$ Money-banii

An intereasting documentary about USA's $$$ and FED
Un documentar interesant despre dolari, despre influenta Fed-ului, adica banca federala in minusul sau surplusul de bani existent pe piata, cat si controlul si interesele detinute de cei care au fraurile acestei institutii.

Comentarii

Anonim a spus…
Am urmarit cu interes documentarul, desi majoritatea chestiilor nasoale dpre bancile private le-am aflat din Zeitgeist deja, mai putin faptul ca nici dolarul schimbabil in aur nu a fost cine stie ce scofala.
Mersi pentru documentar! :)
Barbosu Eugen
Anonim a spus…
filmul Zeitgeist e cam exagerat in multe din ideile exprimate acolo, dar fiecare pana la un punct prezinta un adevar
Anonim a spus…
dar despre filmul asta ce parere ai, e exagerat ?
(tot eu, of course :p)
Marian Petruta a spus…
cam totdeauna cei mai puternici si cu $$$ dicteaza celor mai "marunti", dar si cei marunti daca sunt destul de destepti o pot duce bine pe langa cei mari.
categoric ca fed-ul face legea pe piata monetara americana si chiar cea mondiala prin deciziile care le ia.
n-ai vazut ce scrie pe dolarul american? In God (fed) we trust ! :)
Anonim a spus…
"categoric ca fed-ul face legea pe piata monetara americana si chiar cea mondiala prin deciziile care le ia."
personal consider ca ii cam greu sa crezi asta si sa nu crezi ce spune in Zeitgeist (facem exceptie de partea cu religia, religia e un subiect prea "greu" pt. oricine, poate chiar asta ii dovedeste transcendenta sau apartenenta la divinitate, ca sa zic asa),
pt. ca majoritatea celor spuse in Zeitgeist se bazeaza pe treaba asta cu fed-ul, eu as spune ca astia sunt pe atat de malefici pe cat le permit la ora actuala posibilitatile sa fie (mai rai de atat nu pot fi, ca le sare opinia publica in cap)
chiar si asa, deja au parte de tot mai multe cartiri, iar acum se cam face scandal cu razboiul, in eventualitatea ca USA nu va mai putea sa continue razboiul datorita opiniei publice nefavorabile acestuia, baietii pregatesc terenul in Europa (nu mai participam noi in razboi ? pai atuncea ia sa ii punem pe aia care sunt colegii nostri si pe aia care sunt in subordinea noastra-europenii- sa il duca)
Nu pot sa cred ca fix acum, pe fondul dezinteresului european fata de razboiul impotriva terorii ("terorii", teroriza-l-as eu pe tac-su lu' Bush sa il terorizez), deci chiar acum se naste in Europa un stat islamic; chiar as spune, din moment ce trendul in Europa e spre UNIFICARE, ce rost mai are un stat in plus ? Deja majoritatea guvernelor locale sunt marionete.
Dar ia sa vedem daca nu cumva in viitorul apropiat nu vor avea loc in Europa atentate "teroriste" care sa ii ajute pe ticalosii astia de sus sa arate opiniei publice imaginea unui inamic-Kosovo, centrul de tranzit al arabilor cu activitati teroriste in Europa, sau doar mai simplu -Kosovo, o problema delicata, care a adus conflictul intre crestinism si islam in Europa
Astept comentarii dpre Kosovo, dar nu stiu daca iti va fi confortabil sa ai o opinie acum
Marian Petruta a spus…
nu este greu de loc sa cred asta(ca fed-ul face legea), daca ai fi urmarit 'cutremurul' care s-a produs acum vre-o doau saptamani pe piata bursiera americana si apoi pe cea internationala, si apoi linistirea ei la interventia fed-ului,care a scazut ratele la dobanzi, ai intelege usor ca nu e parerea mea, ci o realitatea.
vrand , nevrand intrega economie a globului este influentata de cea americana, si am fost uimit sa vad asta,in felul in care au reactionat dupa cum spuneam pietele financiare internationale, este asadar o realitate incontestabila.
