VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Homofobia și rasismul mioritic față de diversitatea membrilor cabinetului Biden

 În unul din ultimele sale mesaje, înainte să își încheie mandatul, Secretarul de Stat American Mike Pompeo afirma că multiculturalismul nu este reprezentativ pentru America și ceea ce reprezintă el.  Această afirmație este una din cele mai mari minciuni afirmate de fostul secretar, la fel ca și cea, la fel de ridicolă, conform căreia, în ciuda rezultatelor de pe 3 noiembrie, Trump va avea un nou mandat de președinte. Trump nu a beneficiat de un nou mandat, pe 20 ianuarie, 2021, iar Statele Unite ale Americii sunt și râmân una din cele mai multiculturale națiuni de pe glob. La urma urmei, unul din secretele care o fac să fie o națiune măreață sunt tocmai aceste două ingrediente: diversitatea și multiculturalismul. Acest lucru este cel mai bine reflectat chiar de noul cabinet al președintelui Joe Biden.  

Diversitatea cabinetului Biden reconfirmă diversitatea din Statele Unite

  de Raluca Pavel 
Agenția de știri Mediafax din România are ca slogan “Deșteptăm Românii din 1991”, dar, din păcate, unele știri și articole de opinie publicate pe această platformă nu fac decât să contribuie la răspândirea de informații sau opinii false. Deși un articol de opinie este un gen diferit decât cel de știri sau alte feluri de materiale informative, jurnaliștii au datoria de a-și baza opinia pe informații corecte și complete. Un exemplu recent care atrage atenția este articolul publicat pe Mediafax de către Adrian Onciu cu titlul: “Cel mai divers Cabinet din istoria Statelor Unite este și cea mai proastă idee din istoria Statelor Unite”.
În cele ce urmează dorim să atragem atenția cititorilor - și Mediafaxului - asupra unor greșeli elementare făcute de Adrian Onciu referitor la membrii cabinetului Biden și să arătăm că, așa cum a spus chiar Președintele Biden, diversitatea administrației actuale nu face decât să reflecte diversitatea populației țării. De asemenea, chiar dacă Președintele Biden a ales un cabinet mai divers decât predecesorii săi, acest cabinet reflectă ideologia președintelui, care se află pe o poziție centru-stânga pe spectrul ideologic politic al Statelor Unite. Articolul domnului Onciu include, pe de-o parte, câteva erori semnificative de documentare și, pe de alta, o eroare de argumentare amplificată prin omisiune.
Ceremonia de inaugurare a avut loc pe 20 ianuarie și președintele Biden a avut până în acest moment ocazia să numească peste 20 de membri ai cabinetului. Aceștia reprezintă mare majoritatea din cabinetul său, alături de biroul executiv al Președintelui. Domnul Onciu sugerează că unii membri ai cabinetului au fost numiți nu pentru că sunt competenți, ci pentru că asigură diversitatea cabinetului despre care titlul anunță că e "cea mai proastă idee din istoria Statelor Unite." Dar domnul Onciu nu se deranjează să sprijine acest argument cu dovezi. E oare pentru că nu știe să o facă? Sau pentru că își imaginează că audienței sale nu îi pasă de argumente și că e de ajuns să arunce cuvinte care rezonează cu părerea altor oameni? Sau pentru că știe că nici Mediafax, nici audiența (fie că este sau nu de acord), nici nimeni altcineva nu-l va trage de mânecă să-i reamintească de principiile eticii jurnalistice? Sau, pur și simplu, principii morale, nu legate neapărat de o profesie sau alta, care te obligă să prezinți opinii bazate pe informații corecte și argumente valide.
În cazul acesta, articolul omite să vorbească despre competențele oamenilor pe care îi numește, reducându-i pe toți, la o caricatură unidimensională: Rice e afro-americană, Haal e amerindiană, Tai are ambii părinți născuți în China, Cardona are origini mexicane (deși e portorican - Puerto Rico fiind teritoriu al Statelor Unite). Alți membri ai cabinetului, menționează domnia sa în trecere, sunt reprezentante ale sexului frumos. Dar nici un cuvânt despre lista amplă de calificări, experiențe, și succese profesionale care îi recomandă pe fiecare pentru poziția în care au fost numiți. Așa că vi le oferim noi mai jos.

