FBI oferă un sfert de milion de dolari pentru arestarea rusului YEVGENIY VIKTOROVICH PRIGOZHIN


 Biroul Federal de Investigații (FBI) oferă o recompensă de 250,000 de dolari pentru informații care pot duce la arestarea cetățeanului rus Yevgeniy Viktorovich Prigozhin.

Yevgeniy Vicktorovich Prigozhin este căutat de FBI pentru presupusa sa implicare într-o conspirație de fraudare a Statelor Unite prin afectarea, obstrucționarea și încalcarea legislației legale ale Comisiei Electorale Federale, a Departamentului de Justiție al Statelor Unite și a Departamentului de Stat al Statelor Unite.  Acest lucru a avut loc la Washington, D.C., de la începutul anului 2014 până la 16 februarie 2018. Prigozhin a fost principalul finanțator al Agenției de Cercetare pe Internet (IRA) din Sankt Petersburg.

Prigozhin, este cunoscut si sub numele de „bucătarul-șef al lui Putin”, deoarece deține o companie care asigură catering pentru evenimente din Kremlin ale președintelui Vladimir Putin, și controlează Agenția de Cercetare pe Internet din Sankt Petersburg. Această firmă este o așa-numită fabrică de troli care ar fi desfășurat o campanie online masivă menită să influențeze politica din Statele Unite și din alte țări. Prigozhin controlează, de asemenea, firmele private de securitate care au recrutat mercenari pentru a promova interesele lui Putin în locuri precum Ucraina, Siria și mai multe țări africane.

El ar fi supravegheat și aprobat operațiunile lor de interferență politică și electorală din Statele Unite, care includeau achiziționarea de spații pe servere de computer din SUA, crearea a sute de conturi de persoane online fictive și utilizarea identităților furate de la persoane din Statele Unite. Aceste acțiuni ar fi fost întreprinse pentru a ajunge la un număr semnificativ de americani în scopul interferării cu sistemul politic al Statelor Unite, inclusiv a alegerilor prezidențiale din 2016. 

O evaluare a serviciilor secrete americane (DNI) au concluzionat că Putin și guvernul rus au acționat în a sprijini prin diferite mijloace pe candidatul Donald Trump.

FBI a adăugat pe listă și pe omul de afaceri ucrainean Konstantin Kilimnik, oferind o recompensă tot de 250.000 de dolari pentru informațiile care conduc la arestarea sa. Un mandat de arestare a fost emis pentru Kilimnik în iunie 2018 sub acuzația de obstrucție a justiției. Kilimnik a fost un fost asistent al consultantului politic american Paul Manafort când Manafort lucra în Ucraina pentru președintele pro-rus Viktor Ianukovici. Manafort a servit ulterior ca manager de campanie al lui Donald Trump. Kilimnik, despre care se crede că are legături cu serviciile de informații rusești, a fost acuzat că a desfășurat acțiuni de lobby ilegale în Statele Unite în numele guvernului Ianukovici. Potrivit unui raport al Senatului SUA din 2020 cu privire la presupusa interferență în alegerile din 2016, „Kilimnik a servit probabil ca și canal către Manafort pentru serviciile de informații rusești și că aceste servicii probabil căutau să exploateze accesul lui Manafort pentru a obține o perspectivă asupra campaniei lui Trump.”  

Cititi si

Senatul SUA: în 2016 echipa lui Trump a colaborat activ cu Rusia

De ce a fost pus sub acuzare generalul Michael Flynn?!

Video: Amprenta fatală a arhiepiscopului legionar Valerian (Viorel) Trifa descoperită de FBI după 40 de ani

 

 ИХ РАЗЫСКИВАЕТ ФБР

 ЕВГЕНИЙ ВИКТОРОВИЧ ПРИГОЖИН


ВОЗНАГРАЖДЕНИЕФБР предлагает вознаграждение на сумму до 250000 долларов США за информацию, которая приведет к аресту Евгения Викторовича Пригожина. ПРИМЕЧАНИЕПригожин говорит по-русски. У него есть связи в России, Индонезии, Катаре и Эстонии. ВНИМАНИЕ: РОЗЫСК! ФБР разыскивает Евгения Викторовича Пригожиназа его предположительное участие в сговоре с целью мошенничества, направленного против США, путем подрыва, воспрепятствования и нарушения законной деятельностиФедеральной избирательной комиссии, Министерства юстиции США и Государственного департамента США. Это происходило в г. Вашингтон, округ Колумбия, с начала 2014 г. до 16 февраля 2018 г.Приг ожин являлся основным источником финансированияАгентстваинтерне т-исследований (IRA)организациисо штаб-квартирой в Санкт-Петербурге.Он предположительно контролировал и санкционировал операции Агентства интернет-исследований, направленные на вмешательство в политику и выборы в Соединенных Штатах, в том числе приобретениекомпьютерного серверного пространства в США, создание сот ен вымышленных виртуальных личностейи хищение личных данных лиц, проживающих в США. Эти действия были предположительно предприняты, чтобы оказать влияние на значительное число американцев в целях вмешательства в политическую систему США, в том числе в президентские выборы 2016 г. 16 февраля 2018 г. Федеральный окружной судокруга Колумбия, США, выдалфедеральный ордер на арест Евг ения Викторовича Пригожина, после того как ему было вынесенообвинение в сговоре с целью мошенничества, направленного против США.СКЛОНЕН СКРЫВАТЬСЯ ОТ ПРАВОСУДИЯ ЗА ПРЕДЕЛАМИ СТРАНЫ Если вы находитесь за пределами США и располагаете какой-либо информацией об этом человеке, просьб а обратиться в ближайшее посольство или консульство США. Если вы находитесь в США, пожалуйста, свяжитесь с местным отделением ФБР или позвоните по бесплатной “горячей» телефонной линии 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324). Вы также можете сообщить имеющиеся сведения онлайнчерез веб-сайт tips.fbi.gov

 


Comentarii