Bine, bine mai Ioane dar gaurile....?!

In scoala generala era pe vremea mea o poveste in cartea de romana intitulata, daca bine imi amintesc, Cuiul. Era vorba despre un tata care batea, pentru fiecare fapta rea pe care o facea fiul, cate un cui in usa. Cand fiul a crescut mare la intrebat pe tatal sau de ce e usa plina de cuie, iar acesta ia povestit de ce. Intr-o zi cand s-a intors tatal acasa, in usa nu mai era nici un cui. Fiul bucuros il intreba: "Tata ai vazut, nu mai e nici un cui, le-am scos pe toate ?!" "Da fiule, dar gaurile au ramas! " i-a replicat acesta.
Cam tot asa il vad si pe John McCain incercand in ultima vreme sa scoata de zor cuiele din usa republicanilor.
Pentru cei care au ascultat discursurile recente ale lui John McCain, ne stiind ca el este din tabara lui G.W. Bush, ar fi avut senzatia ca de opt ani acesta s-a aflat in opozitie alaturi de Democrati si acum in sfarsit este gata sa aduca schimbarea in Washington DC. Chiar daca McCain incearca in acest moment sa se distanteze de conducerea de la Casa Alba va fi greu, mai ales ca pana de curand anunta cu vehementa ca va continua politica dusa de actualul presedinte.
Daca tot vorbeste de schimbare, McCain ar fi trebuit sa critice in mod dur cifrele economice iesite astazi la iveala. Rata somajului ajunsa de la 5,7 la 6,1% in August, cele peste 80,000 de locuri de munca pierdute. Numarul caselor ajunse in procedura de lichidare, care s-a dublat si ea la nivel national in primele sase luni ale acestui an, fata de de 2007, cele mai afectate state fiind Nevada, California, Arizona si Florida. In Illinois chiar daca intre Mai si Iunie s-a inregistrat o crestere de 3,6% la vanzarile de case, un numar de aproape 27,000 de case au primit notificarea de lichidare, rata crescand cu 60% fata de anul precedent.
The Wall Street Journal a anuntat si el astazi ca guvernul va prelua companiile financiare Fannie Mae si Freddie Mac, care intre Aprilie si Iunie au inregistrat pierderi de 3.1 miliarde de dolari.
Dupa cum stim cu o floare nu se face primavara, tot asa si cu un vicepresedinte, gen hot mama Sarah Palin, nu se vor rezolva problemele majore ale Americi. John McCain ar trebui probabil sa lase pe altii sa redreseze economia care in ultimii ani a luat-o razna sub carmuirea propriilor colegi de partid, nu de alta dar s-ar putea sa il intrebe cetatenii " Bine, bine mai Ioane, dar gaurile alea din economie ,..... cine le-a facut?!"

Comentarii

Anonim a spus…
Nu stiu de ce am impresia dar gindesti ca un oltean, scri ca un oltean si chiar daca esti (pentru o vreme) in America esti un oltean.
Daca nu iti place America de ce mai pierzi vremea pe aici?
Marian Petruta a spus…
Dolores,
intamplator sunt ardelean....:)
de unde ai tras concluzia ca nu-mi place america?!!!
doar pentru ca critic niste realitati cotidiene?!
Amalia a spus…
Adica pentru noi e capitalism, individualism, fiecare are singur grijă de el, ănsă pentru Fannie şi Freddie, bieţii giganţi împiedicaţi, are grijă statul. Atunci să fie ori capitalism pentru toţi, ori socialism pentru toţi, nu contează care din ele. Că uneori se manifestă cam la fel.
Marian Petruta a spus…
amallia,
treaba sta in felul urmator, companiile respective sunt private insa statul are influenta si control asupra lor pentru ca sunt institutii financiare de interes national, care pot creea o criza majora la nivel nationalsi chiar modial, daca ele sunt lasate sa intre in faliment, cum ar fi normal. ..
asa ca statul ajuta indirect pe cetateni prin faptul ca sprijina aceste companii.