Tragedie in Arizona-un roman s-a sinucis dupa ce si-a impuscat sotia si a ranit pe unul din copii



Tragicul eveniment s-a petrecut in cursul zilei de 12 decembrie, in orasul Phoenix din statul Arizona, in parcarea Catedralei Academiei Crestine, langa gradinita unde erau ingrijiti copiii familiei Parasca, o fetita de 4 ani si un baietel de 3 ani.
Daniel Parasca, de 37 de ani era separat de sotia sa Gabriela in varsta de 30 de ani. Acestia aveau problema conjugale serioase, sotia acestuia obtinand un ordin de protectie de la politie, in urma unor batai si amenintari din partea sotului.

In dimineata zilei de ieri Daniel Parasca s-a apropiat de masina sotiei sale, si a tras cateva focuri de arma, ucigand-o in fata celor doi copii care erau in masina cu mama lor. Fetita de 4 ani a fost si ea ranita in incident, fiind impuscata in genunchi.
Daniel Parasca si-a abandonat sotia moarta in masina, a luat pe cei doi copii in masina lui si a plecat de la locul accidentului spre un spital din apropiere unde si-a lasat fetita pentru a primi ingrijiri medicale. Acesta s-a dus apoi la niste prieteni bistriteni, pentru a-si lasa baietelul in grija lor, fara a le spune insa despre cele intamplate.
Din spusele politiei ucigasul si-a petrecut dupa-amiaza consumand bauturi alcoolice la un alt prieten. In jurul orei 7:00pm Parasca, i-a cerut prietenului sa-l duca acasa. Cand s-au apropiat de locuinta sa aceasta era inconjurata de politisti si mass-media. Banuind ce il asteapta i-a spus prietenului ce a facut si i-a cerut sa il lase undeva nu departe de casa. Acesta l-a lasat si a plecat sa sune autoritatile. In timp ce-l cautau, in jurul orei 9:30, politia a auzit o impuscatura si apoi l-au gasit mort alaturi de arma cu care si-a ucis sotia
Daniel si Gabriela Parasca au fost casatoriti de 5 ani, cununia lor avand loc in Oradea. Ei au locuit in Glendale, una din suburbiile orasului Phoenix.
In 20 septembrie Gabriela a depus actele de divort, cerand custodia asupra celor doi copii, suport financiar pentru cresterea lor si revenirea la numele de Ardelean.
Din spusele medicilor fetita este in afara oricarui pericol si urmeaza sa fie data in ingrijirea rudelor, impreuna cu fratele ei.
In urma cu cateva nopti, inainte de a muri, se pare ca Gabriela ar fi avut un cosmar, in care sotul ei o impusca, ea povestind unor prieteni acest vis, relateaza versiunea online a Romanian Tribune. Din pacate acesta a devenit realitate, transformandu-se intr-o adevarata tragedie.




(ps.mai multe poze si alte informatii in celalalt articol de pe blog)