pe langa ce i se da publicului sa digere, in spatele cortinei, se iau decizii pe care omul de rand nu le stie si pe care le afla de cele mai multe ori prea tarziu.
in ziua de astazi manipularea, se face prin mass media care detine controlul in informarea maselor.
bineinteles ca avem si multe alte surse in special internetul, care este o metoda extraordinara de comunicare si transmitere a informatiilor, dar din pacate volumul de informatie este foarte mare, exista foarte multa dezinformare si i-a timp sa sortezi aceasta informatie cu care esti bombardat zi de zi, pe radio si tv, etc.. si de cele mai multe ori lumea nu mai are timp sa caute sa vada daca tot ce "zboara se si mananca", si ia ce i se da de bun...
cat priveste kosovo, este adevarat ca e un subiect delikat,datorita trecutului destul de sangeros, al acestei zone si a macelului la care au fost supusi de catre sarbi, mai ales ca ne aflam in situatia de a mai avea probleme cu ungurii din ardeal care viseaza inca si aia (unii doar nu toti !!!) la independenta....oricum in momentul de fata noi avem avantajul de a fi parte din UE care diminueaza importanta granitelor tarilor din interiorul UE.
Cu toatea acestea se pare ca unguri, si aici este vorba in principal de liderii UDMR, si mai putin de Ianos sau Istvan bacii din Sf. Gheorghe sau Covasna.
ieri credeam ca in sfarsit are si Romania o pozitie independenta si diferita de cea a Americi, azi insa se pare ca incep sa apara modificari si nuantari in ceea ce priveste recunoasterea noi tari din balcani.
oricum personal, nu cred ca recunoasterea kosova ar putea fi un precedent pt a se intampla ceva asemanator si-n Romania, e mai mult un fel de opozitie pentru a nu da apa la moara UDMR-ului, extremistilor si nationalistilor (gen vadim si funar, care par ca le-a apus era) intr-un final daca celelalte tari, sau marea majoritate a marilor puteri o vor recunoaste, si probabil ca si noi nu vom avea incotro, oricum pentru moment este bine ca n-am spus un Da hotarat de la inceput, mai ales ca spania si celelalte cateva tari care au facut opozitie, au probleme asemanatoare cu a noastra.
Se pare ca oricum noul presedinte din Kosovo acceptat ( chiar daca nu i-a convenit) decizia Romaniei, spunand ca e problema noastra daca nu ii recunoastem.
Anonim a spus…
"nu este greu de loc sa cred asta(ca fed-ul face legea), daca ai fi urmarit 'cutremurul' care s-a produs acum vre-o doau saptamani pe piata bursiera americana si apoi pe cea internationala, si apoi linistirea ei la interventia fed-ului,care a scazut ratele la dobanzi, ai intelege usor ca nu e parerea mea, ci o realitatea." sper ca vrei sa spui ca asta e parerea ta si nu incerci pe mine sa ma convingi de asta, eu am zis din prima azi cand am auzit de criza economica ca "iara se joaca m*istii aia cu sumele, bat mai putina moneda si altele ca sa creeze niste viitoare tensiuni in tari mai putin dezvoltate sau sa creeze un razboi, strang de oua pe aia vulnerabili cu fazele astea"
ideea ca daca kosovo va fi recunoscut de tarile europene e pericol sa apara un precedent e doar o sperietoare de ciori, menita a distrage atentia lumii asupra adevaratei intentii a acestor fapte (independenta Kosovo), si anume ca imaginea kosovo ca stat islamic (repet, imaginea, asta conteaza cel mai mult pt. cei de la washington pt. a putea manipula opinia publica) sa fie folosita mai tarziu pt. a crea un asa-zic conflict religios crestinism-islamism in Europa; si asta in timp poate avea repercursiunile la care washington-ul viseaza: europenii sa aibe un rol mult mai activ in asa-zisele razboaie impotriva terorii