtinerea prealabilă a permisiunii de a accepta cadouri sau compensații financiare de la autorități străine. In Ianuarie 2015 Flynn semnează un contract cu o agentie pt a tine conferinte pe probleme de leadership, securitate și terorism. In Iulie 2015 primește primul cec de 11,250 de dolari de la una din firmele afiliate companiei rusești de cybersecurity Kaspersky Lab și alti 11,250 dolari de la Russian Chater Cargo Airline Volga-Dnepr Airlines, pt 2 conferinte ținute in August și Octombrie 2015. 

In August 2015 Flynn se întâlnește cu Trump pentru prima data, intr-o întâlnire de 90 minute. 

Pe final de August 2015 într-un interviu cu cei de la Der Spiegel, Flynn militeaza pt ca SUA sa coopereze cu Rusia in Orientul Mijlociu. In Octombrie este la televiziunea Rusia Today(RT) unde vorbește de lupta imptriva ISIS și critica SUA cu privire la abordarea unei strategi legată de lupta împotriva ISIS, in vreme ce lauda Rusia și sugereaza colaborarea americanilor cu Rusia. La scurt timp dupa interviu, pe postul rusesc RT, e invitat la celebrarea a 10 ani de televiziune RT( propaganda Moscovei). Pe 11 noiembrie 2016  Flynn semneaza contractul cu RT. Între 8-11 Decembrie merge împreuna cu fiul sau la Moscova. La masa de 10 persoane, pe lângă Putin si lideri de top de la Kremlin, mai stau si doi rusi care erau pe lista de sancțiuni ai SUA pentru rolul avut in anexarea Crimeei: Serghie Ivanov (seful de cabinet al lui Putin) si Alexey Gromov ( adjunctul sefului de cabinet). La masa era și Dmitri Peskov purtătorul de cuvânt al lui Putin. Flynn a stat lângă editorul șef de la RT Margarita Siminyan. Pt prezenta si discursul lui, Flynn e plătit $45,386, iar Russia Today i-a plătit lui și fiului călătoria la business class și cazarea la hoteul de lux Metropol. In August 2016 Flynn semnează un contract cu Inovo BV pentru 3 luni de zile pentru $600,000 pentru a discredita pe Fethullah Gulen. Gulen e rezident in SUA și pe lista neagră a dictatorului Turciei Erdogan care îl vrea extrădat. Firma Inovo BV din Olanda este conectata însă la rusul Dimitri Zaikin, fost șef la diferite companii de energie și minerit din Rusia.

In Septembrie 2016 Flynn, prin firma Inovo, se întâlnește la New York cu oficiali din guvernul turc printre care și ginerele presedintelui Erdogan. In noiembrie 2016 Flynn scrie un editorial in ziarul The Hill, pledand in favoarea Turciei si încurajând extrădarea lui Gulen din SUA, dar fără sa menționeze ca se afla sub contract de lobby cu firma olandeza, ce reprezenta interesele Turciei. 

Flynn se întâlnește in New York cu ambasadorul rus Kislyak, in urma căreia primește pe 2 Decembrie o scrisoare de mulțumire de la ambasada Rusiei, apoi este întrebat dacă poate sa se vadă in Washington D.C. la o cina cu Kislyak, la reședința acestuia. După mai multe schimburi de mesaje cu ambasada Rusiei, Flynn vorbește telefonic cu ambasadorul Kislyak. 

Flynn mai are o intervenție la ambasadorul rus legat de o rezoluție ONU a Egiptului cu privire la chestiunea limitării extinderii israeliene in teritoriile palestiniene. 

