VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Cum a profitat financiar pastorul conservator Cristian Ionescu de pe urma "socialistului" Barack Obama



 



©Foto: Pastorul Cristian Ionescu presedintele Uniunii Bisericilor Penticostale Romanesti din America de Nord, la protest, in fata ambasadei Norvegiei, Washington DC, Ianuarie, 2016

"Socialismul in SUA" este bun, dar numai daca beneficiarii sunt pastorii penticostali! 

De curand, in urma scandalului cu pastorul penticostal gay Florin Pop si decesul pastorului Romi Mocanu, din Romania, pastorul Cristian Ionescu, din Chicago, a facut mai multe declaratii controversate, dar totodata interesante. Printre ele se numara si faptul ca in urma unor "calcule sumare" facute de el, in calitate de presedinte al Uniunii Bisericilor Penticostale Romanesti din America de Nord, acestea au trimis in Romania, in ultimii cativa zeci de ani, peste 100 de milioane de dolari (video). In plus, a mai spus acesta, doar o singura biserica penticostala, in ultimii cativa ani, a  trimis cateva milioane de dolari in Romania. Declaratia sa este foarte interesanta tinand cont de propriul mod de a-si administra finantele familiei.

 Freudian slip

 

Crestinul Ionescu chemat in tribunal!

 In anul 2011 pastorul Cristian Ionescu, impreuna cu sotia sa Doina, erau citati, in tribunal, la Chicago, pentru neplata imprumutului bancar, facut la casa lor din zona metropolei Chicago, in valoare de peste o jumatate de milion de dolari. Cum a ajuns insa pastorul Ionescu in aceasta ipostaza?! A ramas fara resurse financiare sau explicatia este alta!?


 Foto doc. 1: Imprumutul pentru cumpararea casei in 2002

 Scurt istoric financiar

Dupa atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001, administratia republicana, condusa de George W. Bush, a inceput sa implementeze o serie de  relaxari ale politicilor fiscale. Reducerea dobanzilor la banci, a incurajat lumea sa faca imprumuturi si sa cumpere proprietati, lucru care a dus la o explozie a pietei imobiliare in SUA. Aceasta fiscalitate haotica, unde puteai cu usurinta sa te califici pentru a face imprumuturi bancare, a culminat cu puternica recesiune declansata in 2007 in SUA si apoi la nivel mondial.


  Foto doc. 2: In Iulie 2005, refinanteaza imprumutul si valoarea celui nou ajunge la 440,000 dolari

Pe fondul acestui "boom" imobiliar, in luna februarie, a anului 2002, pastorul Cristian Ionescu si sotia lui, se hotarasc sa isi cumpere o proprietate, in oraselul Niles, cu 327,500 de dolari. 

Cum piata imobiliara a fost in continua crestere in urmatorii ani, iar valoarea proprietatii pe piata a tot crescut,  familia Ionescu incepe sa faca o serie de retrageri de capital, prin refinantari repetate la imprumutul bancar initial. Astfel au ajuns ca dupa cinci ani de zile, in 2007 acestia sa ajunga la un imprumut bancar de peste o jumatate de milion de dolari.

   Foto doc. 3: Imprumutul refinantat cu suma de 507,200 dolari plus un altul de $31,700 , in 2007,  la o rata anuala ajustabila a dobanzii de 6,37%.


 Bush conservatorul vs Obama "socialistul"

Primele semne ale crizei imobiliare si financiare din SUA apar in 2007. Administratia republicana George W. Bush a minimalizat la inceput zvonul existentei unor astfel de probleme. Rand pe rand, insa, bancile si institutiile financiare mari au inceput sa intre in colaps, culminand, printre altele, cu anuntul facut de banca Lehman Brothers, ca acumulase pierderi de 4 miliarde de dolari, ca apoi sa intre in faliment. La sfarsitul anului 2008 criza financiara era in plina desfasurare, cu consecinte devastatoare pentru intreg globul.  Tot in 2008, fiind an electoral, democratul Barack Obama, castiga alegerile de presedinte si ajungea, in ianuarie 2009, in fotoliul de la Casa Alba.  

