Eternele rivale Dinamo si Steaua

Dinamo - Steaua 2-1
De mic am fost un suporter al echipei Steaua și îmi amintesc că urmăream meciurile etapă de etapă și cunoșteam foarte bine jucătorii. Este adevărat că în anii 80 și începutul anilor 90 erau și mai puține opțiuni de divertisment, iar sportul, in special fotbalul, era unul destul de la îndemană, fiind ascultat în special la radio.
Comentat de voci inconfundabile, precum cea a lui Ilie Dobre care striga Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllll cateva minute in sir, Nicolae Secoșan, Teoharie Coca Cosma, Sebastian Domozină sau Teodor Mateescu de la Cluj, dacă ar fi să amintesc doar câteva nume celebre, de comentatori sportivi de radio, meciurile din acei ani aveau un farmec aparte.
Era și generația lui Hagi, Lacătus, Ilie Dumitrescu, Boloni, Belodedici, Balint, Bumbescu, Pițurcă, etc... o generatie extrem de valoroasă care a adus foarte multe bucurii nu doar suporterilor steliști dar și românilor în general, dacă e să amintesc doar câștigarea în 1986 a Cupei Campionilor Europeni.
La meciul de duminica este pentru prima dată când mi-am dorit ca să piardă Steaua în fața echipei Dinamo. Nu pentru că aș ține cu Dinamo, dimpotrivă, aceasta nu a fost niciodată favorita mea. Am ținut însă cu ea când a fost vorba de un meci care conta pentru cupele europene, sau alte meciuri disputate la nivel internațional.
Duminică aș putea spune ca am ținut indirect cu Dinamo, doar pentru ca echipa CFR Cluj să se mențină pe primul loc în clasament, pentru a putea caștiga campionatul de fotbal a României . Imi doresc acest lucru întâi pentru că sunt clujean, și-n al doilea rând pentru că m-am săturat de aroganța bucureștenilor, în special a patronului Stelei, Gigi Becali, care are impresia că banii lui pot cumpara orice, de la echipe de fotbal, la jucatori ale echipelor adverse, cand e vorba de fotbal, voturile romanilor cand este vorba de politica, sau chiar propriul suflet sau un loc mai bun in Rai, cand vine vorba de credință si religie.
Celebritatea și importanța acestui meci dintre cele două rivale, iși are originile de pe vremea când cele două erau sub puternica oblăduirea a armatei, (Steaua) și cea a politiei (Dinamo). Înainte de 1989 cum polițiști nu erau văzuți foarte bine, știut fiind faptul că aceștia puteau oricând să te aresteze sau să iți creeze probleme, cea mai bună variantă era să fi cu echipa armatei, adica Steaua.

Duminica, după o partidă plină de emoții, Steaua pierde celebra întalnirea cu dinamoviști la un gol diferență, după ce la un moment dat erau conduși cu doi la zero.
După zeci de ani în care campionatul și cupa a fost caștigată in principal de o echipa bucureșteană, în sfârșit avem șansa ca acest lucru să se schimbe și ea să poposească la Cluj, în tabăra echipei feroviare.

Comentarii

Anonim a spus…
Hell yeah!!! Imi pare rau pt Daniel, asa mult mai tinea cu Steaua))
Marian Petruta a spus…
da, si eu tin cu Steaua ,d ar azi a trebuit sa tin cu Dinamo ca sa poata castiga CFR Cluj!