VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Asasinate politice in America

America are deja o traditie in materie de a-si impusca proprii presedinti. Chiar daca n-au facut-o ca si noi romanii in ziua de Craciun, ei sunt net superiori la numarul de politicieni care au murit asasinati. Barack Obama a atras deja si el o serie de grupuri criminale care au incercat cateva asasinate. Acestea au ramas insa in stadii incipiente fiind descoperite la timp de serviciile secrete.
Daca e sa ne uitam inapoi in istorie lista cu presedintii ucisi sau pe cale sa fi fost, este una foarte lunga .

Pe 14 Aprilie 1865 intr-un teatru din Wasington DC presedintele Abraham Lincoln era impuscat de catre actorul John Wilkes Booth . Lincoln moare in ziua urmatoare.

Pe 2 Iulie, 1881 a fost impuscat in Baltimore de catre Charles Guiteau, presedintele James Abram Garfield. Acesta supravietuieste atacului dar moare pe 19 Septembrie.

Pe 6 Septembrie, 1901 presedintele William McKinley este impuscat in Buffalo, New York in timpul unei conferinte despre tarife la expozitia Pan-Americana, de catre anarhistul Leon Czologz. Acesta moare 8 zile mai tarziu.

Pe 14 Octombrie, 1912 Theodor Rosevelt este impuscat in Milwaukee, Wisconsin de catre John Schrank. Presedintele supravietuieste atacului.

Presedintele Franklin Delano Roosevelt scapa asasinatului fara sa fie ranit in atentatul din 15 Februarie, 1933 din Miami, Florida. In atentat este insa ucis primarul din Chicago, Anton Cermack.
Pe 1 Noiembrie, 1951 Harry Truman scapa nevatamat atentatului indreptat impotriva sa de catre doi nationalisti portoricani, in Washington DC.
Pe 22 Noiembrie, 1963 in Dallas, Texas este asasinat John F. Kennedy. Una din cele mai controversate crime din istoria omenirii. Presupusul asasin este Lee Harvey Oswald.

Pe 5 Iunie, 1968 in timpul campaniei de nominalizare pentru prezidentiale, in Los Angeles, CA un alt membru al familiei Kennedy este ucis. Este vorba de Robert Kennedy, care din cauza ranilor moare a doua zi.

In 1974 s-a incercat un atentat impotriva presedintelui Richard Nixon de catre Samuel Byck. Acesta a incercat sa prabuseasca un avion comerciala in sediul Casei Albe. Atentatul nu a fost dus pana la capat deoarece avionul nu a mai plecat de pe aeroport. In schimb pilotul si copilotul au fost ucisi, dupa care criminalul s-a sinucis.

Pe 15 Mai, 1972 in timpul alegerilor preliminare pentru presedentie, guvernatorul George Wallace a fost grav ranit in Laurel, Maryland. Acesta nu a murit dar a ramas paralizat de la brau in jos pentru restul vietii.

Pe 5 respectiv 22 Septembrie, 1975 in Sacramento apoi San Francisco, California presedintele Gerald Ford a reusit sa scape din atentatele indreptata impotriva sa.

Pe 5 Mai, 1979 presedintele Jimmy Carter a fost tinta unui atentat in Los Angeles. Atentatorul a fost insa arestat inainte sa poata vatama pe cineva.

Pe 30 Martie, 1981 presedintele Ronald Reagan a fost impuscat de catre John Hinckley Jr. care a incercat in acest fel sa o impresioneze pe actrita Jodie Foster. Presedintele a supravietuit insa atenatatului.
In 1993 in timpul unui discurs la o Universitate din Kuweit, George Bush Sr. a fost tinta unui atentat pus la cale de Saddam Hussein. Cei 16 teroristi care planuiau sa detoneze o masina capcana pentru a-l asasina pe Bush au fost descoperiti si arestati, inainte sa-si poata duca planul la indeplinire.

Pe 12 Septembrie, 1994 in timp ce Bill Clinton urmarea un meci de fotbal american, asupra Casei Albe au fost trase aproape 30 de focuri de arma de catre Francisco Duran. Din fericire nimeni nu a fost ranit.

Cel mai recent incident este asupra actualului presedinte, George W. Bush, in 2005 cand se aflat in vizita la Tibilisi. O grenada de mana a fost aruncata catre el si presedintele georgian, de catre Vladimir Aruntinian. Spre norocul lor insa grenada nu a explodat.

Tentativa de asasinare a presedintelui Gerald Ford

Comentarii

Anonim a spus…
Deci pui materialul asta acum inainte de alegeri.Hm....
Trebuia sa save-uiesti materialul pina dupa cel putin 3 luni.
Doamne ajuta!
Marian Petruta a spus…
pai materialul e in romaneste, eu sper ca nu exista romani cu idei din astea mai "neortodoxe" ....
sa-l fi pus dupa 3 luni?!
sa inteleg ca lista ar fi fost mai lunga atunci sau de ce?
oricum materialul era in tonul evenimentelor intamplate de curand cu cei arestati pt atentat impotriva lui obama.
sa speram ca nu vor mai fi nici un fel de incidente de acest gen