 Aurora Loan Services (Plaintiff)  Vs. Cristian Ionescu and Doina Ionescu (Defendents) Mortgage forclosure

 Foto doc. 4: Familia pastorului Ionescu Cristian si Doina in calitate de pârâți, chemata in tribunal pentru neplata imprumutului bancar.

Matei 5:37 NTR

"Vorbirea voastră să fie «Da! Da!» și «Nu! Nu!». Ce trece peste aceste cuvinte este de la cel rău."

Sarac peste noapte 

In vara lui 2009 pastorul Cristian Ionescu se decide sa nu mai faca plati la imprumutul ipotecar de jumatate de milion de dolari. Asta in ciuda faptului ca impreuna cu sotia isi pusesera semnatura pe documentele bancare si isi luasera angajamentul sa plateasca conform conditiilor din contract. Oare nu asa ne spune oare Biblia ca Da-ul sa fie DA si Nu-ul sa fie  NU?! Nu asta invata pastorii turma, sa nu minta, sa nu insele, sa nu fure?! Sau regulile astea sunt facultative pentru lideri, aplicabile doar la turma?!

Totodata, aplicand teologia predicata de pastorii neoprotestanti, Ionescu in particular, nu poti sa nu te intrebi cum de nu i-a vorbit Domnul in anii cand a tot refinantat, si-a scos banii din banca, ca urma sa vina o criza economica? Cum de nu i-a soptit Duhul Sfant intr-o viziune ca nu e bine sa se indatoreze asa mult la banci? Cum de nu i-a soptit ca o sa aibe dificultati financiare,  ca poate i se va taia din salariul de pastor, sau ca nu o sa mai aibe destui bani, indeajuns sa isi mai plateasca un asemenea imprumut!? 

                         “Socialistul” Barack Obama a fost de ajutor pastorului Ionescu 

 Ipocrizia pastorului "conservator-socialist" Ionescu

Ce urmarea insa, in realitate, pastorul Ionescu, prin neplata acestui imprumut? Nu stia oare ca banca o sa ii reposedeze casa? Ba da, stia. Doar ca planul era altul. Nu dorea sa o piarda, ci sa beneficieze doar financiar. Administratia democrata a lui Barack Obama, odata ajunsa la putere venise in sprijinul celor cu probleme financiare, care prin pierderea locului de munca, datorita crizei sau a altor dificultati financiare, nu mai puteau face fata ratelor la banca. Asa ca a implementat un plan ("sic. socialist"!) prin care bancile trebuiau sa renegocieze imprumuturile si rata dobanzii. Pentru  asta trebuia sa dovedesti ca  nu ai bani sa mai platesti, trebuind sa intrerupi efectiv plata ratelor lunare. Strategia a fost folosita abuziv, pe scara larga, de numerosi  membri si lideri ai bisericilor penticostale din Chicago, dar nu numai, chiar si de cei care nu intampinau dificulati financiare, dar care nu avea scrupule in a profita de acest avantaj. Cum sa nu profite, chiar daca trebuia sa distorsioneze adevarul si sa minta cu privire la situatia financiara?!



            Foto doc. 5: Modificarea imprumutului prin programul federal al administratiei Obama si trezoreria SUA

Era oare pastorul Ionescu in situatia de a avea dificulatii financiare majore care sa nu-i mai permita sa plateasca, asa cum declara in documentele bancare de mai sus? Stia biserica de nevoile pastorului?  Isi pierduse el oare locul de munca? Nu mai era tot pastorul principal de la biserica Elim, care dupa unele surse ii platea un salariu lunar de peste 6000 de dolari? I-au redus oare salariul lunar, ca venise criza in 2009? A prezentat la refinantare oare, in mod cinstit si onest, toate sursele de venit ale familiei? Cum de s-au schimbat asa drastic si brusc veniturile pastorului Ionescu din 2007, cand a refinantat si-a prezentat dovei ca este stabil financiar, in 2009 canda incetat sa faca plati?  Probabil ca aceste lucruri nu le vom afla, pentru ca informatiile financiare sunt tinute ascunse de biserici, tainuite si salariile pastorilor nu sunt publice sau prezentate in mod transparent, ca enoriasii sa stie unde li se duc donatiile.   

Minciuna lui Ionescu: cine se scuza, se acuza! 

          Foto: Minciuna lui Ionescu legata de "refinantare" care era de fapt o modificare a conditiilor imprumutului!

