VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Minciunile si conspiratiile pastorului penticostal Florin Cimpean din Chicago legate de alegerile prezidentiale

 


 Actualizare septembrie 2021

Zilele trecute republicanii din Arizona au anuntat rezultatele "investigatiei" facute in  acest stat cu privire la rezultatul alegerilor prezidentiale dintre Jeo Biden si Donald Trump de anul trecut. Dupa aproape un an de cautari si milioane de dolari  colectati de la alegatori, acestia au confirmat faptul ca cel m-ai mare numar de voturi l-a avut joe Biden, spupberand astfel minciunile si conspiratiile legate de fraudare. In plus, toate procesele juridice intentate de republicani dupa alegeri nu aureusit sa produce nicio evidenta clara legata de posibila fraudre a alegerilor. Singurlele lor dovezi au fost multa vorbarie in fata camerelor de filmat, nu si in tribunal in fata judecatorilor. Sa ne reamintim insa cum aceste minciuni si conspiratii erau promovate de pastorul penticostal Florin Cimpean din Chicago, imediat dupa alegerile din 2020. 
-----------------------------------------------------------------------------
Pastorul penticostal Florin Cîmpean de la biserica Philadelphia din Chicago a fost invitat, anul trecut, la televiziunea română creștină din Chicago, la o săptămână după alegerile de pe 3 noiembrie, ca să discute despre rezultate și situația politică din America. Din pastor, liderul religios Cîmpean, s-a transformat in analist politic, expert electoral, sau mai degrabă expert in teorii conspiraționiste, lansând o serie de falsuri care le-a rostogolit încă din primele minute ale emisiunii.
Încă de la minutul doi pastorul Cîmpean începe cu o pleiadă de falsuri, teorii conspirationiste și manipulări.
"E trist că în cea mai mare democrație din lume n-au reușit să numere voturile. Și n-au reușit să numere voturile intenționat. Este o agendă, e o strategie, pentru că sunt state cu o populație foarte mare în America, precum Florida, au terminat în aceeași zi, sau Texas, sau alte, alte state. Însă la ora actuală este o strategie bine pusă la punct, cred eu, de a eluda votul majorității populației."
Din start pastorul Cîmpean a lansat o teorie a conspirației, mai precis faptul că în unele state n-au reușit să numere voturile așa rapid ca și în alte state, ca atare este o agendă ascunsă, o strategie bine pusă la punct de a frauda voturile cetățenilor. Nimic mai fals. Afirmațiile pastorului, este o minciuna grosolană, ce arată o profundă ignoranță și-o necunoaștere a sistemului de votare din SUA, care este diferit de la stat la stat.
Întâi de toate, fiecare din cele 50 de state își stabilește și implementează in mod independent sistemul de votare. Dacă în statul Delaware, din punct de vedere legal, numărarea și certificarea rezultatelor alegerilor trebuie facută până pe 5 noiembrie, în alte state acest timp poate să dureze până la 38 de zile după ziua de vot, respectiv pe 11 decembrie. În unele state, precum Rhode Island, Tennessee, Hawaii și New Hampshire, nici măcar nu există o dată limită legală de certificare a votului.
Aveti mai jos lista cu statele si data până când pot număra și certifica rezultatele alegerilor prezidențiale.
5 Noiembrie Delaware
10 Noiembrie Oklahoma, Louisiana, South Dakota, Vermont
11 Noiembrie South Carolina, Wyoming
13 Noiembrie Mississippi
16 Noiembrie Virginia
17 Noiembrie Florida
18 Noiembrie Arkansas, Idaho, Massachusetts
20 Noiembrie Georgia, North Dakota
23 Noiembrie Kentucky, Maine, Michigan, Pennsylvania, Utah
24 Noiembrie District of Columbia, Indiana, Minnesota, New Mexico, North Carolina, Ohio
25 Noiembrie: Alabama, Alaska
30 Noiembrie: Arizona, Colorado, Iowa, Montana, Nebraska
1 Decembrie: Kansas, Nevada, Wisconsin
3 Decembrie: Connecticut, Oregon, Texas, Washington, West Virginia
4 Decembrie: Illinois
7 Decembrie: New York
8 Decembrie: Maryland, Missouri, New Jersey
11 Decembrie: California
Ca să convingă lumea, pastorul Cîmpean a dat două exemple de state mari Florida și Texas, unde numărul de voturi au fost făcute publice în foarte scurt timp, în vreme ce în state precum Michigan, Wisconsin sau Pennsylvania ar fi durat mult mai mult. Până aici totul este foarte adevărat. Problema este însă că pastorul a uitat să spună care sunt legile in aceste state. În Florida (West's F.S.A. § 101.68)) permite ca voturile celor care au votat prin corespondență să poată fi numărate cu 22 de zile înainte de ziua oficială de vot și nu mai târziu de a doua zi după alegeri. În Texas procesul de verificare a voturilor prin corespondență poate începe din ziua când au fost primite (V.T.C.A., Election Code § 87.0241 ) În contrast, state precum Wisconsin (W.S.A. 6.88), Michigan( MCLS §168.765 et seq.) sau Pennsylvania (25 P.S. § 3146.😎 procesul de numărare a voturilor prin poștă poate începe, legal, doar in ziua alegerilor. Așadar vorbim de legi diferite de la stat la stat care încetinesc procesul de numărare al voturilor, mai ales în acest an când foarte multă lume a votat prin corespondență.
