VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Intamplari la Casa Alba (III)

Doliu de ziua nationala
Chiar daca 4 Iulie este ziua nationala cand americanii sarbatoresc independenta, aceasta este si o zi trista in istoria Americii, pentru ca trei din presedintii ei au murit in exact aceasta zi. Acestia sunt John Adams, Thomas Jefferson si James Monroe (1931). Primii doi au murit chiar in acceasi zi si an, 4 Iulie, 1826. Ambii se numara printre cei care au semnat Declaratia de Independenta. Tot pe 4 iulie, insa in 1850 presedintele Zachary Taylor s-a imbolnavit de holera, de la niste cirese pe care le-a mancat. Acesta a murit cinci zile mai tarziu, fiind in fruntea tarii doar un an jumate.
Jaf in cimitir
In 1876 doi hoti au decis sa fure sicriul presedintelui Abraham Lincoln din cimitirul din Springfield, Illinois pentru a putea cere in schimb eliberarea unui prieten din inchisoare. Planul a esuat deoarece au fost dati de cineva in vileag, fiind surprinsi chiar in timp ce se chinuiau sa scoata sicriul din groapa. Acestia au reusit totusi sa fuga dar au fost arestati in Chicago cateva zile mai tarziu. La proces insa erau gata sa scape pentru ca la vremea respectiva in Illinois nu exista o lege care sa pedepseasca hotii de morminte. Singura pedeapsa care au primit-o a fost, un an de inchisoare, pentru spargerea lacatului de la intrarea in cavou.
Cel dintai
Presedintele Thomas Jeferson a fost singurul vice presedinte american care ulterior a fost ales presedinte de doua ori consecutiv. Tot el a fost primul care a introdus strangerea de mana ca forma de salut , in locul plecaciunii traditionale. Cu toate ca era un politician remarcabil Jefferson mai avea un obicei putin mai ciudat de a-si primi emisarii straini la Casa Alba. De multe ori el ii intampina imbracat in pijama, lucru care deranja vadit pe distinsii oaspeti.
Cu toate ca in Declaratia de Independenta a condamnat sclavia, acesta era proprietar de sclavi. Resedinta sa din Monticello a fost una din cele mai mari proprietati din America administrata de catre sclavi. Acesta i-a tratat insa cat se poate de uman, multi din ei fiind eliberati.
Presedinti falimentari
Jefferson a murit cu peste 100,000 de dolari datorii, o suma foarte mare pentru acele vremuri. De altfel el nu a fost singurul presedinte american care a murit falit. Presedintii James Monroe, William Harrison si Ulisse S. Grant s-au numarat si ei printre cei care au murit lasand in urma numeroase datorii.
Curiozitati prezidentiale
Presedintele James Garfield pe langa functia de avocat si politician, a fost un predicator renumit si presedintele unui Colegiu din Ohio. Chiar si dupa ce a devenit presedinte nu de putine ori isi facea timp sa predice in biserici, fiind foarte popular printre oamenii de rand. O alta calitate pe care o avea era cea de a putea scrie simultan cu ambele maini, in Latina si in Greaca.
Andrew Johnson (foto) era un autodidact care a fost croitor inainte sa intre in politica, si-n cursa prezidentiala. Ca cel de-al 17-lea presedinte ales, acesta nu rata nici o ocazie de a intra in atelierele croitorilor pe care le intalnea in cale. Cand era inca guvernator in Tennessee, se spune ca Johnson ar fi croit personal un costum pentru guvernatorul din Kentucky.
Johnson a devenit tata la doar 19 ani, in timp ce presedintele John Taylor la 70 de ani, a fost cel mai in varsta tata-presedinte.
Grover Cleveland a fost executor inainte de a deveni presedinte. Acesta a dus personal la spanzuratoare pe doi criminali.
Presedintele Chester Arthur se banuieste ca ar fi devenit ilegal presedinte, acesta ne fiind nascut in America asa cum cere legea, ci in Canada.
James Buchanan a fost singurul presedinte care nu a fost niciodata casatorit.
James A. Garfield al doilea din presedintii care au fost impuscati si ulterior a murit, se spune ca a decedat nu datorita glontului ci doctorilor. Datorita metodelor primitive folosite in incercarea de a gasi glontul, acestia au provocat o hemoragie interna puternica si infectare oragnismului, care a dus ulterior la decesul presedintelui.
Benjamin Franklin a scris un eseu pornografic despre cum sa-ti alegi amanta. Mai tarziu congresul a cheltuit mii de dolari din banii publici sa cumpere inapoi toate manunscrisele. Tot Franklin a propus in sedinta Congresului din 1789 ca simbolul national american sa fie curcanul si nu vulturul. Propunerea insa nu a fost validata.
Capitala statului african Liberia, Monrovia a fost data dupa numele celui de-al cincilea presedinte american James Monroe.
Presedintele Andrew Johnson a fost extrem de aproape sa fie suspendat din functie in 1868, dupa ce a incercat sa-l concedieze pe Secretarul Aparari, Edwin Stanton. Acesta a scapat la diferenta de un singur vot senatorial.
Chiar daca era doar secretarul comertului in 1927, Herbert Hoover a fost politicianul a carui imagine televizata a fost difuzata in prima transmisie facuta in direct in America, din Washington DC la New York.

Comentarii