In martie 2011 pastorul Ionescu facea o serie de marturisiri pe blogul personal, printre care si-o minciuna, legata de refinantare, pentru a isi reduce rata dobanzii. Interesant cum "refinantarea" lui a durat aproape 2 ani, cand de obicei asemenea refinantari dureaza maxim cateva luni. In acest caz era vorba de cu totul altceva. Iar pastorul Ionescu mintea oamenii care ii puneau atunci intrebari.  Pastorul a refinantat imprumutul luat in 2002 de mai multe ori, fara problema, pentru ca era cu platile la zi, singura data cand n-a fost prea "legal si normal" a fost in 2009, cand a incetat sa faca platile. Motiv pentru care a fost dat in judecata si dupa doi ani profitand de ajutorul oferit de Obama si-a redus ratele bancare. Acest fapt este confirmat de documentul de mai sus (Foto doc. 4) care este din procesul juridic intentat de Aurora Loan Services impotriva pastorului Ionescu si-a sotiei Doina Ionescu, pentru neplata ratelor. Finalizarea procesului, cu modificarea ratei obtinute in 2011, datorita "administratiei  socialiste" Obama (Foto doc. 5). 


 

Interesant este insa ca acum, in 2024, aflam, de la pastorul Ionescu, cate zeci si zeci de milioane de dolari au trimis bisericile penticostale in Romania, de-a lungul anilor. 


Acest tabel bancar, al pastorului Ionescu, ne prezinta cum a reusit acesta sa obtina, de la administratia Obama, prin programul financiar guvernamental, o reducere la dobanda, de la peste 6% , cat avea in 2007 sub administatia republicanului George W. Bush, la doar 2% dobanda, pe o perioada de 5 ani.  Apoi din anul al 6-lea dobanda urma sa creasca treptat, anual, cu o rata extrem de rezonabila. 

Cati bani a salvat pastorul Ionescu ca a stat gratis aproape 2 ani de zile in casa, fara sa plateasca, ratele la banca? Cati bani a salvat Ionescu prin faptul ca a Obama i-a redus de la 6% la 2% dobanda? De ce nu a mai strigat ca asta e o masura socialisto-comunista a lui Obama? 

De ce nu a tinut post si rugaciune ca "Domnul sa-l binecuvinteze" cu salariu mai bun si mai multi banii, ca sa poata sa isi plateasca ratele, cu cat se obligase initial la banca, prin semnatura?

Din pacate, sunt numersosi pastorii care au aplicat aceeasi metoda de a beneficia financiar, de pe urma "socialistului si anticristului Barack Obama". Interesele financiare insa primeaza cand ele sunt in avantajul liderilor religiosi sau a turmei de conservatori. 

Cand in acea perioada am adresat o intrebare directa unui alt pastor penticostal important, din Chicago, legat de aceste refinantari imorale, mi-a raspuns ca "bancile nu-s nici ele corecte". Am aflat ulterior ca si acest pastor penticostal a aplicat aceeasi strategie de refinantare, prin programul lui Obama. Cam asta este nivelul liderilor religiosi cand interesele lor personale sunt in joc.

 

Cititi si :

Pastorul Ionescu iubește masurile socialiste, dacă beneficiarul este familia sa 


Justitia Americana respinge plangerile nefondate ale pastorului Ionescu 

VIDEO.Judecătorul Curții de Apel a Statelor Unite îi dă o lectie aspră pastorului Cristian Ionescu

