Noi arestari si puneri sub acuzare a unor romani din Chicago

Update:
Astazi 15, Iulie, 2010 autoritatile federale au facut oficial numarul final si numele celor pusi sub acuzare in cazul fraudelor legate de aplicatii ilegale pentru returnarea de taxe si ajutoare federale.
 Numarul total al celor acuzati este de 24 de persoane. 
O parte din ei au fost arestati marti. Printre acestia sunt:  fratele lui Ovidiu Isac, Daniel Isac, 25 de ani, din Mount Prospect; Vasile George Husti, de 19 ani, din Chicago; John Pop, de 25 de ani, din Bellevue, Washington.; Marius Timofti, de 26 de ani,din Chicago; Cristian Talos, 31, si sotia lui Virginia Talos, 27, din Bothel Washington., respectiv  Chicago. Acestia se pare ca au fost eliberati pe cautiune dar ancheta continua.
Ceilalti pusi sub acuzare sunt:   Louis Lupancu, 22 de ani, din Chicago; Daniel Garbacz, 21 de ani, din Burbank; Miklos Ilyes, 47 de ani, din Chicago; Tomasz Mulica, 23 de ani, din Burbank; Costel Niculcea, 25, din Burbank; Stefan Valentin Niculcea, 28 de ani, din Burbank; Andrei Stanciu, 26, din Chicago; Ilie Stramturean, 26 de ani, din Chicago; Eugen Marius Szasz, 31de ani din Chicago; Marius Vainoras, 20 de ani, din Chicago Ridge; James McKibbin, 20 de ani, din Chicago; Bogdan Branisteanu, 28 de ani,din Chicago; Valeriu Soare, 27 de ani, din Skokie; Anca Andronache, 25 de ani, din Schiller Park; Maribel Juarez, 24 de ani, din Chicago; Simona Laba, 23 de ani, din Chicago; si Anuta Mihai, 26 de ani, din Arlington Heights.
Capetele de acuzare aduse pe numele lor sunt pedepsite cu inchisoare intre 5 si 10ani si  pana la 500,000 de dolari amenda. In plus pentru furt din fonduri federale ale guvernului american acestia sunt  obligati sa restituie sumele furate.

Culmea este faptul ca mare parte din cei pusi sub acuzare au zeci de mii datorii pe cartile de credit, proprietati in proces de reposedare de catre banci ( foreclosure) sau sechestru pe proprietati pentru neplata datoriilor catre IRS.

~EXCLUSIVITATE ~
14, iulie, 2010 6:10pm




Un numar de 11 persoane, majoritatea de origine romana, au fost puse sub acuzare de catre un tribunal din Chicago, Illinois, astazi 14 iulie, 2010.
O parte din  acesti sunt deja arestati iar altii urmeaza sa se predea, conform unui comunicat oferit in exclusivitate de catre FBI Chicago. Maine acestia vor face disponibil comunicatul de presa  si pentru mass media locala americana.
Acestia au fost pusi sub acuzare pentru furt si recuperare  ilegala de taxe,  intr-un caz  in care capul retelei era Ovidiu Isac, aka "Ovi", aka "Uzzy",  arestat acum cateva luni si pus sub acuzare de catre autoritati. Acestia au incercat sa colecteze, utilizand acte false, in numele a mai multor cetateni romani, taxe federale si ajutoare financiare federale care insumeaza  peste 2,3 milioane de dolari. In perioada 2007-2009 acestia au facut peste 440 de aplicatii false reusind sa obtina 1,3 milioane de dolari. Tototada conform actului oficial de acuzare acestia au conspirat impreuna in a musamaliza si ascunde, faptele si metodele folosite in savarsirea infractiunilor.
Numele celor pusi sub acuzare sunt: 

JAMES McKIBBIN aka “DANI LABA,
” BOGDAN BRANISTEANU,
JOHN POP aka “Nelu,”
VALERIU SOARE,
MARIUS TIMOFTI,
ANCA ANDRONACHE,
MARIBEL JUAREZ,
SIMONA LABA,
ANUTA MIHAI,
CRISTIAN TALOS,
si VIRGINIA POP aka VIRGINIA TALOS.

Ovidiu Isac impreuna cu BOGDAN BRANISTEANU, JAMES MCKIBBIN aka (cunoscut si sub numele de)“DANI LABA,” JOHN POP aka “Nelu,” VALERIU SOARE, si MARIUS TIMOFTI, precum si Daniel Isac aka “Nati,” George Husti aka “Copilu,” Louis Lupancu, si Stefan Valentin Niculcea aka “Valy” au deschis numeroase conturi bancare in zona metropolei Chicago in care au depozitat banii obtinuti fraudulos din returanarea de taxe de la IRS.

ANCA ANDRONACHE, MARIBEL JUAREZ, SIMONA LABA, ANUTA MIHAI, CRISTIAN TALOS, si VIRGINIA POP aka VIRGINIA TALOS, se pare ca erau implicati in conspiratie prin folosirea propriilor conturi bancare in care primeau depozite de bani, din taxe si ajutoare federale. O parte din suma o retineau pentru ei iar restul era data lui Ovidiu ISAC si alte cateva persoane.

