VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Studentii americani termina scoala cu gauri mari in buget



Răsfoind revista US News & Weekley Reports am descoperit cum mai stau studenţii din Statele Unite la capitolul datorii în ceea ce priveşte costurile de obţinere a unui masterat sau a unui doctorat. Am aflat că, în medie, un student care termină un master are la absolvire datorii de aproximativ $31,000 iar cei care fac un doctorat datoriile lor se ridică la aproximativ $93,000.
Posibilităţile de obţinere a unui împrumut sunt extrem de diverse, iar dobânda variază undeva în jurul la 5%, ea putând să crească pe durata restituirii până la maximum 8%. Pe durata studiilor şi încă 6 luni de la absolvire guvernul federal american plăteşte dobânda pentru împrumutul făcut de studenţi. Cei care fac un astfel de împrumut pot beneficia de alte avantaje la recuperarea taxelor la sfârşit de an, prin deducerea dobânzii plătite.
Pentru cei care sunt profesori şi doresc să-şi profeseze meseria în zone mai sarace sau în zone rurale acestia pot reduce parţial sau chiar total datoria pe care o au de plătit, existând programe speciale destinate în acest sens.
Avantajaţi sunt şi practicanţii de medicină, care cu sprijinul celor de la National Health Service Corps, dacă practică meseria în zone slab deservite medical, pot fi scutiţi de aproximativ $50,000 care sunt plătiţi de guvernul federal, dacă aceştia semnează un contract pe 2 ani de zile, şi o altă sumă de $30.000 dacă contractul se prelungeşte cu încă un an sau doi. Avocaţii sunt şi ei ajutaţi să îşi plătească împrumutul prin diferite programe oferite de departamente federale sau agenţii, dacă aceştia practică meseria pentru organizaţii nonprofit sau ca apărători din oficiu pentru cei care nu îşi permit să îşi angajeze un avocat.
La capitolul cele mai de prestigiu şcoli de business americane pe primele 10 locuri se situează: (cifrele reprezintă costuri, procent de nerezidenţi, procent de angajare la terminarea şcolii, procent după 3 luni, medie salar)
1. Univ. Harvard (MA) $37,000 an, 88 %, 94%, $116,730
2. Univ. Standford (CA) $41,340 an, 78%, 93%, $ 117,456
3. Univ. Pensylvania $42,154an, 82%, 91%, $ 116,882
4. M.I.T. (MA) $40,044an, 78%, 91%, $ 112,632
5. Univ. Northwestern (ILL) $33,844an, 79%, 92%, $ 110,435
6. Universitatea Chicago
7. Universitatea Columbia
8. Universitatea California Barkeley
9. Dartmouth College (NH)
10. Universitatea California - Los Angeles
În topul celor mai bune şcoli de inginerie pe primele 3 locuri se află (MIT ) Institutul Tehnologic din Massachusetts, Universitatea Stamford şi Universitatea California – Barkeley.
În medicină, pentru cei care doresc să urmeze o carieră medicală locul întâi îl ocupă Harvardul urmat de Universitatea John Hopkins din Maryland şi pe trei Universitatea Pennsylvania.
La drept, pentru cei care iubesc legea şi ordinea Universitatea Yale este pe prima poziţie urmată de Universitaţile Standford şi Harvard. În Ştiinţe pe primul loc este Stamford, pe doi Harvard şi MIT pe trei.
Acum că aţi aflat cum stăm la capitolul universităţi de prestigiu nu vă rămâne decât să trageţi o fugă până la bancă şi să luaţi un împrumut. După ce v-aţi înscris la una din cele mai prestigioase universităţi americane, vă puneţi serios “cu burta” pe carte, pentru că la terminarea şcolii o să vă aştepte ani buni de muncă pentru a vă putea plăti datoriile, asta dacă nu cumva aveţi şi voi o mătuşă aşa, mai cu dare de mână.

Comentarii