VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Thanksgiving - sarbatoarea multumiri la americani



















La fel ca si in anii trecuti, si in acest an milioane de curcani vor fi sacrificati de Thanksgiving, pentru a ajunge pe masa festiva a americanilor.
Istoria acestei populare sarbatori, a inceput acum aproape 400 de ani in Plymouth , Massachusetts. Jumatate din pelerinii englezi asezati in regiunea de azi a statului Massachusetts, au murit din cauza foamei, nereusind sa supravietuiasca iernii din 1620. Vara urmatoare acestia s-au imprietenit cu triburile de indieni Wampanoag, de la care au invatat cum sa vaneze, pescuiasca si sa cultive plante. In toamna anului 1621 au reusit sa adune suficienta macare pentru a supravietui peste iarna. In semn de multumire colonistii englezi au invitat pe indienii bastinasi la un ospat, care a durat timp de trei zile. Chiar daca sarbatoarea nu includea si traditionalul curcan de azi, acestia au adus pe masa mancaruri din porumb, peste si gascan fript.

Foto: Primul Thanksgiving
Istorici mai consemneaza de asemenea la 1619 aceasta sarbatoare si in Berkeley Plantation, Virginia, unde capitanul John Woodlief si oameni lui, s-au pus pe genunchi si s-au rugat in semn de multumire lui Dumnezeu ca i-a ajutat sa traverseze Atlanticul, si sa ajunga cu bine pe continentul American.
In 1777 Congresul Continental, care avea in jurisdictie 13 coloni, a decretat Thanksgivingul sarbatoare oficiala, in urma victoriei de la Saratoga, importiva englezilor.
In 1863, la patru luni de la victoria din Gatesburg, Abraham Lincoln, a numit ultima zi de joi a luni noiembrie ca ziua de Thanksgiving.
In 1924 a fost primul an al paradei de Thanksgiving, organizata in New York, de catre magazinul Macy, devenita faimoasa de-a lungul anilor, aceasta atragand an de an milioane de privitori.
Sarbatoarea Thanksgiving-ului este insa si o zi de odihna, marea majoritate a oamenilor avand zi libera de la locul de munca, pentru a putea petrece impreuna cu familia, americanii deplasandu-se sute sau chiar mii de kilometri pentru a putea fi impreuna cu cei dragi.
Aceasta sarbatoare mai , semnifica si declansarea sezonului de cumparat cadouri pentru sarbatorile de iarna. Vinerea de dupa Thanksgiving, denumita Black friday declansand sezonul de cumparaturi, prin ofertele cele mai scazute de preturi.
Cititi din aceeasi categorie:

Comentarii