Imediat pastorul Cîmpean continuă teoria conspirației cu 450,000 de voturi fraudate. Acesta citează din unul din cei mai mari avocați din America, fară însă să îi dea numele. Probabil că se referea la Sidney Powell care câteva săptămâni la rând a făcut tot felul de declarații incendiare legate de fraudarea alegerilor, fară să poată să și prezinte aceste dovezi în fața vreunui judecător. În una din conferințele sale de presă cifra la care frauda ajunsese era de vreo 7 milioane. Cu toate astea, a prezentat zero dovezi credibile, până și faimosul comentator de televiziune de la Fox News Tucker Carslon concluzionand că aceștia nu au nicio evidență cu privire la acuzațiile de fraudare. Acum câteva zile, însă, echipa legală de avocați ai președinelui Trump a anunțat că, de fapt, Sidney Powell nu face parte din echipa juridică a președintelui și că aceasta ar practica avocatura pe cont propriu. Cu alte cuvinte s-au debarasat de ea și afirmațiile sale mincinoase, ca de o măsea stricată.
"Președintele se luptă. Sunt foarte multe teorii. Poate unele sunt conspiraționiste la ora actuală în America. Suntem în așteptare, să vedem." spune pastorul Cîmpean. Așadar acesta este conștient că teoriile pe care le vehiculează pot fi conspiraționiste, dar cu toate astea le promovează și continuă să le prezinte ca fiind realități concrete, fără însă a proba cu dovezi, ci doar speculații.
Astfel de speculații sunt cu privire la sutele de mii de voturi dubioase sau chiar fraudate din statul Pennsylvania. Pastorul Cîmpian nu prezintă însă nicio dovadă clară a acestor fraude, promovând în rândul credincioșilor, care-i urmăresc, minciuna și dezinformare. Pastorul continuă să promoveze minciuna conform căreia observatorii n-ar fi fost lăsați să asiste la procesul de numărare. În vreme ce nici pastorul Cîmpian și nici ceilalti suporteri ai președintelui, care fac asemenea afirmații false, nu se află în fața unui judecator, sub jurământ, e ușor să mintă, chiar dacă el, ca pastor, ar trebui să se ghideze după standardele Bibliei, care-i comandă pe cei care mint. În schimb avocații presedintelui Trump care au fost în tribunal în fața unui judecător, unde faptele vorbesc și minciuna nu mai ține, au confirmat faptul că observatorii au fost prezenți și nici fraude, care să le dovedească, n-au existat.
Să vedem însă ce se întâmplă in sălile de judecată nu în spectacolele politice de la televizor. Într-unul dintre cele mai citate exemple, judecătorul de district al SUA, Paul Diamond, din Philadelphia, l-a interogat pe avocatul de campanie Jerome Marcus cu privire la afirmațiile că observatorilor republicani nu li s-a permis să urmărească număratoarea voturilor din Philadelphia. Sub interogatoriu, Marcus a recunoscut că „în cameră era un număr mai mare de zero de persoane” (“a nonzero number of people in the room.”). „Îmi pare rău, atunci care este problema ta?” i-a replicat judecătorul Diamond.
Un alt exemplu care îl implică pe avocatul Jonathan Goldstein, care reprezenta campania președintelui Trump într-un proces care urmărea excluderea a aproape 600 de buletine de vot prin corespondență în districtul Montgomery, judecătorul i-a spus lui Goldstein că a citit petiția și i-a cerut să confirme dacă pretinde o fraudă. Goldstein a răspuns: „Domnule judecător, acuzarea oamenilor de fraudă este un pas destul de mare. Și este rar să numesc pe cineva mincinos și nu numesc Comitetul Național Democrat (DNC) sau pe oricine altcineva implicat în acest lucru mincinoși. Toată lumea vine aici cu bună credință. DNC vine cu bună credință. Cu toții încercăm doar să finalizăm aceste alegeri. Credem că aceste voturi au fost o greșeală, credem că sunt o greșeală fatală, iar aceste buletine nu ar trebui să fie luate în considerare ”. Judecătorul a răspuns: „Vă pun o întrebare specifică și caut un răspuns specific. Susțineți că există vreo fraudă în legătură cu aceste 592 buletine de vot contestate? ” „Din câte știu eu în prezent, nu”, a răspuns Goldstein. Judecătorul a continuat. „Susțineți că există vreo influență necuvenită sau necorespunzătoare asupra electoratului cu privire la aceste 592 de buletine de vot?” „Din câte știu eu în prezent, nu”, a răspuns Goldstein.
Pastorul Cîmpean continuă apoi cu o serie de alte exemple de așa zise ilegalități. Oferă apoi și posibile soluții. Una din ele după spusele pastorului ar fi ca voturile venite după 3 noiembrie să fie declarate invalide, pe motiv că sunt fraudate. Nimic mai fals. Regula de extinere a primirii buletinelor de vot prin poștă, după data de 3 noiembrie, a fost aprobată de Curtea Supremă, a statului Pennsylvania, datorită pandemiei, deci era cât se poate de legală. Mai mult decât atât, însăși Curtea Supremă a Statelor Unite, cea mai înaltă curte de judecată, a confirmat faptul că este legal ca voturile prin corespondență să fie primite până pe 6 noiembrie data poștei. Singurul lucru care l-a cerut, Curtea Supremă, a fost acela de a separa aceste voturi venite dupa 3 noiembrie, în cazul în care vor exista anumite neclarități. În realitate, conform Departamentului de Stat al Pennsylvaniei, după 3 noiembrie au sosit aproximativ 10,000 de voturi prin corespondență, adică mult prea puține ca să schimbe sau influențeze rezultatele finale ale alegerilor.

Comentarii