 Mitul persecutiei religioase din Norvegia promovat de Cristian Ionescu

Comentarii

Anonim a spus…
Ce tupeu a avut pastorul Cristian Ionescu sa MINTA ca persoanele care l-au somat in urma cu 14 ani sunt ignorante, ca el de fapt la vremea aceea făcea o "refinanțare". Ce mincinos ordinar! Si penticostalii romani din America sunt mândri ca sunt reprezentanți de un astfel de om? Pastore Ionescu, recunosti ca ai mintit cand ai spus ca la vremea aceea faceai o refinantare? Pentru refinantare trebuie sa ai un credit bun, sa dovedesti ca esti bun platnic, pe cand dumneata la vremea aceea nu ti-ai platit rata la banca timp de aproape doi ani! Ce tupeu ordinar poate sa aiba omul acesta! Cred ca ar trebui ca publicatia Recorder sa se ocupe si de acest om, care manipuleaza si minte cu o dezinvolura teribila!
Gheorghe L a spus…
Deci pastorul Cristian Ionescu mintea cu buna stiinta in 2008-2010 cand a fost criticat ca nu-si plateste rata la banca, spunand ca el de fapt face o "refinantare". Asa se fac refinantarile la Chicago? Ce banca este dispusa sa-ti plateasca datoria actuala si sa iti origineze ei un nou imprumut cand tu nu esti la zi cu plata la banca curenta? Pastore Ionescu, ai mai avut si tupeul sa spui ca esti "sincer". Vai, dar tu chiar nu te temi de Dumnezeu chiar deloc. Din moment ce Romu Mocan a fost prieten cu tine, sunt convins ca respectivul a fost de aceeasi factura cu tine. V-ati obisnuit sa mintiti poporul penticostal, dar mania divina va ajunge in curand. Cand vei fi lovit de urgia divina nu vei mai putea sa joci rolul de victima, cum o faci acum, bazandu-te pe viclenia ta si-a ortacilor tai, care stiu sa suceasca mintile oamenilor si sa schimbe adevarul in minciuna. "Nelegiuire" nu sunt doar pacatele despre care vorbesti si urli tu. Da, si alea sunt nelegiuri, potrivit Bibliei. Dar pe acelasi palier putem pune si minciuna si ipocrizia crunta in care te scalzi de ani de zile. Din pacate ti-ai gasit o armata de oameni, lipsiti de orice discernamant, care se duc ca orbii dupa un alt orb. Te previn ca mania Domnului te va ajunge, cum l-a ajuns si pe ortacul tau din Dej, care se credea imbatabil. Nu stiu in ce fel iti va zdrobi Dumnezeu mandria aceea luciferica dar pot sa-ti garantez ca atunci cand o va face nu te vei mai putea apara, pt ca vei vedea ca avertismentele divine care ti-au fost spune de-a lungul anilor se vor implini. Pana acum ai reusit sa te scoti pt ca Dumnezeu nu ti-a venit de hac dar iti va veni in curand. El nu suporta minciuna si ipocrizia, si nu face exceptie la nimeni!
Anonim a spus…
Ce “simpatic” esti, domnule Ionescu, sa spui ca suntem ignoranți, ca dumneata ai vrut sa faci o “refinanțare”, fara sa banui ca minciuna are picioare scurte. Pentru “refinanțare” ai fost citat in tribunal? Sau pt neplata datoriilor, exact cum te acuzau cei pe care ii ofensai la acea vreme. Ce caracter josnic! Bisericile din Uniune ar trebui sa-i ia la rost pe pastorii lor care au facut pact cu tine pe banii lor! Acei pastori ar trebui trimisi la gara!
Anonim a spus…
Asa dl Sarcadi, aveti dreptate.
Anonim a spus…
Ionescu are un cumnat in Sacramento care a fost in central unui scandal pe My Space si Facebook unde David Merca aparea ca un molestator de copii. Se ridica mari semn de întrebare despre David Merca casatorit cu sora nevestei lui Ionescu. Apucaturile gay, companiile masculine in prezenta carora David Merca apare prin Mall-uri sau aiurea ridica semn de întrebare. Cei care il cunosc din tinerete spun despre el ca ar fi avut inclinatii sodomite. Dar acum in 2024 el este protejat de Ionescu de Alin Bob.... Exista un episod urit in viata de familie cind sotia lui David scarbita de o viata traita cu un adulator de "ochi maro" a vrut sa isi bage picioarele in casnicia cu Merca. Dar asta este o poveste vechi.
Anonim a spus…
Am o întrebare. De ce distribuitorul de placi din Chicago nu i-a dat o placuta cat de mica si fostului pastor Ghita Sarcadi in Sacramento? Vi se pare corect?
Anonim a spus…
Pentru că la fel ca Bob Alin, Johan Cosma, Lepadat Stefan, Berci Mircia, George Sarcadi care nici unul nu are Institut Teologic, si-au cumparat diploma de pastor de pe Internet. Lista poate continua.