VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Regele Carol al II-lea a cerut ajutorul presedintelui SUA pentru protejarea Regelui Mihai in 1941

 

 Un document extrem de interesnt care arata faptul ca in perioada celui de al Doilea Razboi Mondial, America para sa fie fratele mai mare la care Regele Carol al II-lea apela, pentru a proteja, de pericolul la care era expus, regele Mihai.

Scrisoarea de la Departamentul de Stat al SUA, catre secretarul presedintelui Franklin D. Roosevelt, era in legatura cu solicitarea de ajutor, venita din partea fostului rege Carol al II-lea, al Romanie. Acesta se afla in Mexic, si era cu privire la siguranta fiului sau, Regele Mihai, in Septembrie, 1941. 

Regele Carol al II-lea era ingrijorat de faptul ca generalul Ion Antonescu ar fi pus la cale, impreuna cu germanii, eliminarea Regelui Mihai.  Acesta cerea presedintelui SUA sa intervina, prin emisarii americani de la Bucuresti, pentru a proteja viata fiului sau. 

Mesajul regelui Carol parea al unui tata disperat : "Va implor sa dati fiului meu tot ajutorul astfel incat siguranta si  viata sa ii fie protejate. Apeland la dumneavoastra domnule Presedinte sunt sigur ca voi gasi ajutorul si deplina intelegere a sentimentelor unui tata." transmitea staruitor Regele Carol al II-lea, presedintelui american Franklin D. Roosevelt.



Comentarii