Comentarii

Anonim a spus…
gabitza..cum te-ai dus :(....cine ar fi zis?
Anonim a spus…
extrem de tragic cele intamplate....am ramas fara cuvinte
Anonim a spus…
imi pare rau pt.cele inyamplate .condoleante familiei ardelean
Anonim a spus…
Dumnezeu sa aibe grija de copii lor ramasi orfani !
Anonim a spus…
pacat...mare pacat Flaviu sa ai grija de mama ta si de copii lui Daniel Dumnezeu sa-i odihneasca
Anonim a spus…
Este foarte tragic ce sa intimplat, Daniel a fost un tata foarte bun si-a iubit copii. Tiffany si Joshua au fost totul pentru el.Pentru copii si-a dat chiar si viata. Dumnezeu sa il ierte.
Anonim a spus…
oare de ce nu si-a iubit si sotia daca iubea copii, nu se gandea ca o sa fie greu sa poata creste fara ea, si la urma fara aman2 ?!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonim a spus…
Daniel si-a iubit si sotia, de aceia nu a putut sa traiasca fara ia si copii, si a ajuns la disperare.Dureros.......
Anonim a spus…
a "iubito" prin bataie si amenintari? sau in ce fel a iubito , ucigasnd-o in fata copiilor??? cred ca tipul avea ceva probleme la cerebel
Anonim a spus…
"CONDOLEANTE" familiei Parasca.
Anonim a spus…
Este foarte usor sa vorbesti fara sa sti, i-am cunoscut pe amindoi si fiecare a avut vina lor,dar cind ce ai mai drag in lume (copii)nu ti permis sai vezi fiecare om ar reactiona intrun fel sau altul.Dar la aceasta nu ne-am asteptat, pacat de iei de amindoi.
Anonim a spus…
condoleantze familiilor Parasca si Ardelean..imi pare rau de Dany..imi pare rau de Gabi...sa nu comentam..sa lasam timpul sa vindece ranile adanci ale copiilor..un prieten al fostei familii Parasca
Anonim a spus…
sa lasam timpul sa vindece ranile copiilor..condoleantze familiilor Parasca si Ardelean..un prieten al fostei familii Parasca
Anonim a spus…
stie cineva ce se intampla cu inmormantarea lui, unde ce si cum??!
Laura D a spus…
We verified the info you posted regarding the Donation Fund.
The SWIFT code is incomplete. Please review this information. Thank you
Marian Petruta a spus…
thank you for bringing this to my attention!
Anonim a spus…
foarte tragic, SARACUTZII COPILASI de ei ii cel mai greu, nu vor intelege nicioadata cu adevarat ce sa intamplat , o femeie poate aduce un barbat la disperare, eu am un copil si daca doamne fereste nu ar mai fi langa mine, nu as mai putea trai.Dumnezeu sa aiba mila de sufletul lui Daniel caci nu a fost usor pentru el sa nu-si vada copilasii
Anonim a spus…
Probabil ca cei care i-au cunoscut in mod direct ar putea sa dezvalui posibilele motive care au condus la aceasta tragedie, si nu pentru ai judeca, ci mai degraba doar pentru a invata din greselile lor, pentru ca asta este lucrul cel mai important pe care-l putem face, sa invatam, sa nu lasam sa se mai repete o astfel de tragedie.
Ce s-a intamplat nu are nici un fel de logica, un parinte care isi iubeste copii nu avea dreptul sa ia deciziile pe care le-a luat. Si totusi, exista momente extreme in care ceea ce faci nu mai are sens sau logiuca decat pentru tine pentru ca nu doresti decat razbunare,o stare la care ajungi ajutat mai mult sau mai putin de cel/cea pe care doresti sa te razbuni, uitand ca de fapt razbunandu-te iti faci singur rau, cum a fost cazul lui daniel. Nu s-a mai gandit probabil ca daca tine la copii si totodata isi ucide nevasta, el tot nu o sa mai aiba parte de ei, ca ori e bagat la puscarie ori se sinucide, cum de altfel a ales, sau oricum copii aia il urau ca le-a omorat mama. Si tot nu facea un bine copiilor pe care se pare ca i-ar fi iubit, ca ma gandesc ca altfel n-ar fi dus fetita la spital, i-ar fi impuscat pe toti....
Totodata nu doresc sa-l acuz doar pe el, nu-i cunosc indestul de aproape sa pot trage niste concluzii, dar ma gandesc ca totusi cu cineva cu care te-ai casatorit si ai doi copii, incerci sa ai totusi o relatie, sa mai si discuti problemele pe care le ai. Ca si sotie aveai datoria sa incerci sa-ti ajuti barbatul sa depaseasca problemele care le avea, ca se pare ca le-a avut...
Ma gandesc ca asa de nicaierea nu putea, dupa ce s-au casatorit si au avut 2 copii doar sa inceapa sa o bata si sa o ameninte fara nici cel mai mic motv.
Ceva trebuia sa produca acest dezastru.
Nu incerc sa aduc acuzatii nici unuia nici altuia ca e prea tarziu,si sunt de prisos,ca-s in pamant amandoi acum, ci doar incerc sa inteleg cum de s-a ajuns aici.
Cei care n-au avut experiente asemanatoare o sa poata da vina usor doar pe el, si e adevarat ca nimic nu poate scuza decizia de a ucide.
Cred ca mai important ar fi sa gasim cauzele care au condus la disperarea acestui om, care sunt convins ca avea nevoie de ajutor, un ajutor pe care nu l-a primit sau nu oferit indeajuns( si nici nu stiu daca el ar fi dorit sa-l primeasca?!) dar oricum in momentul in care au aparut amenintarile care pareau destul de grave, rezultyate din frica pe care gabriela o avea, cineva sau cuiva ar fi trebuit sa i se aprinda becul rosu.
Suntem atat de nepasatori, si de dezinteresati cred uneori de cei din jur, pentru ca de multe ori nu avem timp nici de noi, dar de altii.
Si totusi ma intreb unde au fost prietenii apropiati ai celor doi? Ma gandesc ca fiecare a avut prieteni apropiati si stiau de problemele lor. M-a intreb daca cineva i-a explicat sau daca l-a facut sa inteleaga faptul ca daca tot avea de gand sa o omoare, el tot n-ar fi putut avea parte de copii care-i iubea pentru ca copii cu siguranta il urau pt fapta facuta, si oricum era pedepsit cu inchisoarea sau cu pedeapsa capitala care se practica in Arizona.
Ma intreb daca acestia n-au regrete ca n-au facut mai mult sa-i ajute ?!
Ma intreb de asemenea care si unde este rolul preotilor, pastorilor sau a celor care ar fi trebuit sa-i consilieze si sa-i ajute, mai ales ca faceau parte sau frecventau bisericile protestante.
Cine si cum ar fi putut oare sa-i ajute si cine si cum ar putea sa ajute pe alti care se afla in situatii similare in viata de cuplu?!
Asta cred este intrebare care ar trebui sa-i macine pe oameni mai mult decat orice, dupa aceasta tragedie!
Cat de mult ne pasa de cei de langa noi?
Ne pasa doar in momentul cand nu mai sunt?
E prea tarziu atunci cand deja sunt 2 metri sub pamant!
Poate careva din prietenii apropiati daca citesc aceste randuri, au taria sa raspunda, macar pentru a invata sa nu mai se repete gresala !
Anonim a spus…
cititi in curind istoria Gabrielei povestita de cei care stiau ce se
Anonim a spus…
cititi in curind istoria Gabrielei povestita de cei care stiau ce se
intimpla cu es.
ourgabriela.com
Anonim a spus…
voi" good friend's;cu albeata pe ochi mai spuneti ca si-a iubit copii.Cum? punindu-le viata in acelasi pericol de-a primi cite un cartus, Dumnezeu ia pazit.
Si-a iubit sotia!omorind-o cu singe
rece in fata copiilor. Nu la atins la inima tipatul si plinsul copiilor ...ca din totdeauna cind Jashua plingea il pedepsea ca un tata iubitor;tipind la el sa taca si drept pedeapsa il aseza pe frigider fara sa vada pericolul de-a cadea .ASA TATA? Iar acum il elogiati,sa impuscat din dragoste,?
Lasitatea sa nu dea socoteala,a fost puternic cind a dat el bataie
dar cind sa primeasca a fost las.
good friend's ridicatii statue
"ca cine se aseamana se aduna;
Anonim a spus…
pentru toate jigodiile care-l elogiaza pe bestia criminala ,Dan Parasca.