După ce pe 28 Decembrie, 2016 Obama impune sancțiuni la 9 cetățeni rusi, conectați la implicarea in alegerile prezidențiale, ambasadorul Kislyak îl cauta telefonic pe Flynn pentru a afla detalii despre motivele sancțiunilor americane. Rușii dau un comunicat de presa in care neagă implicarea in alegerile din SUA. Pe 29 Decembrie Obama expulzează 35 de oficiali rusi din SUA și ii declara persona non grata, apoi inchide 2 locații diplomatice rusești. Flynn vorbește iar la telefon cu ambasadorul rus. Trump afla de la echipa lui de campanie ca rușii au fost oficial implicații in influențarea campaniei prezidențiale. Cu toate astea administratia Trump vrea relații bune cu rușii, mesaj pe care vor ca Flynn sa îl transmită rușilor, ceea ce si face. Rușii decid sa nu răspundă cu sancțiuni fata de America chiar dacă fac amenințări in acest sens prin ministerul de externe. Vladimir Putin iese personal la rampa și anunța pe 29 decembrie, 2016 ca nu vor impune sancțiuni și ca așteaptă administratia Trump sa preia conducerea in ianuarie. Pe 31 Decembrie, Kislyak suna pe Flynn sa îl felicite ca cererea lui a fost îndeplinită de oficialii de la Kremlin. Pe 22 ianuarie, 2017 Flynn depune jurământul ca și consilier pe probleme de securitate nationala. Doua zile mai târziu este chemat sa dea declarații la FBI cu privire la comunicațiile și intâlnirile avute in perioada de tranziție a echipei Trump. In acel interviu Flynn minte cu privire la faptul ca a cerut ambasadorului Rusiei sa nu escaladeze sancțiunile împotriva SUA, ca urmare a sanctiunilor impuse de americani. Totodata a mințit și ca nu își amintește ca a avut o alta conversație cu ambasadorul rus legat de temperarea sanciunilor rusești ca urmare a cererii lui Flynn. Flynn a mai mințit și legat de alte telefoane făcute in Rusia și alte cateva tari cu privire la rezoluția Egiptului fata de UN Security Council. Mai precis Flyn a mințit ca ar fi cerut acestor tari sa voteze într-un anumit fel legat de rezoluție. Stiind ca Flynn continua sa minta oficiali ai Casei Albe și FBI, cu privire la contactele cu oficiali străini, Procuroul General al SUA Sally Yates a informat consilierul de la Casa Albă, Don McGhan, pe 27 ianuarie, 2016 cu privire la riscul lui Flynn de a fi compromis de Rusia. Pe 9 februarie ziarul The Washington Post publica faptul ca transcrierile convorbirilor avute de Flynn arată faptul ca a discutat subiectul sanctiunilor cu rușii, in ciuda negării acestui lucru de către Flynn și Casa Albă. Inițial Flynn neagă într-un interviu cu The Washington Post, legat de discuțiile cu privire la sancțiuni, ca apoi sa își schimbe poziția și sa recunoască ca e “posibil” sa fi discutat. După ce The Washington Post publica faptul ca Yates a avertizat Casa Albă de posibila compromitere a lui Flynn de către Rusia, Flynn își da demisia, recunoscând ca a oferit “informații incomplete cu privire la convorbirile telefonice cu ambasadorul Rusiei”

 In Februarie și Iunie 2017 directorul FBI declara in fata comitetului de Inteligenta din Senat ca FBI a demarat o investigație de contraspionaj in cazul lui Flynn, încă din vara lui 2016. In august 2017 asistentul procurorului general a transmis Consiliului Special de Investigație Mueller un memoriu prin care conferea autoritatea de a investiga pe Michaell Flynn. Acuzațiile erau de posibile infracțiuni precum: implicarea in discuții cu oficiali ai guvernului Rusiei in perioada de tranziție; declararea unor afirmații false in discuțiile cu FBI; nedeclararea contactelor avute cu agentii guvernamentali străini și veniturile primite de la aceștia in formularul guvernamental de angajate SF-86, pentru poziții de securitate nationala.

 Pe 1 decembrie, 2017 Flynn a pledat vinovat pentru declaratii false facute către FBI și omiterea de a se înregistra cu Departamentul de Justiție ca și agent al unui guvern străin, in martie 2017. 

Asta e in linii mari povestea cu Michel Flynn. I-a plăcut mirosul $$$ de la rusi, a mințit guvernul american și apoi a plătit! 

Informațiile sunt din raportul bipartizan al Comisiei de Intelligence (pg.752-776) din Senatul SUA.

Comentarii