Large Hadron Collider- Vine sau nu sfarsitul lumii maine?!


Murim sau nu maine? Asta ma intreba azi un prieten. Se intampla ceva si eu nu stiu, l-am intrebat? Daca vine scapam de datoriile de pe credit carduri, de mortgage-urile la banci, inflatie, uragane, probleme, necazuri si alte cele, nu?! In tot raul si un bine!
Am aflat astfel ca cercetatori europenii pun la cale un mare experiment care ar putea produce o gaura neagra care ar absorbi in cateva secunde pamantul si BAM-BUM gata cu noi, plecam la Zamolxes. Cum cine-i Zamolxes?! GOD, adica Dumnezeul Suprem al parintilor nostri geto-daci.
Isteria se pare ca e mare de tot, unii parlamentari din Romania se pare ca au chiar protestat azi vehement impotriva experimentului, de frica probabil ca isi vor pierde locurile caldute din parlament si ca nu vor mai apuca sa isi primeasca pensiile. Unii domni fizicieni cu multa carte au lamurit insa situatia spunand ca nu are de ce sa ne fie teama, tot ce se va intampla, acea ciocnire super-fantastica-bumbastica a milioanelor de protoni in tunelul ala sub pamant lung de 27 de kilometri, o sa fie ca ciocnirea a doua muste.
Gata, m-a dezamagit domnul fizician, atat pe mine cat probabil si pe alte cateva milioane de oameni.
Aha, acum imi dau eu seama de ce americanii stateau asa de linistiti si nu prea i-au bagat in seama pe europeni cu experimentul lor. Ori stiau ca nu e nimic de capul experimentului, ori erau bucurosi ca scapa de grija crizei imobiliare, de alegerile din toamna si de dilema alegeri dintre un negru si un invalid de razboi. Pai nu era pacat de cheltuiala facuta de Bush cu razboiul din Irak si Afganistan, de suprematia de a fi No.1, tara care controleaza piata petrolului, de tot tam tamul facut in ceea ce priveste dotarea cu tot felu de aparatura de protejare impotriva atacurilor nucleare ale lui Ahmadinejad?!
Chiar asa de naivi sa fie americanii sa nu stie ei ca sfarsitul lumii vine tocmai de la experimentul fratilor europeni?! Hmmm.....
Si totusi ce se intampla maine? Pana una alta citind pe net am aflat ca se pare sfarsitul s-ar mai amana pana luna viitoare. Asa ca cei care nu ati facut-o pana acum, facetiva socotelile si fiti pregatiti !
Sa vedem insa ce spun specialisti care se pare se pare de anul trecut incercau sa dea drumul la experiment. Exista chiar un laborator de acest gen aprope de Chicago unde lucreaza unul dintre oamenii de stiinta, Leon Lederman, de la Universitatea din Chicago, laureat al Premiul Nobel. Are sau nu rost sa ne speriem?! Va invit sa vedeti urmatorele filme:

Comentarii