Fii si tu un Mos Craciun 2004-2005-2006






Inundatii Romania 2006

In biroul viceprimarului Roman Barbiti Ion, din Tg-Jiu care i-a indrumat spre Rosia de Amaradia, jud Gorj.







Vara 2006

Gaby de la Chicago, aflat in Romania, si viitoarea sotie Dana din Alba Iulia, la rugamintea noastra, au fost cei care au facut efortul de a se deplasa in jud. Gorj pentru a duce ajutoare sinistratilor. Chiar daca nu stiau unde vor merge exact au pornit la drum si au primit ajutor si indrumare, de la viceprimarul din Tg-Jiu caruia dorim sa-i multumim. Cei putin peste $800 adunati de noi , donati o parte in alimente si restul urmand a fi dati in bani pentru reconstructia caselor, nu sunt decat o picatura intr-un ocean, comparat la nevoile acestor oameni care s-au trezit peste noapte fara casele si munca de o viata. Noi am considerat ca orice ajutor o sa fie de folos, si faptul ca cineva de peste Ocean se gandeste la ei o sa-i ajute macat din punct de vedere psihologic, insa daca o facem si financiar este si mai bine. Din datele de la fata locului am aflat ca sunt peste 180 de case distruse si acesti oameni nu au neaparat nevoie de alimente cat de bani pentru cumpararea materialelor de constructie a caselor.Asteptam ca cei interesati sa intinda o mana de ajutor sa o faca, pentru ca orice suma cat de mica este importanta si chiar daca acum este vara, iarna o sa vina cu repeziciune.

Craciun 2005

Si in acest an de Craciun datorita voua am reusit sa aducem un zambet pe buzele copiilor din Romania, de data asta pe valea Jiului, la Danesti si Rosova, la cateva familii din Cluj si din Alba Iulia..
Doresc sa multumesc si in acest an celor care au avut extraordinara darnicie si au contribuit financiar sau cu voluntariat la aceasta actiune: Luci, Raul, Diana, Gaby, Darius, Cipri, Sebi & Anca, Soni & Ligia, cat si celor din Romania, tinerilor de la Biserica nr. 1 din Manastur, care au facut efortul de a cumpara, pregati, transporta si oferi aceste cadouri copiilor. Dumnezeu sa va rasplateasca darnicia si efortul!!!
Actiunea ramane de acum incolo deschisa tot timpul anului pentru ca nevoile celor saraci si fara posibilitati nu tine seama de anotimp sau anumita perioada a anului asa ca cei care doresc sa contribuie in masura posibilitatilor ii asteptam cu donatii, sugestii, pareri, ..etc.

Craciun 2004

Datorita Voua !!!! Acest Craciun (2004), Mosul a venit si pentru 40 de copii din familii defavorizate din Romania care au avut un zambet pe fetele lor datorita cadourilor primite din partea voastra !

Stefania Cadis a fost cea care s-a ocupat de cumpararea cadourilor si a si participat la daruirea lor, o sa citez din mesajul de la ea:

Decembrie 23, 2004 "am fost aseara cu o parte din cadouri, Cami (asistenta sociala) o sa dea restul maine, ieri a venit si preotul de la Caian dupa 9 pachete( pentru 9 copii care au ramas orfani de amandoi parintii)""familiile acestrea sunt integrate in programul de asistenta sociala, traiesc in conditii de neimaginat, traiesc cate 5 intr-o camera, am fost intr-un loc unde locuiau 15 persoane in doua camere; sper ca o sa se vada pozele pentru ca era aburit aparatul cum inauntru era cald si afara frig....asta pe langa mirosul de gaz de la sobe improvizate si aburi de la apa fiarta si mizerie, sunt unii care nu au nici curent electric si traiesc intr-o fosta moara...la familiile care aveau mai multi copii am dat cate 2 pachete..... cel mai mult ma bucurat ca nu erau cei de la casa de copii,, pentru ca toata lumea ii ajuta acuma si ii arata la TV, iar pe astia nu-i ajuta nimeni; traiesc in niste bombe de case pe la subsoluri si curti pe care nici nu le observi cand trecei pe drum, atat e de mica casa si poarta..........sa vazut bucuria pe fetele lor.....Cami ( asistenta sociala) are peste 200 de familii dar am dat doar un pachet pe familie sa ajunga mica bucurie la mai multi! crede-ma ca as vrea sa repetam experienta in fiecare an, si data viitoare cu o camera video"




Multumiri celor care mi s-au alaturat in efortul de a face aceste cadouri: Fam. Vaduva(MI), Cristina S(NC), Stefy C.(RO), Cipri A(IL), Darius M(IL), Ruxy M(MD), Adi T(MD), Oscar(MD), Raul G(IL), Gaby S. si Diana S(IL).






Comentarii