In perioada septembrie, 2008 si martie, 2009  JAMES MCKIBBIN aka (cunoscut si sub numele de)“DANI LABA  a recrutat cetateni carora le-a deschis conturi bancare si in contul carora au fost depozitate prin transfer diferite sume de bani. Ulterior  aceste sume au fost retrase si impartite.

Intre iulie si septembrie 2008 Bogdan BRANISTEANU i-a cerut Ancai ANDRONACHE si altor catorva persoane sa retraga diferite sume de bani din conturi, folosind cecuri bancare.  Sumele  primite erau  transferuri de la trezoreria nationala si primite drept stimulent din partea guvernului.

Intre iulie si septembrie 2008, John Pop a deschis conturi bancare la urmatoarele banci : Banco Popular, Bank of America, Charter One, Citibank, Fifth Third Bank, North Community Bank, TCF Bank, si Washington Mutual. In luna septembrie, 2008, John POP a solicitat datele bancare de la Virginia POP aka Virginia TALOS, Cristian TALOS, si inca un individ, a carui identitate nu a fost dezvaluita, pentru a retrage diferite sume de bani, din cel putin 16 conturi diferite aflate pe numele lor.

In luna iunie, 2009, Valeriu SOARE, a obtinut de la Anuta MIHAI, datele personale de la contul bancar, apoi a discutat prin telefon cu Ovidiu ISAC, despre eventuale depozite care sa le faca in acest cont.

Pe 3 septembrie, 2008 Marius TIMOFTI a racolat un individ pe numele caruia a deschis doua conturi bancare la TCF Bank si Bank of America, unde intre septembrie 2008 si iunie, 2009 au fost depozitate diferite sume de bani. Pe 22 septembrie, 2008 Timofti a retras din aceste conturi suma de 5,900 de dolari. Actiuni similare de depozitare si apoi retragere de numerar s-a efectuat si din contul lui Maribel Juarez, bani care erau apoi impariti cu Ovidiu Isac. In septembrie, 2009 Timofti il alerteaza pe Isac ca niste detectivi au cerut informatii de la unul din complici cu privire la depozitele bancare provenite de al guvern.  Cu toate astea a continuat sa retraga sume de bani chiar si in martie, 2010.

Pe 25 iunie, 2008 Anca Andronache a deschis doua conturi bancare la TCF Bank si Bank of America unde a primit si apoi retras sume ilegale de bani.
Pe 14 septembrie, 2008 Simona LABA a dat datele personale de cont de la Chase Bank lui JAMES MCKIBBIN aka Dani LABA, apoi, dupa ce trezoreria americana a facut depozitul, aceasta a scos banii si impartiti intre ei.

Acelasi lucru il face si Anuta MIHAI care ii ofera datele de cont lui Valeriu SOARE obtinand sume ilegale de bani.
In septembrei 2008 Cristian TALOS, deschide patru conturi la diferite banci, unde primeste diferite sume necuvenite .
Virginia Pop deschide si ea nu mai putin de sase conturi bancare pe care le foloseste in  infractiuni similare.

Conform FBI, Marius TIMOFTI a facut declaratii false in timpul interogatoriului de pe 22 aprilie, 2010 cu privire la implicarea sa in acest caz, lucru care in sinea lui este pedepsit de lege.


Comentarii

Marius a spus…
ce smekeri erau unii din ei cand veneau prin canada la meciurile de box ale lui Bute...
Julian a spus…
Waw, you got the story 24 hours before the local media did, awesome:

http://www.chicagobreakingnews.com/2010/07/24-indicted-in-falsely-claiming-235-million-in-federal-funds.html
Blonda LU FBI a spus…
Blonda bashinoasa...
Dah normal ca are stirea mai repede ca lucreaza ca informator ptr FBI si are access la informatii si translator pe deasupra traduce cum stie ea mai bine. O bashinonasa ptr un pumn de vise si o viza de sters la WC. Libidinosilor.
Marius a spus…
Nimic nou? A trecut un an si astia probabil sunt prin Romania demult si n-au nici o treaba, ca si aialti din Brasov cu fraudele imobiliare.
Marian Petruta a spus…
investigatiile si procesele iau ceva timp, sunt insa in derulare.
chiar si daca pleaca in Romania, pot fi adusi inapoi fara probleme daca va fi cazul, conform tratatului de extradare semnat acum un an si ceva intre SUA si Romania( vezi cazul lui Necolaiciuc, extradat de curand in Romania din SUA).
chiar azi mi-au raspuns cei de la FBi in legatura cu cazul romanilor investigati pt fraude imobiliare, nici la ei nu s-a finalizat investigatia, si acolo vorbim de aproape un miliard de dolari daune si peste 200 de proprietati imobiliare, deci e munca serioasa sa finalizezi astfeld e cazuri.
e o munca sisifica pt a da de cap la toate smecheriile pe care le fac romanasii, dar nu numai ei, si altii, romanii inca-s totusi marunti...