VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Aruncati painea pe ape....



Inundatiile din tara s-au abatut din nou asupra oamenilor, pentru a cata oara oare?
Asa cum promiteam intr-un mesaj anterior am initiat o actiune de strangere de bani pentru a ajuta pe cei afectati de inundatii. Cum o promisiune trebuie si dusa la indeplinire am incercat sa ne tinem de cuvant. Chiar daca cei care ne-au ajutat au fost doar cativa prietenii apropiati studenti sau fosti studenti care nu dispun de foarte multi bani, am adunat totusi putin peste $800 pe care i-am trimis in tara.
Gaby Szakacs de la Chicago, aflat in Romania, si viitoarea sotie Dana din Alba Iulia, la rugamintea noastra, au fost cei care pe langa alte cateva donatii cu care au contribuit si ei, au facut efortul de a se deplasa in jud. Gorj pentru a duce ajutoarele sinistratilor. Chiar daca nu stiau unde vor merge exact au pornit la drum si au primit ajutor si indrumare, de la viceprimarul din Tg-Jiu, Dl. Roman Ion caruia dorim sa-i multumim.Bani adunati de noi , donati o parte in alimente si restul depusi intr-un cont al primariei pentru reconstructia caselor, nu sunt decat o picatura intr-un ocean, comparat la nevoile acestor oameni care s-au trezit peste noapte fara casele si munca de o viata. Noi am considerat ca orice ajutor o sa fie de folos, si faptul ca cineva de peste Ocean se gandeste la ei o sa-i ajute macat din punct de vedere psihologic. In cele ce urmeaza am sa citez mesajul primit de la prietenii din Romania care au dus ajutoarele in Gorj.

"Cumparaturile sau facut cu o zi ininte si au constat in conserve pt a fi mai usor de transportat dat fiind si marimea masini.Alegere ce sa dovedit in final inteleapta pt ca ajunsi acolo am descoperit ca depozitul de alimente era plin de ulei faina zahar lucruri care nu puteau fi folosite din lipsa de conditii.
In ziua urmatoare am pornit spre Gorj,Seciurile si am mers pe valea Jiului.Ajunsi in Targu Jiu ne-am vazut nevoiti sa cerem informatii despre Seciurile asa ca am gasit cel mai indicat sa intrebam la primarie. Aici am primit informatiile necesare de la viceprimaru din Targu Jiu : Roman Barbutii Ion(nr tel: 0723/535523, mail:primaria.targujiu@xnet.ro). La indicatiile dansului ne-am indreptat spre Rosia de Amaradia localitate de care apartine Seciurile.Aici ajunsi la primarie am fost informatii ca primarul(Faitar Cristinel nr tel: 0745/329640) se afla la Seciurile pentru a urmari demersul lucrarilor de acolo.Ajunsi in Seciurile am prins exact momentul in care erau incarcate in aro pt a fi duse la corturile de sinistrati. Aici mancarea se da pe baza de tabel si necesitatile fiecaruia.Am descarcat si noi alimentele aduse care au fost duse cu acel transport la corturi, urmand a fi livrate.De buna impartire a produselor si livrare se ocupa doamna Cotosman Neli in calitate de referend cu contributii de asistenti sociali,Primaria Rosia de Amaradia,impreuna cu voluntari dintre cei aflati in sat!
Dupa ce am asistat la impartirea alimentelor am pornit sa facem cateva poze si sa vedem ce informatii gasim disponibile.Astfel am aflat ca pamantul a alunecat din cauza ploilor abundente din ultima pe perioada dar si din cauza ca sub aceste case se afla o mina care nu a fost folosita in cele mai corecte conditii. Ceea ce a dus la prabusirea caselor a fost faptul ca locul din care sau facut extractiile miniere nu a fost acoperit la loc si atunci armaturile au cedat.
O singura casa a ramas neafectata din toata zona in rest oamenii sau trezit peste noapte fara locuiinte si tot ce a ramas in urma a fost prapad.Acum ei locuiesc in module niste rulote cam cat o camera in care au fost mutati de curand, initial locuiau in corturi.Casele afectate au fost in jur de 183 din care fiecare familie avea cate 3,4 membri sau poate si mai multi. Momentan viata oamenilor de aici se limiteaza la ingrijitul animalelor ce le-au ramas si speranta ca cineva se va indura si va pleca urechea la suferinta lor!!! "

Mai multe poze sunt disponibile pe situl nostru http://www.rooconline.com/ unde puteti sa ne contactati daca doriti sa ajutati acesti oameni sau puteti lua contact direct cu ei chiar dumneavoastra

Comentarii