VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

VIDEO: Raspunsul MAE legat de infracțiunile cetățenilor români de etnie rromă pe teritoriul Statelor Unite

Arestați pentru înșelăciune 

Tigani arestați pentru furt 



Familie de țigani din București la cerșit în Phoenix, Arizona martie, 2024 
Tiganca la cerșit în Niles, Illinois martie, 2024 


 În ultimii ani tot mai mulți tigani au ajuns în SUA, intrând prin Mexic. Aceștia circulă peste tot prin SUA săvârșind numeroase infracțiuni sau cerșind la colțuri de stradă. 

Întâlnire țigănească într-un parc din Chicago, iunie 2023 

Am solicitat un răspuns oficial din partea Ministerului Afacerilor Externe cu privire la numărul tot mai mare de infracțiuni și arestări ale cetățenilor români de etnie rromă, aflați  în Statele Unite. Iată răspunsul acestora: 

“Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele: 

Autoritățile americane sunt în contact direct cu autoritățile române de resort, prin intermediul biroului atașatului de afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Washington, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor comise de cetățeni români pe teritoriul SUA. Aspectele semnalate sunt cunoscute la nivelul autorităților competente și fac obiectul cooperării internaționale polițienești dintre cele două țări. 

MAE precizează că date oficiale privind cetățenii străini arestați în ultimii ani în SUA, în funcție de tipul de infracțiune comisă, statul/locul unde a avut loc fapta, dimensiunea acestor grupări etc. pot fi solicitate de la autoritățile americane federale.

MAE amintește că reprezentanții misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale României acordă servicii consulare în funcție de solicitări, fără a aplica criterii precum rasă, etnie, sex, apartenență politică sau altele. 

Referitor la procedura de azil, MAE precizează că, din momentul solicitării cererii de azil în SUA de către un cetățean străin, indiferent de cetățenie și/sau naționalitate, acesta se bucură de protecția prevăzută de normele în materie de drept internațional și național, sunt asigurate condițiile legale de a se stabili pe teritoriul altui stat, de a beneficia de drepturi și a avea obligații reglementate de normele interne ale acelui stat. Prin urmare, până la finalizarea procedurilor de obținere a statutului de azilant, comunicarea de informații referitoare la datele personale ale cetățenilor solicitanți de azil nu este posibilă între statul de origine și cel în care s-a solicitat azilul.

MAE subliniază importanța ca cetățenii români care călătoresc în străinătate să respecte legislația statului în care călătoresc, nerespectarea prevederilor legale atrăgând după sine sancțiuni în funcție de fapta comisă și legislația statului unde a avut loc aceasta.”


Câteva din articolele din presa americană cu rromi arestați în America pentru furturi sau înșelăciuni.

La furat prin biserici :

https://www.fox5dc.com/news/romanian-organized-crime-group-targeting-places-of-worship-across-maryland-virginia


https://www.kitv.com/news/crime/police-arrest-jewelry-scammer-after-elderly-man-targeted-on-the-big-island/article_b37fee44-025d-11ed-bb78-43f1e852a451.html


https://youtu.be/fbcDdPsQeMA?si=MEozZ4ms13dgVxdE


https://youtu.be/g385BHXBW-o?si=ExpGkeE9aC66kTnu


https://fox56.com/news/local/man-arrested-for-fake-jewelry-scam-at-sheetz-in-monroe-county


https://fox56.com/news/local/man-gives-scammer-4k-for-gas-money-in-exchange-for-fake-gold-jewelry



Video: 

La cerșit în zona metropolitană Chicago 



Comentarii