O experiență vastă
    Trebuie să începem cu VicePreședinta, Kamala Harris, fost procuror general al Californiei și Senatoare a Statelor Unite. Pe listă domnului Onciu se află și Dr. Janet Yellen, care ocupă poziția de Secretary of Treasury(Secretarul Trezoreriei). În trecut, Dr. Yellen a fost profesor la University of California, Berkeley, președinte al Rezervei Federale, dar și consilier economic al președintelui Clinton. Lloyd Austin a fost numit pentru poziția de Secretary of Defense (Secretar al Apărării), în special pentru că are un CV impresionant când vine vorba de cariera militară. Austin este general al armatei americane și fost comandant al United States Central Command, grup de comandă în cadrul Pentagonului (Ministerului Apărării al SUA). Pentru poziția de Secretary of Interior, Deb Haaland a fost numită de președintele Biden după reușitele și experiența câștigată în rolul de femeie de afaceri și ca membru in Congresul Statelor Unite. Pete Buttigieg, fost candidat la președinție este acum numit ca Secretary of Transportation (Secretarul Transportului). Buttigieg a fost primar în orașul South Bend din statul Indiana și ofițer de informații al marinei americane. Dr. Miguel Cardona, acum numit în rolul de Secretary of Education (Secretarul Educației) este un specialist în educația publică, care a lucrat ca și comisar pe probleme de educație în statul Connecticut. Alejandro Mayorkas a fost numit Secretary of Homeland Security (Secretar pentru Securitea Internă a SUA) și are experiență în acest domeniu după anii de serviciu ca director al departamentului de Imigrare al Statelor Unite și ca secretar adjunct al Homeland Security. Michael Regan, numit ca administrator la Agenția de Protecție a Mediului, este printre multe altele, fost secretar al departamentului de protecție a mediului în statul North Carolina și specialist în calitatea aerului, fost angajat la agenția pe care acum o va conduce. Katherine Tai, este fost consilier în probleme de comerț și consilier la World Trade Organization (Organizația Mondială a Comerțului), a fost numită de către președintele Biden pentru poziția de Trade Representative. Ultima persoana pe lista domnului Onciu este Rachel Levine, ministru adjunct al sănătății, departament condus de Xavier Becerra. Levine a fost ministru al sănătății în statul Pennsylvania, același stat în care președintele Biden s-a născut.
Lista calificărilor, competențelor și pozițiilor ocupate anterior de membrii cabinetului Biden este edificatoare, dovedind că afirmația gazetarului Onciu privind relația dintre aleșii cabinetului și rolul identității de gen este lipsită de acoperire. De asemenea, domnul Onciu a ales să numească doar pe membrii cabinetului Biden care fac parte din grupuri minoritare, fără să se refere la restul membrilor cabinetului, care reprezintă de fapt majoritatea administrației. “Jurnalistul” Onciu a scris doar despre 9 din persoanele numite de Președintele Biden la  conducerea departamentelor statului. Un jurnalist competent ar fi făcut o cercetare detaliată înainte de a scrie un astfel de editorial.
Întotdeauna putem argumenta că există opțiuni mai bune când vine vorba de lideri, iar chiar dacă mai avem diferențe de opinie față de Cabinetul Biden-Harris, este clar că alegerile de până acum nu au fost făcute exclusiv pe baza identității de gen. În anul 2021, limbajul homofob și rasist nu are de-a face cu corectitudinea politică, ci cu bunul simț. Sperăm că pe viitor platformele de știri din România să nu mai ofere unor astfel de pseudo-jurnaliști posibilitatea să intoxice opinia publică cu informații false, oricât de “seducătoare” ar părea.

Comentarii