VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Cum va trateaza seful ?

Un studiu făcut de către Universitatea de Stat din Florida arată că doi din cinci şefi nu îşi ţin promisiunea făcută sau au obiceiul de a striga la angajaţi. Acest lucru creează numeroase probleme, de la o productivitate şi un moral scăzut, până la o schimbare frecventă de personal. Din studiu reiese că angajaţii nu-şi părăsesc locul de muncă pentru că nu le place compania sau munca prestată, ci mai degrabă din cauza şefului. Profesorul Wayne Hochwarter, de la catedra de management şi business a Universităţii din Florida, este cel care alături de doi studenţi doctoranzi, a efectuat acest studiu, despre cum sunt trataţi de către şefii lor, un număr de peste 700 de persoane, din diferite domenii de activitate.
Angajatorii care lucrează în astfel de companii au şansa să experimenteze o rapidă oboseală a organismului, prelungite stări de stres, nervozitate, depresie şi neîncredere, mai arată studiul. Au descoperit de asemenea că un mediu de muncă fără probleme este mult mai important pentru angajaţi decât banii pe care aceştia îi câştigă, şi că nu este o coincidenţă faptul că un moral slab al angajatilor duce automat la o scădere a productivităţii muncii.
Studiul mai arată faptul că angajaţii sunt mai puţin probabil interesaţi să îşi însuşească atribuţii noi, să lucreze ore suplimentare sau în zilele de weekend, şi sunt în general mai puţin satisfăcuţi cu locul de muncă. Angajaţii sunt mult mai probabil să părăsească un loc de muncă, unde au o relaţie tensionată cu şeful, decât dacă ar fi nemultumiţi de banii primiţi.
Rezultatele acestui studiu urmează să fie publicate în toamna acestui an în “The Leadership Quarterly” o revistă de specialitate pentru manageri şi oameni de afaceri.

Comentarii