VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Victor Ponta in dialog cu presa romaneasca din Chicago


Prezent la Chicago weekendul acesta presedintele PSD Victor Ponta a stat de vorba si cu presa romaneasca, respectiv Asociatia Jurnalistilor Romani din SUA si Canada (NARPA), fiind printre altele prezent in studioul RTN (Romanian Television Network).

Cine sunt cei cu care s-a intalnit la Washington DC?!
Cu cine crede el ca vor vota romanii din diaspora la urmatoarele alegeri? USL sau PDL?!
Ce parere are despre declaratia lui Crin Antonescu cu privire la restrictionarea dreptului de vot al romanilor din diaspora care nu platesc taxe in Romania?!

In curand o sa puteti vedea interviurile video si declaratiile oferite de acesta pentru romanii din SUA, dar nu numai.
Cateva din declaratiile facute de acesta la Chicago:
"Am tinut sa vin la Chicago pentru a ma intalnii cu romanii si a afla care mai sunt problemele comunitatii si pentru a le spune despre ce am aflat la Washington, despre includerea Romaniei in programul Viza Waiver, sa vorbim despre ce legaturi vor fi intre Statele Unite si Romania, si cu ce am putea sa facem noi lucruri bune pentru reprezentantii nostri de aici de la Chicago."

 " Impresia mea este ca sunt oameni care muncesc foarte mult ( nr. romanii din America) si care se confrunta cu problemele pe care le are America in ansamblu: problema creditelor, a locurilor de munca. "
"Am vazut ca oamenii sunt informati,  citesc presa, sunt informati despre ce se intampla in Romania, de la probleme politice la inclusiv faptul ca a fost o iarna foarte grea, spre deosebire de Chicago unde este mai cald ca de obice. Este o comunitate care incearca sa isi faca o viata mai buna aici, dar care in acelasi timp nu isi uita legaturile cu Romania." declara Victor Ponta despre comunitatea din Chicago.
"Am spus si am sustinut intotdeauna ca Romania ar trebui sa faca mult mai mult pentru romanii care sunt in afara granitelor, sa nu-i considere doar pur si simplu niste oameni plecati din tara ci niste membrii ai poporului roman care si-au cautat o viata mai buna in Statele Unite, tara tuturor posibilitatilor, si tara libertatilor".

"Pe baza parteneriatului militar, politic si economic pe care cele doua tari le au, Romania va cere Statelor Unite un regim special, atat pentru comunitatea noastra romaneasca de aici, cat mai ales pentru romanii de acasa."

"Romania este si trebuie sa fie un partener special al Statelor Unite, dar care trebuie sa primeasca un ajutor, pe care in schimb inca nu l-a primit." declara  Victor Ponta. 

"Am avut intalnirile de la Washington, stabilite inca de la Bucuresti prin ambasada SUA, cu toti responsabili din Departamentul de Stat, Departamentul Apararii si din zona economica, pentru zona Europa si Europa de est."

Legat de ceilalti colegi, Titus Corlateanu si Corneliu Dobritoiu, cu care Victor Ponta s-a aflat impreuna la Washington DC acesta a afirmat ca in eventualitatea castigarii alegerilor acestia vor ocupa functiile de Ministru de Externe respectiv cel al Apararii Nationale.

 "M-am vazut si cu reprezentantii de la FMI, pentru ca Romania are nevoie de capitaluri americane. Luna trecuta Romania a facut aici pe piata americana un imprumut de 1,5 miliarde de dolari, si este important ca acesti bani sa fie folositi pentru dezvoltarea economica si a locurilor de munca." 

Victor Ponta a mai spus ca el crede in ideea de opoziție care nu distruge, ci una care încearcă sa facă mai bine. A spus ca a criticat puterea insa asta se întâmpla in orice tara, "Eu nu cred într-o opoziție care vine sa distruga tot ceea ce au făcut cei dinainte, ei au putut face atât , noi vom face si mai mult, putem sa învățăm deci din greselile lor. Asta este in ceea ce eu cred. Soluția este ca cei de la putere sa facă ce pot ei mai bine, iar oameni prin vot sa decidă dacă ii păstrează la putere, sau votează cu cei din opoziție sa vina in locul lor." declara Ponta.
Acesta mai considera ca ceea ce este bun trebuie continuat, dând exemplu cu povestea mesterului Manole care ce construia ziua, noapte se darama, ori el crede ca ce este bun trebuie continuat si a doua zi, iar ce este rău doar indreptat. Victor Ponta a mai afirmat ca birocratia si coruptia nu sunt doar ale unui singur partid, fiecare partid care vine la putere avand uneori tentatia de a profita de funcțiile pe care le au.
Interviu acordat RTN(Romanian Television Network)

Comentarii

Andreea a spus…
Hi,
Ma asteptam sa fie mai concret in declaratii....asta e!
Oricum, multumesc de update :)
Anonim a spus…
Mariane..ce intrebari zici ca ai adresat lui Victor POANTA? Ma uitat pe aici pe siteul matale insa nu vazui intrebarile tale? Pai ai alergat degeaba dupa el prin Chicago? Sau poate ca nu...ghici ghicitoarea mea hahaha.
Marian Petruta a spus…
Așteptați pana vor fi editate si difuzate declarațiile in întregime!
Lupus a spus…
Multumim!
Asteptam si materialul video