VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Costel Busuioc - exemplul care confirma ca ceea ce nu poti reusi in Romania, reusesti in tari straine

N-am putut sa nu scriu iarasi despre Costel pentru ca el reprezinta imaginea a foarte multi romani, la fel de talentati ca si el, dar care in tara nu au nici un viitor. Este genul de om care a avut nesansa (sau poate sansa intr-un final...!) de a fi mai sarac si de a trai intr-o tara unde standardele sunt mult prea ridicate pentru omul de rand, fie el cat ar fi de inzestrat cu un anumit talent.
TVR Timisoara incerca in 2005 sa scoata la lumina calitatile muzicale si caracterul extraordinar al acestui om. Au incercat si n-au prea reusit din cauza sistemului din Romania unde diploma conteaza mai mult si talentul mai putin.
Costel a fost chiar prezent la una din emisiunile Surprize, surprize! insa nici aici n-a prea reusit sa convinga pe nimeni sa-l ajute sa studieze muzica. I s-a oferit insa surpriza de a inregistra un CD cu o casa de discuri, dar n-a mai reusit deoarece a fost nevoit sa plece in Spania la munca, sa isi intretina familia.
Cazul lui este o dovada in plus a faptului ca inca nu stim sa ne folosim talentele.
A fost nevoie de o tara precum Spania si un show de televiziune spaniol, acum in 2008, care sa arate lumii intregi ca se poate si fara o diploma sa canti la un nivel inalt. Abia dupa ce spaniolii l-au facut celebru s-au trezit si cei din Romania in frunte cu ministrul culturi ca, da, ar avea talent si ca ii ofera in sfarsit si lui o bursa sa studieze canto.... Incredibil de ridicol mi-a parut ministru Iorghulescu care ii dadea sfaturi pretioase la emisiunea lui Robert Turcescu de pe Realitatea TV, spundanu-i lui Costel sa spuna peste tot pe unde merge ca este roman.... Intai de toate domnul ministru trebuia sa vada ca oricum Costel a spus asta peste tot, pe unde mergea si o televiziune spaniola fusese chiar in Romania sa-i filmeze familia si satul unde locuia. Bineinteles insa ca acum, o data facut celebru de catre spanioli, Costel este bun si stie sa cante si "ar trebui sa spuna ca e roman" ca sa creeze imagine Romaniei si domnilor ministri care nu sunt in stare in 10 mandate sa creeze o imagine pe care unul ca si Costel a reusit sa o creeze.
Felicitari oricum TVR Timosoara, pentru ca a fost prima care l-a promovat.
Si vorba preotului din satul lui Costel: Dumnezeu i-a oferit o sansa si mai mare prin lansarea lui in Spania, si nu in Romania.

Atunci in 2005 si acum in 2008

Comentarii