VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Video. Avioanele americane MQ-9 Reaper vor avea o prezență permanentă în România la Câmpia Turzii


Forțele aeriene americane vor efectua de acum operațiuni de zbor cu avioane MQ-9 Reaper din România, într-o nouă misiune care își propune să efectueze culegere de informații si filaj 24 de ore 7 zile pe săptămână, in zona Balcanilor. Forțele aeriene americane din Europa au adus aceste avioane Reaper la baza aeriană românească 71 din Campia Turzii, Cluj la începutul acestui an, primele zboruri începând din 1 februarie, anunță revista de profil Air Force Magazine.

 „Extrem de importantă această misiune” pentru a oferi atât SUA, cât și aliaților europeni o viziune constantă asupra regiunii. „De-a lungul timpului, operațiunea  va facilita o viziune mult mai clară a operațiunilor pe care toți participanții din acea regiune o au în fiecare zi și ne va oferi o agilitate incredibilă în ceea ce privește posibilitatea de a desfășura diferite opțiuni până la Comandamentul european și facilitarea de abilității in a oferi și desfășura și ale operațiuni mai mari, dacă li se va cere să facă acest lucru ”, a spus generalul american Jeffrey L. Harrigian.

Anterior, aceste operațiuni erau desfășurate de la baza aeriană Miroslawiec, Polonia, în baza românească. Acum prezența MQ-9 în România va fi permanentă.

„Acesta este un moment palpitant în care putem prezenta valoarea avioanelor MQ-9 pe tot globul, nu doar în Orientul Mijlociu”, a declarat col. Timothy Monroe, într-un comunicat al USAFE. „Putem demonstra aliaților noștri NATO și partenerilor de coaliție că, atunci când aviatorii noștri primesc cele mai dificile sarcini, ne ridicăm la cel mai înalt nivel posibil în fiecare misiune pe care o îndeplinim”

   

Ce sunt avioanele MQ-9 Reaper

MQ-9 Reaper este un avion armat, cu mai multe misiuni, cu altitudine medie, cu rezistență lungă, pilotat de la distanță, care este utilizat în primul rând împotriva țintelor de execuție dinamică și, în al doilea rând, ca activ de colectare a informațiilor. Având în vedere timpul său semnificativ mai mic, senzorii cu gamă largă, suita de comunicații multi-mod și armele de precizie - oferă o capacitate unică de a efectua lovituri, coordonare și recunoaștere împotriva țintelor de mare importanță.

Avioanele pot îndeplini, de asemenea, următoarele misiuni și sarcini: informații, supraveghere, recunoaștere, asistență aeriană strânsă, căutare și salvare, de luptă, lovitură de precizie, supraveghere de convoi / raid, dezvoltare de ținte și ghidare aeriană terminală. Capacitățile MQ-9 o fac calificată în mod unic pentru a efectua operațiuni de război atipice.

Fiecare avion costă 64 de milioane de dolari, iar până acum câțiva ani fuseseră produse doar 96 de astfel de avioane. 

Comentarii