Tentativă de asasinat asupra lui Trump în Florida

Tic-tac, tic-tac … se scurge timpul pana la alegerile din Noiembrie

 





Vreau să cred cu toată tăria în ceea ce reprezintă cu adevărat America. Iar America în care cred și mă simt eu bine ( în special ca imigrant) nu este America lui Donald Trump. Nu cred în America urii față de imigranți, sau față de cei care sunt mai puțin norocoși financiar și social. Donald Trump, vreau să cred ca, a fost, este și va fi o eroare a istoriei politice americane. Un președinte cu un singur mandat. În 2020 America i-a spus NU, în 2022 la jumătate mandatului, America a spus NU așa zisului “ val roșu republican”. Iar în 2024 am convingerea ca majoritatea americanilor văd clar America și viitorul democrație de aici, prin ceea ce oferă partidul Democrat și nu cultul lui Donald Trump. Partidul Republican nu mai este un partid ci un cult al personalității, capturat de Trump. 

Incidentul de pe 6 ianuarie 2021 nu trebuie să se mai repete în istoria acestei națiuni, iar americanii în majoritatea lor, cred cu tărie, ca nu își doresc ca lider un președinte precum Trump care a provocat acea tentativă de stopare a procesului democratic de transfer al puterii. 


Ce seară. Mai rar asemenea oratori.


Toți cei care am pășit, ca imigranți, pe acest continent American am venit cu vise și speranțe, plini de optimismul de a reuși, de a prospera, de a visa, de a ne depăși pe noi înșine. America este un experiment ca și concept și viziune, și-o experiență individuală extraordinară. Optimismul, determinarea si speranța este ceea ce a făcut ca America să fie ceea ce este în prezent și ceea ce poate să fie în viitor. 
Acesta a fost și mesajul lui Barack și Michelle Obama, din această seară, unul plin de motivație și inspirație, care să ducă visul american mai departe. Contrastul intre ce oferă Cultul Republican al lui Donald Trump,(teama, frica și ura) versul optimismul democraților, nici ca poate să fie mai evident.

Comentarii