VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Ancheta procurorilor din New York se accelereză în cazul afacerilor ilegale ale lui Trump


În vreme ce procesul fostului președinte american Donald Trump a început azi în Senat, acuzat de incitare la insurecția Capitolului din 6 ianuarie, investigațiile penale și civile asupra afacerilor sale se accelerează la New York. Procurorii din Manhattan care cercetează afacerile imobiliare ale lui Trump pentru posibile fraude legate de asigurări și finanțe s-au intensificat cu interviuri ale martorilor.

 În ultimele luni procurorii au angajat experți contabili, au declarat pentru agenția de presă Reuters mai multe persoane familiare cu ancheta penală. O anchetă civilă separată a procurorului general al statului în ceea ce privește dacă afacerea a raportat în mod fals creșterea valorilor proprietăților imobiliare, a luat și ea avânt la sârșitul lunii ianuarie, când un judecător al Curții Supreme din New York a ordonat Organizației Trump să predea documentele. 

O decizie a Curții Supreme a SUA este așteptată în curând dacă procurorul din districtul Manhattan Cyrus R. Vance Jr poate obține opt ani de evidență fiscală și alte informații financiare ale lui Trump de la firma de contabilitate Mazars. Atât procurorul de district, cât și procurorul general se focalizează asupra faptului dacă afacerile lui Trump au falsificat în mod necorespunzător valorile activelor imobiliare pentru a asigura scutiri de impozite, împrumuturi sau alte beneficii. Declarațiile fiscale ale lui Trump ar putea oferi dovezi convingătoare în ancheta penală dacă acestea diferă semnificativ de alte declarații financiare raportate de afacerea Trump, a declarat Daniel Horwitz, avocat și fost procuror din Manhattan. Dar, pe lângă înregistrări, a spus el, procurorii vor avea nevoie probabil de martori care să poată „depune mărturie despre documente false și de ce au fost falsificate”. Avocații lui Trump au încercat să blocheze divulgarea dosarelor sale fiscale apelând în tribunal cererea procurorului districtului Manhattan la Curtea Supremă a SUA. Instanțele inferioare au respins argumentul avocatului lui Trump potrivit căruia cererea este „hărțuire” politică. Echipa lui Trump a solicitat suspendarea procedurilor Curții Supreme. Înalta curte acționează în mod rapid în legătură cu astfel de „cereri de urgență”, însă cererea lui Trump este în curs de soluționare din octombrie. O altă hotărâre în favoarea procurorului ar favoriza procurorilor accesul la evidența fiscală și financiară. 

 Procurorul din Manhattan a declarat într-un dosar din august că biroul investighează „o posibilă conduită criminală extinsă și prelungită” a organizației Trump. Într-un dosar din septembrie, el a spus că acuzațiile de „conduită gravă” și necorespunzătoare ar putea justifica o anchetă cu o curte de jurați cu privire la posibile fraude fiscale, fraudă de asigurări și falsificarea dosarelor comerciale.

Comentarii