Nu-mi explic decat ca sunteti niste oameni orbi si incuiati mintal, daca nu ati inteles ca bruta aia criminala de Parasca era un bolnav mintal, avand compulsive behavior si o gandire paranoica.

Omul acesta a avut nevoie de tratament pshiatric nu de o sotie si de copii.

Drogurile (cu care a inceput din 1998) , alcoolul si curvele i-au luat mintile.

Si voi il elogiati ?

Sa va fie rusine asa pe romaneste.
Anonim a spus…
nu are rost sa-i judecam pe nici unul dintre ei. faptul e consumat. lasati sa-i judece Dumnezeu! eu i-am cunoscut personal pe amindoi,mai ales pe Daniel si inca nu pot sa cred ce s-a intimplat. un singur lucru va spun: a fost adus la disperare si la nebunie! si nu e adevarat cu drogurile!!!!!!! era tare sufletist si de ajutor.cine nu l-a cunoscut sa nu faca comentarii aiurea. nu incerc sa-l scuz pentru ce a facut dar nici n-a fost monstrul si jigodia de care vorbesc unii.nu trebuia sa se ajunga unde s-a ajuns .amindoi au avut vina! nu are rost sa intru in detalii.. lasati timpul sa vindece ranile celor care i-au cunoscut si rugat-va sa aiba in grija Dumnezeu cei doi copilasi!!!!!!!!
Anonim a spus…
imi pare nespus de rau pentru Daniel.Dumnezeu sa-l odihneasca...si vreau sa cred ca acolo unde este sia gasit linistea.
Anonim a spus…
de ce nu posteaza cineva fotografii cu Dan??ar trebui sa nu-l uitam ,ma refer la cei care l-au cunoscut.