VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

"Viata a fost mai usoara dar mai greu de inteles"

Compunerea elevului Tanase Daniel, la un an după revoluție:

"Eram in Decembrie in anul 1990(nr. 1989) . Deodată am văzut la televizor că s-a intrerupt emisiunea și a dat de undeva unde lumea era revoltată. Ceaușescu vroia să abandonze poporul român și săl lase cu toate treburile nefăcute. De acea a plecat cu un elicoptier și a lasat trupe de miliție secretă, cum le zicea atunci. Era o zi noroasă și pe alocuri ningea sau ploua. Pe seară a inceput revoluția. Sa tras și in Brăila. A doua zi, adică seara pe la 11-12 noaptea Ceaușescu a fost prins și dat in judecată. Nu a recunoscut nimic. Pentru asta a fost dus in pușcărie. Trupele lui au acționat mai tare cînd la băgat in pușcarie. Armata româna și cu oamenii au reușit să invingă trupele.
In locul lui a fost pus domnul Ion Iliescu și domnul Petre Roman. Aceștia au mărit salariile și au scumpit lucrurile și alimentele.
Viața a fost mai ușoară dar mai greu de inteles. Au fost multe demonstrații și mitinguri. Greve de foame au fost facute in toate județele tări.
In Decembrie 1990 viața sa mai ușurat Petre Roman a efectuat excursii in țari străine și a vorbit mult cu conducătorii țărilor dezvoltate. Cu asta ne-am dezvoltat și noi știința și indemanarea.
Inceputul lui Decembrie a anului 1990 a fost friguros și in unele părți a nins. Așa a fost perioada dintre anul 1989 si 1990."



Da clik pe imagine pentru a le putea citi.




Comentarii

Unknown a spus…
frumoasa compunere , cred ca respectivul ar putea castiga din drepturi de autor :) , unde ai gasit capodopera ?

Daniel Tanase