VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Ce este “Super Tuesday” in America ?!


 “Super Tuesday” este ziua când o mare parte a statelor americane votează, în aceeași zi, pentru alegerile preliminare, în care se  vor decide cei doi candidații, republican și democrat, pentru cursa finală din această toamnă, pentru funcția de președinte, de la Casa Alba. O serie de state americane au votat în aceste alegeri preliminare, 15 din ele vor vota însă azi pentru candidații republicani, în vreme ce 16 pentru democrați. Joe Biden a castigat până acum toate statele în care s-a votat, în vreme ce Donald Trump a pierdut doar în unul singur în fața contractului Nikki Haley. 

Mai mult ca sigur ca, dupa ziua de azi, Trump o să câștige majoritatea alegerilor preliminare și o să fie în linii mari candidatul republicanilor, cu cei mai mulți electori la Convenția Republicană. O să fie momentan candidatul cu cele mai mari șanse în cursa pentru Casă Alba, din toamnă. Spun momentan pentru ca procesele care le are pe rol sunt foarte problematice pentru Trump, dacă va primi măcar un verdict de condamnare la careva din ele. Sentința de condamnare este una foarte probabilă, acest fapt fiind confirmat chiar de unul din foști avocați ai lui Trump, care este familiarizat cu detaliile din dosar. 

Ce o să fie important de observat azi, este prestația lui Nikki Haley. Va câștiga măcar încă 1-2 state, sau dacă se clasează pe locul al 2-lea, la ce diferență?! Asta contează mai ales pentru democrați și Joe Biden care au șansa să  rupă din acest electorat republican, care în mod vădit sunt împotriva realegerii lui Trump. Totodată este important de văzut dacă Haley va mai avea resurse financiare ca să rămână în cursa, după ziua de azi, până la convenția republicană.  Contează apoi ce va decide Curtea Supremă legat de imunitatea prezidențială,  cu privire la insurecția de pe 6 ianuarie. Asta va influența unele din procesele aflate în prezent pe rol, în care este Trump inculpat.  

Chiar ieri Allen Weisselberg fostul consilier financiar al președintelui Trump și al afacerilor care le are președintele a pledat vinovat pentru ca a mințit sub jurământ, urmând ca în curând să își primească pedeapsa cu închisoarea. Luna trecută companiile lui Trump din New York au pierdut un proces cu statul în urma căruia trebuie să plătească o amendă de peste 454 de milioane de dolari, pentru falsurile comise de-a lungul timpului.

Nikki Haley, ca femeie, are slabe șanse să fie nominalizată, după părerea mea, ținând cont ca vorbim de un partid republican dominat de bărbați, unde mentalitatea conservatorilor este în mare parte ca femeile ar trebui să stea acasă să aibe grijă de educația copiilor.

Comentarii