Vice presedintele american Dick Cheney si Alberto Gonzales acuzati de coruptie si crima

Postul de televiziune KRGV-TV din sudul Texas-ului a informat marti seara ca pe numele actualului vice presedinte american Dick Cheney, Alberto Gonzales fostul procuror general al SUA si senatorului Edie Lucio jr. au fost aduse acuzatii de coruptie, crima organizata si crima involuntara in legatura cu sistemul privat de peniteciare american. Acuzatiile au fost aduse de catre un grup de judecatori din Willacy County .
Investigatia in acest caz a inceput in anul 2001 cand un detinut a murit in una din inchisori.
Vice presedintele este acuzat ca ar fi investit 85 de milioane de dolari in grupul de firme Vanguard care are in intretinere detinutii condamnati federal. Gonzales este acuzat ca ar fi profitat de functia care o avea la vremea respectiva pentru a oprit o investigatie inceputa in 2006. Luna trecuta un grup de jurati au adus acuzatii companiei The GEO Group din Florida, care administra o inchisoare, in care un detinut a fost batut crunt, murind ulterior dupa ce a fost eliberat din inchisoare. In 2006 un juriu a cerut companiei, intr-un proces civil, sa plateasca 47,5 milioane de dolari familiei detinutului.
Acuzatiile aduse lui Cheney si Gonzales fac referire la acest caz.
Unele surse au afirmat insa ca intregul scandal este unul motivat politic, datorita faptului ca un avocat din regiune ar fi pierdut alegerile.
Acuzatiile inca n-au fost semnate de judecatorul sef motiv pentru care momentan nu se poate lua nici o masura juridica pe numele celor amintiti.

Comentarii