VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Scopul scuză mijloacele: mitul persecuției religioase norvegiene răspândit de pastorul Cristian Ionescu

Pastorul Cristian Ionescu-biserica Penticostală Elim Chicago
Update

Pentru ca mesajul transmis de comunitatea penticostala din Norvegia a nemulțumit pe pastorul Ionescu, acesta i-a facut "mercenari ai statului" intr-o postare pe blogul sau.
https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/15/many-norwegian-pentecostal-leaders-mercenaries-of-the-state/
Interviu cu ambasada Norvegiei in Washington DC

Manipularea pastorului legata de persecuția religioasă din Norvegia este una ordinara. Conform Ministerului Afacerilor Externe in Norvegia traiesc oficial aproximativ 11.000 de România si inca din 2008 avem o biserica ortodoxa acolo. "Biserica ortodoxă: Începând cu 6 ianuarie 2008, Patriarhia Română a numit un preot pentru Norvegia, în persoana lui Marius Ţeican. Acesta a susţinut prima slujbă la 20 ianuarie 2008, împreună cu părintele Culai Enache din Suedia." MAE
Așadar, romanii isi pot exercita bine merci tradiția si obiceiurile creștin ortodoxe, bineinteles cu condiția sa nu isi abuzeze copiii.

Când scopul scuză mijloacele 
Acest gen de declarații, cum că familia Botnariu este persecutată religios, au fost lansate în spațiul mediatic româno-american, încingând spiritele credincioșilor neoprotestanți,  de pastorul Cristian Ionescu de la biserica Elim din Chicago, într-o emisiune la Televiziunea Creștină Română din Chicago în luna decembrie a anului trecut, unde, printre altele,  compara Norvegia cu Uniunea Sovietică. Tot atunci anunța organizarea mitingului de protest de la Washington D.C. de pe 8 ianuarie.
Pastorul Ionescu in Washington D.C.
Tot în luna decembrie revista creștină norvegiană Dagen (Christian Daily in Norway) veche de aproape 100 de ani, publica un editorial cu titlul " Norvegia nu este Uniunea Sovietică (Norway is not the Soviet Union) în care dezmințea faptul că, la ei, creștinii ar fi persecutați. În plus, aceștia afirmă că, ei, au o datorie editorială și de etică în ceea ce publică, iar că revistă lor creștină, ce apare zilnic, are responsabilitatea de a demonta afirmatiile eronate, care au fost răspândite la nivel internațional, cu privire la așa zisa persecuție religioasă din Norvegia.
Pastorul Ionescu si Botnariu Sr. la protestul din Washington D.C.
Acest lucru a fost infirmat în mod repetat nu doar de oficialii norvegieni(vezi interviul meu anterior cu ambasada norvegiei din D.C.) sau presa creștină de acolo, ci și de Consiliul Mişcării Penticostale din Norvegia care intr-un comunicat difuzat de B1TV afirmau printre altele că "Penticostalii nu sunt persecutați de autoritățile norvegiene."
 Ba mai mult, vor să precizeze că "experiența noastră cu autoritățile norvegiene, incluzând serviciile de protecție a copilului, ne arată că acestea tratează toate grupurile religioase într-o manieră corectă. Nu avem niciun motiv pentru care să suspectăm că suntem tratați diferit față de alții din cauza credinței noastre. În ceea ce privește problema violenței fizice ca modalitate de pedeapsă a copiilor, repetăm:Dumnezeu iubește necondiționat copiii și nu găsim niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă. Dimpotrivă - Isus i-a chemat pe copii să stea în brațele Lui. Asta arată respectul și dragostea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare copil." (purtătorul de cuvânt Andreas Hegertun, declaraţie în numele liderului Consiliului Mișcării Penticostale din Norvegia, Jan Eilert Aakriti) 
Asta in contradicție cu declarația familiei Botnariu, care recunostea, in presă, folosirea corectiei prin bataie: „Într-o oarecare măsură cunoaștem că în Norvegia nu sunt acceptate asemenea măsuri de corecție în educarea copiilor. Am încercat să evităm, dar apar situații în care se ajunge și la măsuri de genul ăsta...

Într-un comunicat de presa, la solicitarea ziarului Adevărul, Ministerul Afacerilor externe Român, aducea zilele trecute, la cunostința publicului faptul că Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, a preluat în ultimii cinci ani 26 de copii din 13 familii de români, iar din cei 26 de copii preluaţi de autorităţile norvegiene, 10 s-au întors în familii. Toate astea fară proteste de strada, predici prin biserici, amenintari, petitii online, emisiuni tv si alte cele.
Dacă facem un calcul simplu deplasarea la Washington D.C.a celor aproximativ 1000 de persoane a costat  între 100,000 și câeva sute de mii de dolari. Asta dacă e să presupunem că fiecare a cheltuit minim 100 de dolari, în condițiile în care doar  biletul de avion și hotelul sunt de ordinul sutelor de dolari.




Comentarii

Bogdan Ionescu a spus…
Apreciez blogul Dvs.,ma bucur sa văd un jurnalist roman in Chicago atat de bine documentat!
Apropo de persecuție religioasă in Norvegia,datorită acesteia,eu ma pregătesc sa părăsesc aceasta țara, neuitându-ne înapoi!
Am trăit aici experiențe teribile,inimaginabile pentru o țara europeană in anii ăștia!