VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Romantic pe Atlantic in Ocean City, Maryland



In Ocean City privitul apusurilor a devenit o afacere serioasa. Incepand din luna Mai pana in Septembrie milioane de turisti se inghesuie in acest oras de pe malurile Atlanticului din statul Maryland, bucuranduse de nisip, soare dar mai ales apusuri de neuitat.
Cand soarele isi incepe calatoria spre miaza-noapte, oameni incep sa-si scuture sandalele si prosoapele de nisipul de pe plaja si sa migreze si ei spre vest spre Bayside unde soarele urmeaza sa incante ochii privitorilor cu un spectacol fascinant.
O explozie de restaurante ofera vizitatorilor un adevarat spectacol al apusului. De la simpli angajati, la patroni sau vizitatori cu pahare pline de bauturi tropicale, cu toti se pretind a fi undeva in Montego Bay sau altundeva in insorita Jamaica. Cu privelistea golfului in fata si a barcilor care se plimba leganat pe apa, lumea ciocneste paharele pline cu liquori viu colorate celebrand astfel inceputul inserari, pe melodia cantaretei Kate Smith "God Bless America" sau una din uverturile lui Tchaikowsky, printre alte ritmuri de rock si raggae.
Restaurantul Angler construit in anii '30 a fost primul construit pe golf iar boom-ul economic din anii ''70 in industria hoteliera a facut ca o salba de alte restaurante sa apara pe malurile golfului, acoperind aceasta fasie ingusta de pamant de pe malurile Atlanticului. Fager's Island sau Macky's sunt doar cateva din ele, care incearca sa copieze atmosfera apusurilor din Mallory Square din Key West, Florida.
Farmecul apusurilor pe terasele acestor restaurante consta in faptul ca disparitia soarelui de pe bolta cereasca este orchestrata perfect pe melodiile amintite mai sus astfel incat finalul lor sa coincida perfect cu apusul soarelui, care pare a se scufunda in pamant printre ramurile copacilor care strajuiesc uscatul, de cealalta parte a golfului. Ultimele secunde ale melodie trebuiesc sa se potriveasca perfect cu disparitia astrului la orizont, de aceea stirile meteo sunt urmarite cu mare interes pentru a afla conditiile meteorologice din fiecare zi, pentru ca imbinarea sa fie perfecta.
Traditia inceputa la Fagers Island, acum mai bine de douazeci de ani, a fost curand preluata si de alte restaurante atat locale cat si din statul vecin Delaware. Secrets, un club si restaurant, foarte popular in zona nu a preluat aceasta traditie ne facand parte din acest club al admiratorilor de apusuri, deoarece spun ei imbinarea perfecta a unei melodi cu apusul soarelui presupune prea multa organizare pentru un club in stil Jamaican, care se stie este unul dezordonat si libertin.
Finalul melodiei se termina cu un ropot de aplauze din partea clientilor de la mese si de la bar care se opresc pentru cateva minute sa admire acest spectacol al naturi.
" Poti sa fi un presedinte de banca sau chiar presedintele Americi dar in momentul cand soarele apune suntem cu toti egali " spune un turist aflat la bar.
Privelistea este chiar mai incantatoare decat in Jamaica" spune un altul "deoarece acolo soarele apune pe partea cealalta a oceanulu pe cand aici o face pe uscat"
" Pe plaja la ocean este galagie, agitatie multa zarva, aici pe Bay e cu totul alta lume" concluzioneaza un alt privitor, chiar daca de la plaja oceanului pana pe partea cu golful sunt doar cateva sute de metri distanta.
" Cand esti tanar poate nu esti atent la prea mult lucrurile in jurul tau, nici chiar la un banal apus" spune un turist mai incaruntit, ajuns probabil deja la varsta pensionari, " cand trec insa anii apusul isi pune semnatura pe sfarsitul de zi astfel incat poti reflecta ce ai realizat in ziua respectiva si sa te bucuri de momentu de apus"
Cugetand la cele spuse de el,mi-a venit in minte o poezie invatata prin clasele primare a carui titlu nu mi-l mai amintesc, nici macar autorul, dar spunea ceva de genul :
" Cand mergi seara la culcare ,
Sa iti pui o mana sub obraz
Si sa te intrebi cu ingrijorare,
Ce am facut eu oare azi.....?!
Din pacate nu-mi mai amintesc restul poeziei dar ma gandeam cata asemanare intre noi oameni fie ca ne-am nascut de o parte sau alta a oceanului.
Azi a fost mai innourat si soarele se ascunde printre nori, dar melodia de final de zi isi urmeaza cursul ei normal si spre surprinderea tuturor aproape de final pentru cateva zeci de secunda soarele iese dintre nori si isi trimite sagetile de lumina spre ochii atintiti ai privitorilor, insa nu pentru mult timp pentru ca se scufunda parca in adancul pamantului in fisia de uscat de la miazanoapte. Soarele a disparut, la fel si melodia, si amurgul sa lasat din nou peste Bay semn ca o noua zi a trecut, si o alta seara abia incepe. Lumea se intoarce la bar sa-si umple din nou paharele cu bauturi viu colorate si sa-si tinteasca din nou privirile in sus, de data aceasta insa spre ecranele televizoarelor inundate de fotbal american.






Comentarii

Anonim a spus…
poezia se numeste:

Indemn
de Demonstene Botez

Cand te duci seara la culcare,
Sa-ti pui o mana sub obraz
Sa te intrebi cu-ngrijorare:
"Ce-am facut eu oare azi"A

O zi trecuta fara fapte
Care sa-ti fi ramas in minte,
In viata ta, e ca o noapte
Sau ca un basm fara cuvinte.

E ca si cum n-ai fi trait,
Si ti-ai pierdut o zi din viata,
Si soarele s-ar fi oprit,
Cazut in somn de dimineata.

Cat timp tu n-ai facut nimic,
Pamantul s-a-nvartit o data,
Si doar nu-i atat de mic,
Si-a dus in spate lumea toata.

Sa-ti fie aceste vorbe-ndemn,
Al vietii tale care vine,
Sa lasi pe unde treci insemn
Ca ai facut si tu un bine.

Si de esti vrednic cum as vrea
Drept semn al timpului prezent,
Tu sa ridici prin munca ta,
Si gandul tau un monument.