Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Dumitru Cadis eroul post mortem apărător al Uzinei Electrice de la Somesu Rece

 

                             Dumitru Cadis 1900-1944

Dumitru Cadis reprezentat de soția sa și cei doi feciori Gheorghe și Ion la momentul decorației primite pentru faptele de vitejie săvârșite pentru apărarea Uzinei Electrice de la Somesu Rece in 1944. 

Din păcate sunt putine detaliile legate de acele evenimente. Ce se știe este faptul ca o mâna de oameni, localnici, au pus mâna pe arme și-au aparat, chiar cu prețul vieții, unii din ei, aceasta uzina care producea curent electric și alimenta casele oamenilor din zona. 

Conform unor localnici, Dumitru Cadis este înmormântat in cimitirul din Puiulesti. Pana in 1990 era îngrijit de ziua Eroilor se puneau coroana de flori in fiecare an. De atunci e in paragină, a uitat lumea de el, inclusiv rudele. “Dumitru  Cadis zis a Gongului, a fost căsătorit cu Anuta de-a Paraschi. El e inmormântat in cimitirul din Puiulesti, din sus de Toma Mișchii. Ea nu știu unde e înmormântată. Băieții Gheorghe Coman și Ioan Cadis, ambii au lucrat pana la pensie la Uzina Electrică Somesu Rece. Sunt decedați și așa știu ca sunt inmormantati in cimitirul din Somesu Rece. Gheorghe a avut doi copii. Băiatul Relu trăiește in Țaga, sau Geaca, iar fiica, Rodica, așa cred ca se numește locuiește la Zalău. Ion nu a avut copii. Fosta lui soție Lelea Florica, a lui Davidu lui Petrisor trăiește in prezent in Somesu Rece, in casa ei familială, in grija atenta a unei nepoate. In rândul din spate sunt localnici de la Uzina, Crisan Traian,  Stan Irimia, Roba Ioan, Badea Mitruc, după care treiesc unii descendenți.” 


Comentarii