VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Springfield - un oraș plin de istorie și tradiție

Este orașul unde s-a născut, a trăit și apoi și-a găsit odihna, unul din părinții Proclamației de Emancipare. Locul pe unde trece faimoasa ruta 66.
Este situat in zona de midwest a Statelor Unite și
este capitala statului Illinois. Domnul Timothy Davlin, primarul capitalei mi-a oferit, cu amabilitate, un interviu despre acest minunat oraș.

Domnule primar ce puteți să imi spuneți despre orașul Springfield?
Cel mai cunoscut rezident al acestui oraș a fost Abraham Lincoln, cel de al 16-lea președinte american. Este probabil cel mai popular președinte care a trăit vreodată. Avem o istorie foarte bogată aici in Springfield, dacă ar fi să mergem inapoi in timp, la momentul in care acesta a ținut discursul de rămas bun, până in momentul când corpul sau, neinsuflețit, a fost readus aici in 1865. In ultimii ani am incercat să facem destul de multe lucruri pentru a conserva memoria lui Abraham Lincoln, reușind în acest fel să dezvoltăm zona centrală a orașului prin deschiderea unei librării și a unui muzeu in memoria sa. Avem foarte multă istore aici in oras, iar orașul este in continuă extindere.


Se pare că in Springfield toate se leagă de memoria lui Abraham Lincoln.
S-ar putea să para in acest fel insă avem multe alte atracții istorice, pe langă cea a lui Lincoln, dar bineințeles el rămane cel mai faimos cetățean care a trăit la noi in oraș.

Cum este să fiți primarul acestui oras ?

Este un lucru unic, in special datorită faptului că toată viața mea am trăit aici, așa că atunci când crești cu Abraham Lincoln "in spatele casei", e unul din acele lucruri pe care le uiți cât de norocos ești că le ai. In același timp este unic pentru că suntem capitala statului, situați in mijlocul Illinoisului, având un contact direct cu toți senatori și membrii casei reprezentantilor, de pe intreg cuprinsul statului, clădirea capitoliului fiind situată aici la doi pași de cea a primăriei.

Celebrați ceva in mod special in acest an?

Anul acesta nu, dar ne pregătim serios pentru 2009 când vom sărbători 200 de ani de la nașterea lui Abraham Lincoln, sperând că vom atrage atenția atât la nivel national cât și international.

Ce le puteți spune, pentru a-i face să vă viziteze, celor care n-au fost niciodată in Springfield?

Unul dintre lucrurile pe care le considerăm ca unicate, având numeroși vizitatori, in special din Europa si Japonia, este faptul că faimosul Route 66 trece chiar pe la noi prin oraș, putând să o văd de pe geam chiar de la mine din birou. Avem mai multe atracții pe ruta 66, pe o raza de aproximativ 25 de mile in jurul Springfield-ului, decât in oricare altă zonă pe unde trece ruta 66, din Chicago până în California. Avem extrem de mulți vizitatori internaționali, care încep prin a vizita Chicago și apoi când ajung aici în oraș, realizează cât de multe atracții avem aici in zonă, și asta atrage foarte mulți turiști.

Am auzit că aveți chiar un festival dedicat rutei 66 .
Da, ne pregătim din nou pentru el in luna Septembrie, când timp de o săptămână vom avea International Route 66 Mother Road Festival, care an de an crește în amploare. Chuck Hanson gazda faimosului show de televiziune HorsePower TV este promotorul nostru, care ne face promovarea natională a festivalului, festival care ocupă de obicei toata zona centrală a orașului, fiind nevoiți să inchidem complet circulația in zona respectivă.


Ce ne puteți spune despre programul Springfield green?

Este un program care l-am început acum cațiva ani și prin care încercam să facem orașul să fie mai verde și mai curat. Imediat ce am invitat business-urile din zonă să participe, acestea au fost foarte receptive și au fost bucuroase să ia parte în acest program. Avem cam 11 directii prin care se poate intra in oraș și încercăm să le facem să arate în așa fel încât să creem o impresie foarte bună celor care intră pentru prima dată în oraț la noi. Ideea spațiilor verzi a început întai în centrul orașului și apoi s-a extins, în toate zonele orașului. Unele idei sunt simple, precum încercarea de a nu mai pune beton în zonele mediane dintre strazi, ci plantarea de arbuști, copaci și flori. Am admirat întotdeauna Michigan Avenue din centrul orașului Chicago, și treaba extraordinară pe care o face primarul Richard Daley, și fac tot ce îmi stă în putință să fac ca și orașul Springfield să arate la fel de verde și frumos.

O ultima invitație pe care doriți să o adresați cititorilor pentru a vă vizita?

Avem foarte multă istorie in zona, așa că dacă doriți să ne vizitați, ar fi bine să planificați vizita din timp și să vă rezervați mai mult decat o zi și jumatate. Sunt foarte multe de văzut și am creeat posibilitatea de a călatori, dintr-o parte in alta prin oraș, foarte usor cu autobusul, cu doar cațiva dolari. Cred că mai ales datorită biblioteci prezidențiale, deschisă în centrul orașului, a schimbat complet zona centrală, iar viața de noapte și faptul că zona este foarte circulată și mulți oameni locuiesc in zonă, face ca ea să fie una extrem de plăcută pentru a o vizita sau chiar locui. Foarte multe schimbări pentru cei care n-au fost aici in ultimi ani. O să fiți impresionati de modul cum arată acum, așa că vă așteptăm.

Comentarii