Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Video. A murit fostul general de securitate Ion Mihai Pacepa care a fugit in SUA

 


Fostul general de securitate din regimul lui Nicolae Ceausescu a murit, ieri, ucis de virusul Covid19, informeaza Mediafax, citand surse din anturajul generalului.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Pacepa susține că decesul a fost cauzat de COVID-19. Într-o declarație pentru Adevărul.ro, Ronald J. Rychlak, profesor emerit de Drept la Universitatea din Mississippi, unde predă din 1987, spune că a primit vestea de la soția lui Pacepa.

”Duminică, 14 februarie, am primit un telefon de la soţia sa. Mi-a spus că Ion Mihai Pacepa a murit. Vorbisem constant cu el în ultima perioadă şi ştiam că este în spital de mai multe zile după ce fusese infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar starea sa se înrăutăţise”, a declarat profesorul Ronald J. Rychlak pentru Adevărul, adăugând că soţia lui Pacepa trăieşte sub identitate protejată de mulţi ani.

Potrivit Adevărul, Rychlak spune că Ion Mihai Pacepa avea probleme cu inima de peste un an, însă în ciuda afecţiunilor cardiace cei doi lucrau la o nouă ediţie a cărţii „Dezinformare”, scrisă împreună acum câţiva ani şi care se bucurase de succes în America şi Europa.

Scurt istoric

Ion Mihai Pacepa (născut 28 octombrie 1928, București, România – decedat 14 februarie 2021, Statele Unite ale Americii) a fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) a României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu, potrivit Wikipedia.

 În anul 1978 el a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca „o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite”. Pacepa a devenit ulterior cetățean american, trăindu-și restul vieții în SUA. Concluzia raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (pagina 628), aprobat de Președintele României și publicat la 18 decembrie 2006, subliniază “rolul excepțional jucat în demascarea naturii criminale a regimului și a Securității” de generalul Pacepa. Potrivit acestui raport, el „a contribuit la degradarea dramatică a imaginii lui Ceaușescu”. Informațiile oferite de Pacepa au fost de asemenea un important revelator al caracterului criminal al dictaturii în influente cercuri politice și de media din Vest. Securitatea și moștenitorii săi nu i-au iertat vreodată lui I. M. Pacepa acest act de trădare”. 

Potrivit Adevărul.ro, în septembrie 1978, regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu i-a dat doua condamnări la moarte, în contumacie, pentru crimă de înaltă trădare şi a pus un premiu de două milioane de dolari pe capul său. Yasser Arafat şi Muamar al-Gaddafi au pus, de asemenea, câte un premiu de un milion de dolari pentru asasinarea generalului în SUA. În anii 1980, Securitatea a oferit teroristului Ilici Ramirez Sanchez, zis Carlos Şacalul, un milion de dolari pentru a-l omorî pe general în SUA. Şacalul nu l-a putut însă identifica pe Pacepa, dar la 21 februarie 1981 el a aruncat în aer o parte a sediului postului de radio Europa Liberă din München, ce transmitea dezvăluirile lui Pacepa. În 1987, Ion Mihai Pacepa a publicat cartea Orizonturi Roșii- „Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief“, prima carte occidentală care a dezvăluit viaţa deşănţată de la curtea unui dictator comunist. „Red Horizons“ a fost tradusă în româneşte ca „Orizonturi roşii: Cronicile unui spion comunist“ şi a fost publicată în SUA de unde a fost trimisă ilegal în România. Cartea a fost, de asemenea, tradusă în limba maghiară, şi în 1988 ea a fost publicată clandestin la Budapesta într-o ediţie de buzunar. După 1990, „Red Horizons“ a lui Pacepa a fost republicată în 27 de ţări.

Comentarii