VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Soldat american pe cale sa isi piarda cetatenia

Un soldat american originar din Chile, care a emigrat in America, stabilindu-se cu parintii in Utah, cand avea 10 ani, a fost condamnat la 7 luni de inchisoare si este pe cale sa isi piarda cetatenia, obtinuta in 2006. Belmor Ramos in varsta de 23 de ani, a facut parte din grupul de soldati americani care intre aprilie si martie 2007 au impuscat si aruncat intr-un canal de langa Bagdad, un grup de patru Irakieni luati prizonieri. Soldatul Ramos a pledat vinovat, fiind dispus sa depuna marturie si sa ofere detalii cu privire la cele intamplate. Acesta se pare ca ar fi asistat de buna voie la aceaste crime, stand de paza doar si ne luand parte la executie. Cei patru Irakieni se pare ca ar fi fost capturati in timpul unor operatiuni de lupta, fiind impuscati legati la ochi, la scurt timp dupa ce au fost luati prizonieri. Ramos a declarat ca a dorit sa-i vada morti pe prizonieri, dar ca nu are nici o justificare legala sau scuza pentru fapta comisa.
Alti trei camarazi sergentii John E. Hatley, Joseph P. Mayo si Michael P. Leahy Jr. au fost pusi sub acuzare pentru crima cu premeditare, conspiratier in vederea comiteri de crime si obstructionarea justitiei. Primii doi au mai fost acuzati inca intr-un caz de crima petrecut in ianuarie 2007.
Judecatorul, Locotenent Colonelul Edward O'Brien, a declarat ca daca Ramos nu pleda vinovat si nu depunea marturie impotriva celorlalti soldati, l-ar fi condamnat la 40 de ani inchisoare.

Comentarii